Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

BELEEF HET PEGASUS WANDELFESTIVAL!


Aanstaande zaterdag, 24 september, vindt het Pegasus Wandelfestival plaats: een bijzondere, culturele beleveniswandeling boordevol theater, urban art, strips, poëzie en muziek op en rondom de Hartenberg in Wekerom. Door de Edese bossen en heiden zijn vier routes uitgezet. Aan het eind van het Wandelfestival geniet je van horeca, muziek en cultuur op het Vrijheidsplein. 

DE TIP VAN LINDE VAN DETH

Contentspecialist Gemeente Ede 
'We sluiten de Airborne Ede-maand af met het Pegasus Wandelfestival. Een bijzondere wandeling vol verhalen. Er zijn vier routes en een is helemaal rolstoeltoegankelijk en geschikt voor mensen met kinderwagens. Dat maakt het een fijn gezinsuitje. Mooi als kinderen uitgedaagd worden na te denken over vrede en vrijheid, moed en verzet.'


Bekijk het hele programma op bezoek-ede.nl/pegasus.
 

PEGASUS WANDELFESTIVAL

OVER DE ROUTES

4 KM ROUTE - ROLSTOELTOEGANKELIJK

Deze route start tussen 10.00 en 14.00 uur vanaf de Hartenberg in Wekerom. De route is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen en is rolstoeltoegankelijk. 
Koop je tickets hier!

8 KM ROUTE

Deze route start tussen 10.00 en 14.00 uur bij het Mussennest in Otterlo. De route is zowel cultureel als educatief en daardoor geschikt voor gezinnen met iets oudere kinderen.
Koop je tickets hier!

20 en 30 KM ROUTE

Deze routes starten tussen 08.00 en 10.00 uur bij de Hartenberg in Wekerom. Je kunt je voor deze twee wandeltochten, georganiseerd door SRVV, inschrijven bij het startbureau op 24 september.
Meer over de routes

PROGRAMMA-ONDERDELEN

 • MOMO Theaterbos: MOMOtheaterwerkplaats maakt theater met spelers met een hulp- of zorgvraag. De voorstellingen tijdens het Pegasus Wandelfestival zijn omgevormd naar de thema's verzet, moed en vrijheid. 
 • Podium Astrant: Speciaal voor het Pegasus Wandelfestival verzorgt Astrant een programma in het Openluchttheater met muziek en poëzie.
 • Street art: Bekijk een live street art act van de Verfbrigade of ga zelf aan de slag.
 • Pegasus Stripstraat: Wandel door de unieke Operatie Pegasus Stripstraat waarin de verzetsman met de schuilnaam Blue Johnny centraal staat.
 • Muziek op de route: Traditioneel Tamboerkorps Garde Grenadiers en de Pegasus Pipes & Drums spelen op de route en bij de afsluiting van het Pegasus Wandelfestival.
 • Zelf vrijheid en vrede leren maken: Op de route kom je langs verschillende interactieve uitdagingen van Stichting Vredeseducatie.
Meer informatie

PRAKTISCHE INFO

BEREIKBAARHEID

 • Wandel je 4, 20 of 30 kilometer? Dan kun je parkeren bij de Hartenberg (Apeldoornseweg 60, Wekerom).
 • Wandel je 8 kilometer? Dan is de parkeerplaats op een andere plek. Volg de borden vanaf de N304 richting de parkeerplaats.
 • Beide parkeerplaatsen zijn gratis en zijn het start- en eindpunt van de route.
 • De 8 kilometerroute overlapt met de 4 kilometerroute, ze komen samen op het Vrijheidsplein. De route van 4 km eindigt hier, de route van 8 km vervolgt vanaf hier de route terug naar het Mussennest.
 • Kom je met het openbaar vervoer? Plan je reis dan via 9292.nl.

TOEGANKELIJKHEID

 • De route van 4 kilometer is bij uitstek geschikt voor wandelwagens en rolstoelen.
 • Tussen 10.00 en 14.00 uur staan twee rolstoelbusjes klaar op de parkeerplaats van het Raadhuis in Ede (Bergstraat 4). Je kunt hier je auto gratis parkeren en met de rolstoelbus naar de Hartenberg in Wekerom. Je wordt hier vlakbij het begin van de belevenisroute afgezet. Wil je gebruik maken van de rolstoelbus? Mail dan naar airborne@ede.nl o.v.v. "ik maak gebruik van de rolstoelbus". 
 • Honden mogen aangelijnd mee.

OPERATIE PEGASUS

Met het Pegasus Wandelfestival wordt een van de meest spectaculaire massaontsnappingen tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht: Operatie Pegasus. Zo'n zesduizend Britse militairen moesten uit vijandig gebied gehaald worden na Operatie Market Garden. Het Edese verzet speelde een grote rol tijdens deze ontsnappingstochten. 
Meer over Operatie Pegasus

SELECTIE EVENEMENTEN


23 t/m 25 september

Ede Pride


24 september

Heiderun en Edese Marathon 2022


25 september   

Tuxis Ede's Best Run


30 september  

Muziekfeest Lunteren


1 oktober

MTB Goudsbergtocht Lunteren


7 en 8 oktober

Oktoberfest op het Museumplein


8 oktober    

Woest&Bijster: Zingen bij de kunstwerken

Meer evenementen
Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Ontdek al fietsend 19 kunstwerken in het landschap rondom Ede: 

TOP 3 #MOOIEDE

Heb jij ook een mooie foto gemaakt in de gemeente Ede? Deel deze met ons via #MooiEde en wie weet zie je jouw foto terug op @Bezoek_Ede en in deze nieuwsbrief. 
Volg ons op Instagram
GINKELSE HEIDE
@rinie_fotografie
GINKELSE HEIDE
@hwr_aviation
 
HET NATIONALE PARK DE HOGE VELUWE
@avk_fotografie
Website
Facebook
Instagram
Copyright © 2022 Ede Marketing, Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op onze nieuwbrief via de website of heeft aangegeven op de hoogte gehouden te willen worden.

Ons e-mailadres is:
info@ede-marketing.nl

Aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Update je voorkeuren of schrijf je uit.