Copy
View this email in your browser
Putem Google Meet platforme predavači i panelisti će se uključiti u naš program iz Los Anđelesa, Haga, Budimpešte i Beograda.
Nakon onlajn radionice održane 15. juna, pripremili smo drugu onlajn radionicu (vebinar) u okviru projekta ”Holokaust, evropske vrednosti i lokalna istorija” za ponedeljak 6. jula 2020. god. od 15.00-17.00 sati pod nazivom: Lokalni arhiv – interfejs društvenog sećanja, znanja i obrazovanja
 

Local Archive – an Interface for Collective Memory, Knowledge and Education


I ovog puta imamo izvanredne predavače i paneliste. Predstaviće nam se gosti iz Šoa fondacije pri Univerzitetu Južne Kalifornije (The USC Shoah Foundation), i to dr Kori Street (Kori Street), direktor programa i operacija Šoa fondacije (Senior Director of Programs and Operations at the USC Shoah Foundation), i Andrea Zoni (Andrea Szőnyi), šef međunarodnog programa edukacije. Fondaciju je osnovao čuveni režiser Stiven Spilberg 1994. godine nakon što je snimio film Šindlerova lista. Sa preko 55.000 video svedočanstava iz 65 zemalja na 43 jezika, Šoa fondacija je zapravo vizuelni istorijski arhiv, jedan od najvećih ove vrste u svetu. Čuvena po tehnološkim inovacijama, ova institucija je vlasnik 11 patenta na originalna rešenja na polju menadžmenta digitalnih kolekcija. 
Tema: Testimonies and micro-histories in education

Predstaviće nam se i fascinantni i višestruko nagrađivani Luis Levin (Lewis Levin), arhitekta i dizajner Centra za sećanje na Holokaust i genocid u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici. 
Tema: Encapsulating a difficult history – an interface for memories

Kao i uvek tu je i stručnjak iz Srbije. Ovoga puta sa nama će biti dr Olga Manojlović Pintar, istoričarka, viši naučni saradnik u Institutu za noviju istoriju Srbije u Beogradu
Tema: Remembrance culture and emancipation of archivists

Seminar je namenjenm arhivistima, nastavnicima, bibliotekarima, muzejskim radnicima i drugim zainteresovanim.

Prijavite se putem formulara na našoj stranici:

PRIJAVA ZA RADIONICU
Projekat se realizuje uz podršku:
Twitter
Facebook
YouTube
Link
Website
Copyright © 2020 Terraforming NGO, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp