Copy
View this email in your browser
e-Bilten - Novembar 2020.
Mi brinemo o budućnosti naše prošlosti
Svetlana Velimirović, zamenica komesara u Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije; Prof. dr Natalija Perišić, FPN Univerziteta u Beogradu; Radoš Đurović, izvršni direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila;
Onlajn radionica TAS Lab 3 – Antiteza
MIGRACIONE POLITIKE: ODGOVORI NA PITANjA MLADIH IZ SRBIJE

Na prošloj radionici u okviru projekta "Teza, antiteza, sinteza - Lab o migracijama" zamolili smo mlade učesnike da predlože pitanja o migracionim politikama na lokalnom, gradskom, regionalnom, nacionalnom i evropskom nivou. U međuvremenu smo pokušali da nadjemo odgovore - pitali smo donosioce odluka i kreatore politika.

U utorak 10. novembra 2020. godine, od 11:00 do 12:30 časova, predstavićemo intervju koji smo obavili sa Svetlanom Velimirović, zamenicom komesara u Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije, i razgovaraćemo sa prof. dr Natalijom Perišić, profesoricom na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, i koordinatorkom MIGREC projekta, kao i sa Radošem Đurovićem, izvršnim direktorom Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila.

Očekujemo odličnu diskusiju sa gostima i učesnicima radionice! 

Međunarodni projekat TAS Lab o migracijama je organizovan u okviru programa Evropske unije „Evropa za građane“ i uključuje partnerske organizacije iz Belgije, Italije, Portugala, Rumunije i Srbije. Više o projektu možete saznati na našem sajtu.

Radionica je namenjena pre svega mladima, ali i drugim zainteresovanim za temu. Broj učesnika je ograničen pa se prijavite što pre kako biste rezervisali mesto. registrovani učesnici će dobiti link putem kojeg mogu pristupiti radionici putem Zoom platforme.
Prijava na radionicu TAS Lab 3
Europeana 2020, Crisis, Change and Culture - rezervišite mesto na jednoj od najuzbuljivijih konferencija o budućnosti evropskog kulturnog nasleđa i očuvanja kulturne baštine kroz savremene digitalne tehnologije.

Terraforming na konferenciji Europeana 2020

Miško Stanišić, direktor organizacije Terraforming, govoriće u sredu 11. novembra 2020. godine, od 14:00 do 14:45 časova, na konferenciji Europeana 2020: Kriza, promene i kultura, i predstaviće naš nagrađeni projekat i koncept Međunarodna bibliotečka platforma za obrazovanje o Holokaustu.

Na ovoj sesiji saznaćete više o projektu Međunarodna bibliotečka platforma za obrazovanje o Holokaustu koji je Međunarodna alijansa za sjećanje na holokaust - IHRA nagradila nagradom Jehuda Bauer Grant.

Još uvek možete da se prijavite na konferenciju Europeana 2020: Kriza, promene i kultura putem platforme Eventbrite i poslušate čitav niz zanimljivih prezentacija i prezentacija, među kojima su i neki od vodećih evropskih stručnjaka na polju digitalne reforme kulturnog sektora. Učešće je besplatno.

“Postoji neistražen i nedovoljno iskorišćen potencijal da se biblioteke i bibliotekari angažuju u obrazovanju o Holokaustu, posebno s obzirom na današnju digitalnu transformaciju muzeja, kulturnog nasleđa i kulture sećanja. Moramo otvoriti postojeću infrastrukturu za obrazovanje nastavnika za druge multiplikatore, kao što su bibliotekari i arhivisti, i pripremiti ih za novu, aktivniju ulogu u obrazovanju o Holokaustu uz korišćenje njihove specifične stručnosti, bibliotečke infrastrukture i materijala koji se već nalazi u bibliotekama, od literature do istorijske građe. Projekat Međunarodna bibliotečka platforma za obrazovanje o Holokaustu predlaže novu strategiju za uključivanje biblioteka i bibliotečke infrastrukture u obrazovanje o Holokaustu."
- Miško Stanišić
Informacije i registracija - Europeana 2020
Godišnja konferencija EuroClio organizacije

Naše grafičke novele na EuroClio konferenciji

EuroClio - European Association of History Educators je međunarodna organizacija nastavnika i profesora istorije iz cele Evrope sa sedištem u Holandiji, koja se bavi razvijanjem načina za inovativno i odgovorno učenje istorije.

Svoju godišnju konferenciju EuroClio ovaj put organizuje od 31. oktobra do 29. novembra pod nazivom "Kontraverze i neslaganja u učionici". Tokom trideset dana konferencije biće održan veliki broj zanimljivih radionica. Više informacija o konferenciji možete naći na EuroClio sajtu. Ovogodišnja konferencija se organizuje u partnerstvu sa organizacijama iz Srbija: UDI – Euroclio, udruženje nastavnika istorije iz Srbije, i Edukacija za 21. vek.

Jedan od predavača biće i direktor organizacije Terraforming Miško Stanišić koji će u petak 6. novembra u 16:30 časova učesnicima predstaviti kako koristiti grafičku novelu u učenju o Holokaustu na primeru kolekcije “Ester” u predavanju pod nazivom Graphic Novel as Educational Concept in Teaching About the Holocaust.

Informacije i registracija - EuroClio

Ostale vesti

  • Nedavno je kancelariju organizacije Terraforming u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu posetio Nj. E. ambasador Izraela u Srbiji gospodin Yahel Vilan.
  • Održali smo radionice za učenike Zemunske gimnazije i studente Fakultet asavremenih umetnosti u Beogradu.
o svemu tome, i mnogo više, čitajte na našoj Fejsbuk stranici!
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Website
Copyright © 2020 Terraforming NGO, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp