Copy
Logo

Dag Broodliefhebber

Het is dankzij jullie (klanten, ophaalpunten, workshoppers, supporters)
dat ExtraBrood het deeg kan laten rollen
en verder aan dit warme verhaal kan schrijven.

Ik informeer jullie graag met een paar nieuwtjes.

TERUGBLIK: 2020

ExtraBrood investeert in een ruimtevullende oven, armkneder en uitroltafel.
Zo kunnen er meer broden verwerkt worden met behoud van kwaliteit en komt nu ook
desem bladerdeeg terecht in het gamma.

Om vooral het bakken aan Tijs over te laten neemt Louise een aantal administratieve taken over en focust daarnaast op alles wat niet bakken is binnen het merk ExtraBrood. Zo konden ze blijven groeien in tijden van crisis.

2020 is ook het jaar waarin ExtraBrood meestapt in het schakelprogramma ‘ZUVER’, een project dat we graag toelichten in deze nieuwsbrief.

WORKSHOP

De workshops die we elke laatste dinsdagavond van de maand organiseerden, werden voor lange tijd uitgesteld. Omdat we niet bij de pakken willen blijven zitten herintroduceren we de workshop in een digitale vorm. Noem het een online meeting / webinar / digitale workshop / … woorden die ondertussen bij iedereen goed zijn ingebakken.

Net als bij de niet-digitale workshops wordt het volledige proces van zelf ambachtelijk desembrood maken doorlopen. De deelnemers krijgen achteraf een digitale voucher, goed voor één brood uit ons gamma. Een stukje van de ExtraBrood starter kan ook coronaproof opgehaald worden in het atelier in Wielsbeke.

Inschrijven kan gemakkelijk via de knop hieronder.

INSCHRIJVEN / MEER INFO

DESEM CROISSANTS

Na maanden testen zijn we trots om de desem croissants te introduceren in ons gamma. Deze kunnen besteld worden in de webshop.

De croissants zijn gemaakt met hoeveboter en -melk van ons ophaalpunt
De Devenynshoeve in Dentergem en met bloem van het ZUVER-project, een mooi korte keten verhaal. Verder bevatten de croissants ook desem, poulish, en een toets van gist en suiker.

CROISSANTS BESTELLEN

Vanuit de overheden willen ze de echte bakkersstiel zo veel mogelijk steunen. Het ZUVER-project is daar een concreet voorbeeld van. Een korte-keten-project waar West-Vlaamse boeren, molenaar en bakkers de handen in elkaar slaan. Wij ontmoetten elkaar en gingen in gesprek over het project. Zo kennen wij alle schakels in het proces en zorgen er zo voor dat iedereen een eerlijke verloning krijgt voor zijn werk.

Granen verwerkt in onze producten = minimum 90% ZUVER granen

LINK: alle deelnemers van het project
LINK: een artikel van de boerenbond

SHOUT OUT: OLIVIA

Wij zijn fan van het lokale verhaal. Naast desem producten zetten we ons graag in op broodbeleving. Op de webshop zie je het resultaat hiervan onder de categorie ‘OBJECT’, live te bezichtigen in het atelier.

Deze nieuwsbrief laten we het licht schijnen op ‘Olivia’, het dipbord van designer Maïté Denolf, dat als volgt wordt omschreven:

Brood delen stond altijd al symbool voor samenhorigheid en vriendschap. Met het OLIVIA dipbord deel je brood op een speelse manier. Wanneer je begint met eten komt een landschap tot leven; bij het inschenken van olijfolie lijkt die te vloeien als een rivier tussen de bergtoppen. Het gras begint te groeien waneer je peper en zout strooit als je rood langs de bergtoppen strijkt, loopt de rivier leeg en veeg je ze schoon.

OLIVIA DIPBORD

AGENDA

11 MAART: workshop ism gemeente Wielsbeke: UITGESTELD
di
9 APRIL: online workshop
za 8 MEI: Boerenmarkt Baliekouter

KORT

de broden van de huidige en volgende week staan nu vermeld op onze website

er verscheen een
artikel over innoveren en bakken in de inspiratiegids voor ambachtelijke bakkers van Da Mag!

Tijs was te gast bij een pannel gesprek met bakkers, voor bakkers.
Herbekijk het gesprek hier

met
labels op je broodzak communiceren we over je abonnement

Facebook iconInstagram iconWebsite icon

Copyright (C) 2021 ExtraBrood. All rights reserved.

Update Preferences | Unsubscribe

Email Marketing Powered by Mailchimp