Copy

Grunden till Affärsverksamhet

 

Modul 1: Din Historia 


Dela med dig av din egen historia.

Välkommen med på en nätkurs för att hjälpa dig förverkliga dina drömmar genom att bygga grunden till din egen affärsverksamhet. Jag hoppas att den här kursen ska ge dig verktyg så att du kan förverkliga det du önskar och kanske ännu inte helt vågar tro på. Det är okej! Allt du behöver göra är att ta ett steg i taget. Du är fri att ändra dig eller fortsätta närhelst du vill, det finns inga gränser för det. 

Ta ett eget häfte eller mapp med egen fil för att skriva ner och jobba på dina historier. Du kan ha den som en Journal för din egen utveckling, samt en samling med historier och berättelser, både dina och sådana som dina kunder och vänner berättar för dig, om hur du fått hjälp av Young Livings eteriska oljor och produkter. 

 


Att dela med sig av det som ger en glädje och välmående i vardagen.

Varför inte?

Vad har du själv upplevt genom att använda oljorna? 

Vad var din första reaktion eller känsla  när du satte på diffusern? 

Vilka oljor eller produkter har höjt ditt välmående?

 

Varför hålla inne med det? Det är naturligt att vi vill dela med oss, helst till allihopa, när vi upplever någonting gott som höjer vårt välmående och vill gärna att andra också ska få möjligheten att prova och få glädje av samma produkter.

Hur du gör det, när du gör det och var du gör det är upp till dig. Du kan känna efter och börja där det känns naturligast för dig och du är inte ensam, du får hjälp och stöd på vägen av din sponsor, övre linjen och hela gemenskapen. 

Du kan rekommendera produkter till dina vänner när de vill höra mera om det som har hjälpt dig. De kan beställa via dig eller genast gå med som medlem och då kan ni även dela hela gemenskapen med Young Living tillsammans. 

Notera att du inte kan veta vad de tänker eller tycker om Young Living, om du tror att någon tycker illa, så är det bara din egen rädsla som formar den tanken. Du kan inte veta vad någon annan innerst inne känner eller tänker. Därför är det inte heller rätt att inte berätta, då ger du dem inte chansen att få det välmående som du själv får bara för att du tror att de inte tycker om. Så, ge chansen åt var och en att bestämma själv, vill de inte ha så berättar de nog det. Många gånger behöver man också tid att känna efter innan man är redo att prova på nya saker.

Svara på följande frågor i din Journal: 

• Gör en egen erfarenhetslista. ​Vad har du fått hjälp med när du använt eteriska oljor och Young Livings produkter?
Välj en produkt åt gången, börja med den du känner starkast för just nu och fyll på den här listan vartefter du erfar nya saker.

• Vad har dina vänner berättat att de fått hjälp med eller märkt förändring av när de använt Young Livings produkter? Fyll i dessa i erfarenhetslistan. 

• Hur var ditt liv före du började använda eteriska oljor? Hur är ditt liv nu?

• Hur känner du inför eteriska oljor? Ger de dig inspiration och glädje? Vad känner du att Young Living gemenskapen har gett dig? Känner du att du vill berätta för alla om dina erfarenheter och vad de eteriska oljorna och vad Young Living har hämtat med sig till ditt liv? Beskriv hur du känner för produkterna och Young Living, vad har det gett dig? 


• Berättar du om dina erfarenheter och din glädje du fått med Young Living? Vad berättar du? 

• Om du inte berättar vidare, vad hindrar dig? Gör en skild lista över det som hindrar dig, vi återkommer till den senare. Var ärlig mot dig själv. 


”Din egen berättelse är det som inspirerar andra, det som du erfarit och det du brinner för och vill att andra ska får erfara. Du är sann när du berättar Din egen historia som andra kan relatera till.”

• Skriv ner din egen historia. 
Tips! Använd dig av dina svar från föregående frågor.

Hur berättar jag min egen historia?
En historia bör vara kort och bestå av tre olika delar.
1. Hur var mitt liv innan jag använde eteriska oljor? Här kan du ta upp de problem som du hade innan. 
2. Vad fick jag hjälp med när jag började använda eteriska oljor? Här berättar du om egna erfarenheter och vad som har ändrats sedan du börjat med Young Living. 
3. Vad du vill fortsätta med, vart du är på väg, vad du vill uppnå. Hur ser framtiden ut med Young Living för dig? Vad har Young Living hämtat till ditt liv som du inte vill vara utan, som ger dig inspiration, som du vill fortsätta med och utveckla? 
Du kan dela med dig av olika historier beroende på produkter / erfarenheter av gemenskapen som du vill prata om eller beroende på vad personerna ifråga är intresserade av.

• Öva på att berätta din historia / dina historier så att du vet vad du ska berätta. Välj en produkt eller ett ämne som du börjar med, den som gett det starkaste intrycket och bästa erfarenheten. 

• Öva dig på att berätta i korta versioner, skala bort det som inte är relevant tills du får en historia på c. 5 minuter eller mindre.  

• Gör en ännu kortare version! En-minuts versionen, den sk ”hissversionen”, som du hinner ge medan hissen går upp! Lämna bara de mest relevanta meningarna kvar. 

Tips! Öva genom att göra ljud eller video inspelningar på din telefon. Då ser och hör du vad du vill ändra på, vad du kan ta bort, men även att du gör många saker bättre än du trott! Att banda in är det absolut snabbaste och mest effektiva sättet att få en kort och klar berättelse som du kan berätta när som helst utan att staka dig på orden.

Här följer några exempel på min historia: 
 
Exempel 1 på min historia
Exempel 1 är en version som passar bra när man vill göra en kort presentation för vem som helst. Den är under fem minuter och tar kort upp vem jag är och vad jag gör, hur det var innan och vad som förändrades samt vad jag vill fortsätta att utveckla och göra. 
Fundera över vad du gillade och inte gillade, vad skulle du göra annorlunda och hur? 
 
Exempel 2 - en kort historia om städning!
Exempel 2. Här är en snutt på 1.45 min som fungerar som en puff man kan sätta in i flödet. Den behöver dock medföljande text där man hittar kontaktuppgifterna, eftersom det alltid behöver finnas med. Du vet ju aldrig vem som får syn på din video och vill ta kontakt just med dig för att höra mera. 
Vad gillar du med den här? Vad skulle du göra annorlunda? 
 
Exempel 3 - Kosttillskott
Exempel 3. Kosttillskotten var en av orsakerna varför jag tog steget ut och gick med i Young Living. En kort liten snutt om det! Vad väcker den här inom dig? 
Uppgift
Gör din egen kortvideo som du postar på din egen sida och/eller i vår Team-grupp. 

Tips! Använd dina eteriska oljor för att hjälpa dig!

Valor för mod, Inner Child eller Grounding för trygghet och en djupare kontakt till dig själv och ditt inre, kanske du behöver Inspiration och Motivation? Vilka oljor kan hjälpa dig? Skrolla gärna igenom vilka oljor som finns och läs på. 

Notering! Vilka hindrande känslor stiger upp till ytan? Vad triggar dem? Skriv dem skilt så att du medvetet kan jobba med dem vid ett annat tillfälle. Allting går att skifta när man är redo att tillåta det. 

En sista sak.

Om du inte berättar till någon, så vet ingen om din historia, dina erfarenheter, dina känslor och dina drömmar. Delad glädje är dubbel glädje. Kom ihåg att dina erfarenheter, din historia är värd att berättas och höras. Den kan hjälpa andra på olika sätt, den kan ge inspiration och motivation, hopp och glädje och framför allt, den kan väcka viljan hos andra att vilja ändra sitt eget liv till något bättre än de har nu. Så, dela med dig av dig själv på ditt eget sätt och med dem som det känns bra att göra det. Ett steg i taget. 

Glad att få hjälpa.

Du vet att jag finns här för att stödja dig och hjälpa dig på din väg. Ta gärna kontakt om du behöver bolla någonting. Jag hör även gärna hur du upplevt denna del, samt vad du upptäckt om dig själv och kommit fram till. Ge gärna feedback om kursuppläggningen, på det sättet kan du även hjälpa mig vidare att utveckla och utvecklas. Vi kan även bolla i Pia’s Team på FB. 
Tack för att du är med! 
💛

Skicka mig din upplevelse från denna modul / Ge Feedback
Facebook
Link
Website
Copyright © 2022, Pia Lindvall, All rights reserved.
F:ma Pia Maria Lindvall 
Kurs: Grunden till Affärsverksamhet,
Modul 1: Min Historia
 
Our mailing address is:
pia.lindvall@gmail.com

www.pialindvall.com
 
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pia Lindvall - Voice and Wellbeing · Sibeliusbulevarden 11-13 E 41 · Borgå 06100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp