Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DE MOOISTE WANDELROUTES IN EDE!


Oktober is wandelmaand. En met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er genoeg te ontdekken!

DE TIP VAN ROMY HASSELAAR

Stagiaire Ede Marketing 
'Sinds september ben ik stagiaire bij Ede Marketing en ik ben geboren en getogen in Ede. Er zijn genoeg leuke dingen die ik hier graag doe! Zo zijn er verschillende wandelroutes door het bos, over de hei en door de stad. Zelf wandel ik altijd met de hond naar een losloopgebied bij de Ginkelse Heide. Daarna ga ik graag naar Pannenkoekenhuis De Langenberg waar je heerlijk kunt eten en waar de hond ook welkom is.'


Meer tips en inspiratie? Kijk op www.bezoek-ede.nl.
 

TOP 10 WANDELROUTES

Al wandelend door de bossen, over de heide en Het Nationale Park De Hoge Veluwe, ontdek je al het moois dat de natuur te bieden heeft. Maar welke route kies je dan? Om die keuze wat makkelijker te maken hebben wij een top 10 van wandelroutes samengesteld, voorzien van startpunten, bezienswaardigheden en horeca onderweg.  
Bekijk de top 10

VERSCHILLENDE TYPE ROUTES

WANDELEN MET KIDS

Op zoek naar een route die ook leuk is voor kinderen? Kies dan eens voor een kabouterpad, een blotevoetenpad of kijk bij de korte wandelingen. 

LANGE AFSTANDSWANDELINGEN (LAW)

Zoveel mogelijk zien van de omgeving? Maak dan eens een Lange Afstandswandeling waarbij de afstanden variëren van 10 tot 35 kilometer. 

TOEGANKELIJKE ROUTES

De gemeente Ede heeft een aantal verharde wandelroutes aangelegd. Deze paden zijn verhard met granietgruis, een natuurproduct dat prettig begaanbaar is voor rolstoelen, kinderwagens en scootmobielen.

KLOMPENPADEN

Via een Klompenpad wandel je over landgoederen, herstelde historische paden en kom je dwars door boerenland. Kies een van de 12 Klompenpaden en geniet van rust, kleinschaligheid, cultuur en natuur.
Bekijk alle routes

LEUKE WANDELACTIVITEITEN

Ontdek de verschillende natuurgebieden, spot de Edese Big Five of leer meer over de geschiedenis van Ede tijdens een wandel-event in Ede. 

ONTDEK DE VELUWE MET EEN WILDBEHEERDER

Leendert Houweling leert je tijdens deze wandeling meer over het Veluwse bos, haar inwoners en wildbeheer. Na de boswandeling wacht er een lekkere lunch op je bij het SmaakPark. 

WILDE WEKEN WILDEXCURSIE

Tijdens de Wilde Weken in Het Nationale Park De Hoge Veluwe kun je deelnemen aan een wildexcursie. Samen met de natuurgids ga je op pad en ontdek je hoe je de sporen van wild kunt ontdekken.

WICHERUMLOOP

Dit jaar wordt de Wicherumloo(p) voor de negende keer georganiseerd. Tijdens deze wandeltocht voor het hele gezin kom je door de natuur van Wekerom en omgeving. De routes variëren van 5 tot 25 km. 
Meer wandel-tips

MET JE HOND OP PAD

Wil je samen met je hond een dagje op pad in de natuur? Dan is het handig om te weten waar je hond los mag lopen en waar hij aangelijnd moet zijn. Wij hebben de locaties voor je in kaart gebracht!
Bekijk de losloopgebieden

5X WANDELWEETJES


In de oudheid wisten ze het al: wandelen werkt heilzaam. Juist met de donkere herfst- en wintermaanden is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan! Wist je dat...
  • Wandelen door ruigere gebieden versterkt de spieren en botten in het bovenlichaam en is vooral goed voor je rug en benen. 
  • Arts/wijsgeer Hippocrates zei het al 'lopen is het beste medicijn'. Dat klopt! Zowel voor je fysieke als mentale gezondheid is wandelen een stap in de goede richting. 
  • Wandelen zorgt ervoor dat je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewricht en geheugen erop vooruit gaan. 
  • Je hoeft je niet elke dag in het zweet te werken om gezond te blijven, wandelen is soms namelijk beter dan een intensieve work-out.
  • Wandelen vergroot je wereld, verlaagt je bloeddruk, verbetert je conditie én is goed voor je weerstand.
Meer over wandelen in de natuur
Expositie Trijn Romein

SELECTIE EVENEMENTEN


30 september

Jeroen Spitzenberger & New Jazz Orchestra


1 oktober

Lavinia Meijer & Nadia Sirota


t/m 2 oktober   

Expositie Trijn Romein


5 oktober  

Ballet Mayerling


7 en 8 oktober

Wildavond bij de Lunterse Boer


8 oktober

Veluweloop


8 en 9 oktober    

Kraampjesdagen Boerderij Hoekelum

Meer evenementen
Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Van 22 - 30 oktober staat Woest&Bijster in het teken van de Theaterweek. Bezoek 7 voorstellingen in het landschap van de Zuidwest-Veluwe: 

TOP 3 #MOOIEDE

Heb jij ook een mooie foto gemaakt in de gemeente Ede? Deel deze met ons via #MooiEde en wie weet zie je jouw foto terug op @Bezoek_Ede en in deze nieuwsbrief. 
Volg ons op Instagram
EDE
@marsmancorinne
EDE
@moniqueanrochte
 
GINKELSE HEIDE
@jurjen66
Website
Facebook
Instagram
Copyright © 2022 Ede Marketing, Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op onze nieuwbrief via de website of heeft aangegeven op de hoogte gehouden te willen worden.

Ons e-mailadres is:
info@ede-marketing.nl

Aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Update je voorkeuren of schrijf je uit.