Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

LENTEKRIEBELS


De zon laat zich steeds vaker zien, de dagen worden langer en de natuur staat op springen. Heb jij de lentekriebels al te pakken? Ga er lekker op uit en geniet van al het moois buiten! Bekijk hier onze tips:

DE TIP VAN RICHARD

Voorzitter bij Natuurcentrum Veluwe
“Het voorjaar is begonnen! Kom genieten van de hei, het bos en de natuur. Vanaf Goede Vrijdag tot en met 2e Pinksterdag organiseert Natuurcentrum Veluwe een speurtocht voor het hele gezin. Lekker speuren over de hei en door het bos en dan na afloop een bezoekje brengen aan het Natuurcentrum.”


Meer tips en inspiratie? Kijk op www.bezoek-ede.nl.

LENTE-ACTIVITEITEN

ONTDEK DE BOERDERIJ

Op 27 maart ben je bij Boerderij Hoekelum welkom bij 'Ontdek de boerderij'. Maak een tochtje met de huifkar, neem een kijkje in de groepsaccommodaties de Barg en het Schot of doe mee met de workshop 'boter maken'. 

LENTEPLEIN 2022

Op 9 april vindt de rommelmarkt 'Lenteplein' plaats in Ederveen. Je vindt hier verschillende kraampjes met kleding, boeken, speelgoed, meubels en andere rommelmarktspullen. Ook is er een springkussen, schmink en kun je meedoen met workshops.

HOGE VELUWE PAASWANDELING

Geniet op Tweede Paasdag van een prachtige Paaswandeling met een natuurgids vanaf het Museonder. Je ziet de natuur tot bloei komen en ontdekt jong leven. Zo beleef je het voorjaar in Het Nationale Park De Hoge Veluwe op haar mooist. 
Bekijk de hele lente-agenda

DE LENTE VRAAGT OM EEN IJSJE! 


Een zonnige lentedag is pas écht compleet met een heerlijk ijsje. Wat een geluk dat de ijssalons hun deuren weer geopend hebben. Zo kun je terecht bij Gelateria Portofino, Puro IJssalon, IJs van Co, IJssalon La Fontana en Bernardo's IJssalon. Waar ga jij het eerste ijsje van het jaar eten? 

Meer informatie

BELEEF DE LENTE TIJDENS EEN MOOIE ROUTE


In de lentemaanden kun je heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving van Ede. Al wandelend of fietsend door de bossen, over de heide en Het Nationale Park De Hoge Veluwe ontdek je al het moois dat de natuur te bieden heeft.  Kijk ook goed om je heen, zodat je geen unieke plekjes mist! Tijd voor pauze? Strijk dan neer bij één van de vele horecagelegenheden

Harskamperdennen wandelroute

Deze wandelroute loopt door het kenmerkende gebied van de Harskamperdennen. Onderweg loop je door het zanderige en heuvelachtige gebied vol oude kromme dennen. De route is met een lengte van 3,5 km binnen een uur af te leggen.

Fietsroute Bijzonder Mooi Ede

De fietsroute Bijzonder Mooi Ede start bij Station Ede-Wageningen en leidt in een rondrit langs heidelandschap, bossen, landbouwgronden en zandverstuivingen. Onderweg passeer je onder andere Huis Kernhem, de Doesburgermolen en het Wekeromse Zand. 
Bekijk meer routes

YURT, PIPOWAGEN, TIPI & HOTTUB

Slapen in een echt Mongoolse yurt aan de rand van het Wekeromse zand en de Goudsberg? Omringd door weilanden met koeien en paarden is het hier volop genieten. Koken kan in de Pipowagen, eten en drinken gebeurt in de Indiaanse Tipi en ontspannen lukt zeker in de hottub.
Meer bijzondere plekjes

WIST JE DAT...

Uit onderzoek van ColumbusMagazine blijkt dat Ede op de 3e plaats staat van de 30 grootste Nederlandse steden die de Nederlander het liefst wil bezoeken in 2022! Maar liefst 20% van de meer dan 3.000 ondervraagden vinkte Ede aan als nog te bezoeken gemeente.
Lees meer over het onderzoek

TOP 3 #MOOIEDE

Heb jij ook een mooie foto gemaakt in de gemeente Ede? Deel deze met ons via #MooiEde en wie weet zie je jouw foto terug op @Bezoek_Ede en in deze nieuwsbrief.
Volg ons op Instagram
HET WEKEROMSE ZAND
@jolandafotografie.nl
HEIDEBLOEMPLAS, EDE
@verwonder
PLANKEN WAMBUIS, EDE
@chrissmallenbroek
 
Website
Facebook
Instagram
Copyright © 2022 Ede Marketing, Alle rechten voorbehouden.