Copy

Priskonsulterna Nyhetsbrev 

Sätt rätt pris på din innovation

Priset är den parameter som har störst hävstång på ett företags lönsamhet, men är det man jobbar minst med när man utvecklar sin innovation. Många innovationsprojekt, både hos storbolag och hos start-ups, drivs baserat på en förhoppning att man ska få betalt utan att egentligen veta om det finns rätt förutsättningar. Det saknas en tydlig plan för hur man ska prissätta.

Med vår metodik ProPricing Canvas får du hjälp och stöd att sätta rätt pris på  din nya produkt eller tjänst. Lär mer genom att följa länken nedan.

Läs mer
Artikel i SvD
Läs artikeln om Priskonsulterna och vikten att sätta rätt pris på sin innovation i Svenska Dagbladets innovationsbilaga.

5 tips på hur du lyckas med din prissättning:
  • Ta in pris tidigt i innovationsprocessen
  • Sätt pengar på kundvärdet
  • Ta reda på kundernas villighet att betala
  • Ta kundernas feedback på allvar
  • Se till att prisstrategin är i linje med företagets strategi

Glöggmingel 12 december


Välkommen på Priskonsulternas årliga glöggmingel, ett avslappnat event med glögg mm.
Tid: drop-in från 16:00
Plats: Västra vägen 52 4tr, Gävle
OSA: anmälan till kontakt@priskonsulterna.se
Lite ger så mycket
Att så lite som 1% ändrat pris har påverkan på företagets resultat upp till 13% borde ha spridit sig vid det här laget. Det lönar sig helt enkelt att vara mer noga för att ta rätt betalt, redan från början!
Sluta gissa rätt pris
Med snabba, noggranna och kostnadseffektiva marknadsundersökningar så hittar du det pris som är mest optimalt för dig. Oavsett om det är volym, intäkt eller marginal som du vill optimera. Funkar väldigt bra på paketlösningar, bundlade erbjudanden!

Vi samarbetar med PriceBeam som gör pris- och värdeundersökningar och hjälper till att hitta de egenskaper och nyttor som kunder är villiga att betala för. Detta ger ett statistiskt säkrat underlag för beslut.

Nästa steg i revenue growth management

Intressant artikel från Mckinsey om nästa steg inom intäkts-styrning (revenue growth management, RGM) hos konsumentföretag. Idag har alla grundläggande kunskaper i revenue growth management och det är inte längre en konkurrensfördel. Trots det är det vissa som lyckas bättre än andra. De har följt åtminstone en av tre vägar mot nästa generations Revenue Growth Management:
Strategisk RGM - Precisions RGM - Skalbar RGM kunskap 


Vi tror på ett ökat krav på revenue management även inom B2B. Företag som idag inte har grundläggande kunskaper hur och var de tjärnar sina pengar samt hur deras prissättning påverkar möjligheten till lönsam tillväxt står inför stora utmaningar.
LinkedIn
Priskonsulterna
Email
Priskonsulterna Sverige AB
Västravägen 52, 80423 Gävle

www.priskonsulterna.se

Our mailing address is:
stefan@priskonsulterna.se
ake@priskonsulterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Priskonsulterna Sverige AB · Västra vägen 52 · Gävle 80324 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp