Copy
View this email in your browser
Domaćin konferencije je Memorijalni centar Holokausta iz Budimpešte

Poziv na konferenciju: Memorijalni centar Holokausta iz Budimpešte


U okviru našeg projekta "Holokaust, evropske vrednosti i lokalna istorija", kao partner na projektu, Memorijalni centar Holokausta iz Budimpešte organizuje konferenciju "Authentic Sites and Holocaust Remembrance" (Autentična istorijska mesta i sećanje na Holokaust). Na konferenciji će učestvovati stručnjaci iz Mađarske, Srbije, Izraela i SAD.

Konferencija je namenjena pre svega arhivistima, ali je korisna i za bibliotekare, muzejske radnike, istoričare i druge.

Na žalost, iako je to prvobitno bilo planirano, zbog epidemiološke situacije nismo mogli da organizujemo putovanje učesnika iz Srbije u Budimpeštu gde bi učestvovali u programu direktno. Zbog toga će se manifestacija odvijati kombinovano onlajn, i u prostoru Memorijalnog centra Holokausta u Budimpešti: deo učesnika će biti na licu mesta, a deo će se uključiti putem interneta, preko Zoom aplikacije.

Program će se realizovati tokom dva dana, 31/8 od 9:00 do 17:30 časova, i 1/9 od 9:30 do 11:30 časova. Projektu "Holokaust, evropske vrednosti i lokalna istorija" je direktno posvećen drugi dan programa, tako da ako niste u mogućnosti prvog dana, bilo bi veoma korisno i poželjno da svakako učestvujete drugog dana programa.

Drugog dana programa posebno preporučujemo da obratite pažnju na prezentacije dr Andras Siposa iz Gradskog arhiva Budimpešte, i dr Marte Goldman iz edukativnog odeljenja Memorijalnog centra Holokausta u Budimpešti. Takođe, od Miška Stanišića, direktora organizacije Terraforming, čućemo više o implementaciji projekta "Holokaust, evropske vrednosti i lokalna istorija" u arhivskim institucijama u Vojvodini, kao i mogućnostima saradnje sa kolegama iz Mađarske. Završnu reč će dati direktor Memorijalnog centra Holokausta u Budimpešti, dr Tomas Kovacs.

Ovde možete preuzeti detaljan program oba dana konferencije:
PROGRAM KONFERENCIJE

Tehnički podaci

Učesnici iz Srbije će se uključiti putem Zoom aplikacije. Predavanja i diskusija će se voditi na engleskom jeziku. Prevoda sa engleskog na srpski neće biti tako da je bazično razumevanje engleskog jezika neophodno, ali za one koji se ne osećaju dovoljno komotno da diskutuju ili postavljaju pitanja na engleskom, obezbedjen je prevodilac sa srpskog, tako da možete govoriti srpski.

Oba dana konferencije možete se uključiti u Zoom bilo kada od 08:00 časova, da isprobate konekciju, Zoom aplikaciju, kameru i mikrofon. Molimo učesnike da se obavezno uključe najkasnije između 09:00-09:15 časova kako bi sa programom mogli početi na vreme, u 09:30. 

Link za Zoom Meeting (oba dana)
https://zoom.us/j/7951285425?pwd=dnZscERISGMyVmtmTkVKQytsMjVEZz09

Meeting ID: 795 128 5425
Passcode: 127509

VAŽNO:
  • Molim vas da potvrdite učešće na konferenciji (klikni na plavo dugme ispod teksta). Kako je broj mesta ograničen, ukoliko niste u mogućnosti da učestvujete drugog dana konferencije bilo bi dobro da to javite kako bi mogli pozvati nekog drugog.
  • Molim vas da ne delite Zoom link, ali ako smatrate da bi neko mogao biti zainteresovan, molim vas da se javite a mi ćemo uz konsultaciju sa organizatorima iz Mađarske proslediti poziv i onima koje vi preporučite.
POTVRDA UČEŠĆA NA KONFERENCIJI

Holokaust, evropske vrednosti i lokalna istorija: Lokalni arhivi u evropskom istorijskom i kulturnom mozaiku


Arhivska pedagogija, mikroistorije holokausta i zajednički evropski narativi

Projekat „Holokaust, evropske vrednosti i lokalna istorija“ ima za cilj da razvije, pokrene i uvede održive metodologije i alate za inovativni pristup u arhivskoj pedagogiji, posebno u manjim lokalnim arhivima. Projekat je razvio Terraforming kroz partnerstvo sa Arhivom Vojvodine, a realizuje se u saradnji nizom domaćih i međunarodnih partnera. Pročitaj više o projektu na našem sajtu.
Projekat se realizuje uz podršku:
Twitter
Facebook
YouTube
Link
Website
Copyright © 2020 Terraforming NGO, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp