Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

ONTDEK DE PROEFTUIN


In en rondom Ede vind je ontzettend veel ondernemers die overheerlijke streekproducten maken. Met maar liefst vier unieke Smaakfietsroutes kun je fietsen langs ambachtelijke streekproducten. Stap op de fiets en proef zuivel, vlees, brood, vruchten, bier, sap, honing en meer!

VIER UNIEKE SMAAKFIETSROUTES


De vier Smaakfietsroutes brengen je langs landwinkels, boerenbedrijven en streekproducenten. Je ontdek op deze manier de lekkerste producten uit de regio. Klik op onderstaande routes, download de GPX en ga op pad! 

SMAAKFIETSROUTE: VAN MELK TOT BROOD (36 km)

Al fietsend kun je een complete maaltijd verzamelen. Heerlijke boerenkaas, roomgele advocaat, groente vers van het land of een knapperig broodje gebakken met lokaal graan. Bekijk de route hier

SMAAKFIETSROUTE: VAN ASPERGE TOT HONING (42 km)

Smul van grootmoeders snoepgoed in het oudste kruidenierswinkeltje van Ede. Wel eens bloemen gegeten? In Otterlo vind je een kwekerij met eetbare bloemen. Ook te koop in Otterlo: het ‘witte goud’ en de ultragezonde blauwe bes. Bekijk de route hier

SMAAKFIETSROUTE: VAN KAAS TOT SAP (33 km)

Kijk, proef en geniet tijdens deze fietstocht van de lekkerste streekproducten. Houd je van echte boerenkaas? Onderweg tref je de makers van twee beroemde speciaalkaasjes: de pittige Brandroodkaas en de romige Remekerkaas. Bekijk de route hier

SMAAKFIETSROUTE: VAN APPEL TOT WIJN (31 km)

Fiets door een streek die, stijgend en dalend vanaf de Veluwe tot de stuwwallen langs de Nederrijn, wordt gekarakteriseerd door landgoederen met heerlijke tuinen. Ontdek wijn, bier, verse groenten en fruit en een heus bijenhuis. Bekijk de route hier

LEUKE PAUZEPLAATSEN


Langs de vier Smaakfietroutes kom je leuke landwinkels, boerenbedrijven en horeca-punten tegen. Wij hebben een aantal van deze leuke pauzeplekken op een rij gezet.

Jorisbrood 
Een kleine natuurbakkerij waar brood op ambachtelijke wijze gebakken wordt: van rozijnenbrood tot Pain Gris en Levain Blond. Kom je ook proeven? 
De Waldhoorn
Hier vind je Otterlose honing die ze zelf maken op de boerderij. In de winkel kun je terecht voor lokale biertjes. Of schuif aan in het restaurant voor een maaltijd van lokale producten.
Remeker Kaas
Genieten van een prijswinnend stukje kaas? Dan ben je hier aan het goede adres! Ze staan bekend om hun rauwmelkse natuurkorst kaas, gemaakt op de boerderij. 
50|50 Belmont
Geniet van huisgemaakt gebak, een lekkere lunch of diner in de groene en bosrijke omgeving. En wist je dat bij 50|50 Belmont mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt re-integreren?
De Jachthoeve
In de winkel verkopen ze jam van zelf-geteeld fruit. Ook kun je hier terecht voor honing die door eigen bijen wordt bestoven. Strijk ook even neer op het terras voor huisgemaakt gebak.
Lammert van de Bospoort
Smul van snoepgoed in het oudste kruidenierswinkeltje van Ede. Op vrijdag en zaterdag koop je hier Doesburger Eng bier, lokale zoemhoning en andere streekproducten.
Meer horeca met streekproducten

INSPIRATIE VOOR JE BEZOEK 

6X LEUKE PLUKTUINEN
Kom zelf groente, fruit of bloemen plukken bij deze Pluktuinen in regio Ede.
Ontdek ze hier
BLIJF SLAPEN
Voor de optimale beleving van Ede blijf je natuurlijk een nachtje slapen.
Bekijk de locaties
LOKALE GROENTETUIN
Koop producten rechtstreeks van het land bij lokale boeren.
Meer informatie
 
Website
Facebook
Instagram
Copyright © 2022 Ede Marketing, Alle rechten voorbehouden.