Copy
View this email in your browser
e-Bilten - Maj 2021.
Mi čuvamo budućnost naše prošlosti
Učesnici konferencije "Mikroistorije Holokausta i njegov evropski karakter"

Konferencija o ulozi lokalnih arhiva

Terraforming i Arhiv Vojvodine su 27. aprila 2021. godine uspešno realizovali međunarodnu onlajn konferenciju "Mikroistorije Holokausta i njegov evropski karakter" koja se fokusirala na ulogu lokalnih arhiva u identifikaciji i očuvanju građe o Holokaustu. Konferencija je оrganizovana u оkviru projekta „Holokaust, evropske vrednosti i lokalna istorija“.
 
Pročitajte više
Arhivska pedagogija kroz nove medije

Terraforming počinje sa serijom podkasta

Terraforming počinje sa promocijom svoje serije podkasta u okviru projekta „Holokaust, evropske vrednosti i lokalna istorija“. Teme kojima se podkast bavi tiču se lokalnih arhiva - interfejs društvenog sećanja, znanja i obrazovanja, kao i savremenih  iskustava u angažovanju arhivske građe u javnim pogramima na polju komemoracije i edukacije o Holokaustu. Od sada su naši podkasti dostupni i na: Spotify.com, Anchor.fm, PocketCasts.com, kao i na Soundcloud.com
 
Poslušajte nas na Soundcloud.com
Projekat #everynamecounts

Novi projekat u saradnji da Arolsen Arhivom

Povodom Dana pobede nad fašizmom Arolsen Archives iz Nemačke pokreće novi projekat #everynamecounts - Local Remembrance! Terraforming se priključuje ovoj inicijativi i tako nastavlja dugogodišnju uspešnu saradnju sa jednim od najznačajnih svetskih arhiva o žrtvama nacističkog režima.
 
Pročitajte više

Ostale vesti: 

  • Terraforming i partneri iz Belgije, Italije, Portugala i Rumunije organizovaće međunarodni vebinar u okviru projekta "Teza, antiteza i sinteza: TAS lab o migracijama", 21. maja 2021. u 16 časova. Takođe, u poslednjoj nedelji maja, Terraforming ce organizovati petu radionicu "Aktivna uloga mladih u kreiranju politika". Za više informacija pratite nas na društvenim mrežama.
  • Naša koleginica Milana Meytes je 30. aprila učestvovala u Encate Lunch Talk i govorila o uspešnoj edukaciji o Holokaustu kroz jezik naracije. Milana je podelila svoja iskustva i utiske o radu na unapređenoj engleskoj verziji grafičke novele "Crveni automobil".
  • Više informacija o novim projektima MemAct! i Hannah će biti uskoro na našem sajtu.
*photo by Siddharth Bhogra on Unsplash
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Website
Copyright © 2021 Terraforming NGO, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp