Copy
View this email in your browser
e-Bilten Oktobar 2020.
Mi brinemo o budućnosti naše prošlosti
Terraforming učestvuje u seriji vabinara i diskusija o digitalnom sećanju na Holokaust

Digitalni arhivi Holokausta

Direktor i suosnivač organozacije Terraforming, Miško Stanišić, učestvovaće na sledećem vebinaru u serijii "Digitalna sećanja na Holokaust" u organizaciji dr Viktorije Valden (Dr. Victoria Grace Walden) i Vaidenfild instituta za jevrejske studije Univerziteta u Suseksu u Velikoj Britaniji (University of Sussex Weidenfeld Institute of Jewish Studies) koji se održava 1. oktobra od 16:00-18:00 časova putem Zoom platforme.

Ostali učesnici: Više informacija na blogu Digital Holocaust Memory.
Registracija za "Digitalni arhivi Holokausta"
Pedagoška metodologija i zbirka edukativnih grafičkih novela "Ester" biće predstavljena na godišnjoj EuroClio konferenciji u novembru.

Ester na EuroClio konferenciji


27. EuroClio godišnja konferencija pod nazivom „Kontroverze i neslaganja u učionici“ održaće se od 31. oktobra do 29. novembra 2020. godine. 

EuroClio je evropska asocijacija nastavnika istorije sa sedištem u Hagu u Holandiji, koja ima za cilj da nadahne i osnaži nastavnike da inovativno i odgovorno podučavaju istoriju i građanskog obrazovanje.

Konferencija se ove godine organizuje u saradnji sa organizacijama iz Republike Srbije: Udruženje za društvenu istoriju UDI, i Edukacija za 21. vek

U okviru programa konferencije Miško Stanišić, direktor organizacije Terraforming, će 6. novembra od 16:30-18:30 časova održati radionicu „Grafička novela kao obrazovni koncept u učenju o Holokaustu“ o obrazovnom konceptu i seriji grafičkih novela "Ester". Više o radionici pročitajte na veb mestu EuroClio konferencije.

EuroClio godišnja konferencija je jedinstveni prilika za profesionalno usavršavanje. Konferencija se održava već više od dve decenije, a namenjena je pre svega prosvetnim radnicima koji predaju istoriju, geografiju, građansko obrazovanje, kao i drugim stručnjacima iz polja edukacije iz cele Evrope i šire.
Prijava za EuroClio radionicu "Grafička novela..."
23 učesnika, 3 predavača i specijalni gost na radionici TAS Lab 2 

Lična iskustva migracija i izbeglištva

TAS Lab 2 - druga po redu radionica u okviru projekta "Teza, antiteza i sinteza - TAS Lab o migracijama" pod nazivom "Lična iskustva migracija i izbeglištva" održana je onlajn 22. septembra. U okviru radionice svoja iskustva su podelili:
  • Pavle Konatar iz Amsterdama u Holandiji, nekada izbeglica iz Sarajeva, a danas asistent za integraciju novopridošlih azilanata u Amsterdam, 
  • Igor Dimitrić iz Stokholma u Švedskoj, nekada izbeglica iz Osijeka a danas obučava  zaposlenike vaspitno-popravnih instituticja za mlade u Švedskoj.
  • Ljiljana Ćumura, koja je više godna radila na Malti u različitim EU projektima vezanim za prihvat i obrazovanje migranata, i
  • Dr Sinem Ylmaz, specijalna gošća iz partnerske organizacije Vocal Europe iz Brisela. 
Učesnici radionice bili su većinom mladi, studenti i srednjoškolci, koji su tokom programa, i kroz priloge poslane putem formulara za evaluaciju, formulisali pitanja za kreatore migracionih politika. U toku narednih desetak dana kontaktiraćemo odgovorne i nadležne iz gradske uprave Gada Novog Sada, AP Vojvodine, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i postaviti im pitanja koja su mladi učesnici radionice formulisali.

Sledeću, treću po redu TAS Lab radionicu planiramo za oktobar, kada ćemo diskutovati odgovore na pitanja mladih učesnika od strane nadležnih institucija na lokalnom, pokrajinskom, državnom i evropskom nivou.

Više zanimljivih informacija o aktivnostima u projektu, ali i o evropskim politikama o migracijama možete naći u TAS Lab biltenu br 5. Prošla izdanja biltena dostupna su na našem veb mestu.
Preuzmi TAS Lab bilten 5
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Website
Copyright © 2020 Terraforming NGO, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp