Copy

Waarom Giny meedoet aan de kwekerscompetitie

Giny de Jong van hobbykwekerij De Jagertjeshof uit Aadorp schreef zich in voor de kwekerscompetitie.

Waarom doe je mee?

‘Eigenlijk vind ik dat kwekers zich onderling niet zouden moeten meten tijdens een competitie want ieder heeft een eigen idee over wat een mooie plant is. Het is natuurlijk wél heel interessant om te zien wat er speelt in de kwekerswereld. Ik ben dus ook heel benieuwd wat andere kwekers aanbieden. Wat vinden zij hun mooiste plant? Verder vind ik het heel leuk om mijn planten onder de aandacht van echte liefhebbers en Groei & Bloei’ers te brengen. Zij zoeken altijd juist wat niet standaard is en ze zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe vondsten. Ook tijdens Open Tuinendagen ontvang ik deze groep erg graag, omdat je van hun enthousiasme erg veel energie krijgt.

Wat ga je inbrengen in de kwekerscompetitie?

De Dierama’s - ook wel Engelhengel genoemd -die ik kweek zijn unieke planten die weinig worden aangeboden in de reguliere handel. Het zijn meestal hangende, soms staande bloemen aan zeer dunne, maar enorm stevige aren. Elk zuchtje wind brengt beweging; sierlijk, betoverend. Ik ken niemand die eraan voorbijloopt als ze in bloei staan. En ik werd er op slag verliefd op toen ik ze voor het eerst zag tijdens een vakantie in Engeland. Ik breng ze graag onder de aandacht van het publiek van Gardenista.

Wil jij ook meedoen aan de kwekerscompetitie? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.

Jouw gouden tip is een roos waard. 
Volg, doe mee en win!

Welke exposant mag niet ontbreken op het Gardenista festival 2021 in september?
Jouw groene, duurzame tip naar een nieuw contact belonen wij graag met een prachtige Westerland roos van Rozenkwekerij De Wilde mét een speciaal emmertje mest voor een groen en mooi bloeiend succes. 
Deze actie plaatsen wij vanaf vrijdag 19 maart op onze social media. Als jij de schakel bent tussen ons en een nieuwe relatie, spoed je dan nu naar Instagram of Facebook en maak ook kans op die mooie, abrikoosoranje klimroos.

Verbeter de bodem onder je voeten


Leven in het Groen, dat willen we allemaal. Maar in de afgelopen decennia is in onze bodems het humus gehalte enorm afgenomen. Dit zorgt ervoor dat water en voedingsstoffen steeds minder goed kunnen worden vastgehouden. Dit leidt tot verdroging, ziektes en plagen bij planten, want deze kunnen niet de juiste ingrediënten voor hun groei en bloei uit de bodem halen. Daarnaast wordt de Co2 niet meer door de bodem vast gehouden, maar komt het juist vrij. Het is twee voor twaalf, maar gelukkig nog niet te laat er iets aan te doen!
 
Koen Jansen en zijn team binnen- en buitenlandse specialisten van Jansen Wijhe vertelt je in het koetshuis met een divers lezingenprogramma hoe we dit soort problemen allemaal tegenkomen in onze eigen tuin. Hij legt meteen uit wat we eraan kunnen doen. Onthullende uiteenzettingen in een compleet lezingprogramma met allemaal verschillende onderwerpen zoals onze bodemgesteldheid, organisch afval, fermentatie, mulchlagen en hernieuwde activiteit in de bodem.  De oplossing ligt onder onze voeten!

Vrijwilliger uitgelicht:      Saskia Breebaart

 

Toen ik in 2018 vanuit de Krimpenerwaard verhuisde naar het mooie Altena, wilde ik in de buurt nieuwe mensen leren kennen. Op een uitnodiging om eens te komen praten over het bijhouden van de website van Gardenista ben ik meteen ingegaan. Het festival werd dichtbij mijn woonplaats georganiseerd dus dat was 2 vliegen in één klap; iets doen voor Groei & Bloei én nieuwe mensen leren kennen!
Als webmaster plaats ik regelmatig nieuwe informatie op de website. De inhoud krijg ik aangeleverd, maar foto’s moeten soms nog wel bewerkt worden zodat het beter past. Het is heel leuk om als één van de eersten te zien wat er allemaal tijdens Gardenista te beleven zal zijn. 
Behalve het bijhouden van de Gardenista website verzorg ik de afdelingswebsite van Groei & Bloei Gorinchem. Verder vind ik fijn in mijn tuin bezig te zijn en deze aan te vullen met planten en struiken die ik mooi vind.
Ik nodig je graag uit om een kijkje te nemen op onze vernieuwde website trouwens….we kunnen nog vrijwillige krachten gebruiken tijdens het festival zelf. Het is een feestje om aan dit leuke buitenevent mee te werken dus laat mijn collega Anneke via het inschrijfformulier op de site maar weten hoe je betrokken wilt zijn. Lijkt het je leuk om nauw betrokken te zijn met het team en wil je helpen het festival te ontwikkelen? Dan hebben we nog een mooie vacature voor een vrijwilligers coördinator. Kijk maar eens op onze website bij de vacatures. Wil je liever een kleinere bijdrage leveren in een sub-team? Daarvoor zijn ook nog tal van mogelijkheden beschikbaar. Tot snel!

Aanmelding Festival vrijwilliger

Gezocht: stoere dame of heer (logistiek coördinator)

Team Gardenista is de laatste maanden flink uitgebreid en hard aan het werk om van Gardenista 2021 een succes te maken. Bij de uitvoering van onze plannen hebben we letterlijk en figuurlijk wat mankracht nodig om het festival logistiek te ondersteunen. Hiervoor hebben we al drie mannen gevonden die samen een team vormen. Ben jíj die stoere dame of heer die drie logistiek medewerkers wil aansturen? Dan zoeken we jou! Frits Hoogers of Anneke Athmer vertellen je graag meer over deze afwisselende, dynamische functie. 
‘Leef in het Groen’ tuin theater
‘Leef in het Groen’ tijdens Gardenista. Dat is het prikkelen van alle zintuigen en daar bouwen we een mooi programma omheen. Onze mooie culturele sector beleeft op dit moment moeilijke tijden. Daarom is het zo belangrijk dat we ons unieke podium ook met ‘elkaar’ delen. Het levendig tuintheater is een prachtig decor voor inspirerende en vrolijke aanvullingen uit de culturele sector. Wij geven kleinkunst-artiesten de mogelijkheid ons mee te voeren in hun wereld van kunst, poëzie, muziek en dans waar zij uitdrukking kunnen geven aan ons festivalthema ‘Leef in het Groen’.
Ons wensenlijstje ligt al klaar…. heeft u ook nog goede tips die bezoekers van dit unieke festival een extra glimlach zal bezorgen? Laat ze contact met ons opnemen! info@gardenista.nl
Koop je Tickets
Gardenistakmtp
Gardenista2021
Instagram
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2021 Gardenista, Alle rechten voorbehouden.
Ik geef toestemming voor het zoveel als nodig verwerken van mijn persoonsgegevens door het landelijke evenement GARDENISTA ten behoeve van de door hen ontplooide activiteiten, zie ook ons ​​privacy statement.
Adres
Gardenista
Louis Pasteurlaan 6
Zoetermeer, ZH 2719 EE
Nederland
Wijzig voorkeuren of  schrijf je uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gardenista · Louis Pasteurlaan 6 · Zoetermeer, ZH 2719 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp