Copy
View this email in your browser
e-Bilten- Avgust 2021.
Čuvajmo budućnost naše prošlosti
Završna konferencija TAS Lab projekta

Konferencija u Briselu

Predstavnici Terraforming tima u okviru TAS Migration Labs projekta učestvovali s u na međunarodnoj konferenciji "Voice for Youth: Migration Labs results" u Evropskom Parlamentu u Briselu. Na konferenciji su predstavili preporuke i smernice u oblasti migracionih politika sa fokusom na obrazovanje, zapošljavanje, bezbednost i primere dobre prakse u radu sa migrantima, izbeglicama i tražiocima azila. 
Potpisivanje sporazuma o saradnji

Sporazum o saradnji s ombudsmanom

Terraforming je potpisao sporazum o saradnji sa Pokrajinskim zaštitnikom građana - ombudsmanom. Sporazum je zaključen u cilju ostvarivanja saradnje u oblasti unapređenja ljudskih prava, promociji kulture sećanja, unapređenja memorijalizacije i obrazovanja o Holokaustu i drugim stradanjima u Drugom svetskom ratu, borbi protiv revizije i falsifikovanja istorije, ostvarivanju višediscplinarnih projekata, kao i u drugim pitanjima od značaja za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu. 
Pročitaj članak
Nevena Bajalica i Miško Stanišić

Intervju za portal Visit Novi Sad

Za portal Visit Novi Sad, Terraforming je govorio o projektu "Od Racije do Aušvica - Novi Sad grad kulture sećanja” koji je deo zvaničnog programa Evropska prestonica kulture (Novi Sad 2022), grafičkim novelama kao alatom za edukaciju mladih, značaju kulture sećanja, borbi sa različitim oblicima diskriminacije i drugim važnim temama.
Pročitaj članak

Ostale vesti:

  • Zajedno sa partnerima sa kojima sarađujemo na Hannah: Challenging & Debunking Antisemitic Myths projektu, pripremili smo prvi bilten o dosadašnjim aktivnostima i zadacima koji nam predstoje u budućnosti. Bilten je dostupan na srpskom, engleskom, nemačkom, poljskom i grčkom jeziku!
  • U okviru HEVLH projekta, početkom septembra planirano je objavljivanje publikacije "Lokalni arhivi u  evropskom istorijskom i kulturnom mozaiku" (Local Archives in the European Historical and Culutural Mosaic). Publikacija će biti objavljena na engleskom jeziku.
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Website
Copyright © 2021 Terraforming NGO, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp