Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

WOEST & BIJSTER

Kunstfestival in de natuur in en rondom Ede

Laat je vanaf 6 augustus verrassen tijdens Woest & Bijster: een kunstfestival in de natuur in en rondom Ede. Ontdek 19 kunstwerken langs drie verschillende fietsroutes. De kunstwerken zijn geïnspireerd op de natuur van de Zuidwest-Veluwe en speciaal voor dit festival gemaakt. Je hebt zelfs kans om de kunstenaars ter plekke aan het werk te zien. Het is een waar feest voor je zintuigen en je verbeelding! Kom je ook?

MAAK KENNIS MET DE KUNSTENAARS


Tijdens Woest&Bijster ontdek je kunst van zowel beeldende als uitvoerende kunstenaars. Op de route ontdek je een mix van 19 vooraanstaande of jonge kunstenaars. Veelbelovend talent, zoals Lucas Sloot en Joëlle Snijders, als gerenommeerde kunstenaars als Rob Sweere, Hart van Veen of het duo Arid de Bakker/Karola Pizarro staan ook op de lijst. Alle gecreëerde kunstwerken en voorstellingen passen in en zijn geïnspireerd op die specifieke plek in het landschap.

Meer over de kunstenaars

FIETSEN LANGS DE KUNSTWERKEN

Drie verschillende fietsroutes brengen je langs 19 kunstwerken. De routes zijn gemakkelijk te combineren. Op de routekaart vind je de routes Noord, Midden en Zuid en kost €2. Bij de verkooppunten vind je tevens een infoboekje met meer informatie over de kunstwerken en de kunstenaars. Het inboekje met routekaart kost €10.

Startpunten Woest&Bijster

Voor bezoekers staan er drie afwisselende fietstochten vol verrassende kunst op het programma. Onderweg geniet je van heidevelden, oeroude bossen en grote stuiflandschappen.
Bekijk de startpunten

Verkooppunten routekaart

De kunstwerken zijn tijdens het festival te bezoeken met behulp van een routekaart. Deze is verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in de regio.

Bekijk de verkooppunten
 

TIPS VOOR JE BEZOEK 

ARTISTS IN RESIDENCE

Zes kunstenaars laten zich inspireren door het landschap en zullen hun werk ter plekke opbouwen voor publiek. Deze 'Artists In Residence' gaan in tweetallen aan het werk bij boerderij Mossel, in het Renkums Beekdal en op Landgoed Quadenoord. De kunstwerken zijn daarna te bezichtigen t/m 30 oktober. 
Meer informatie
 

THEATERWEEK

In de afsluitende week (22 - 30 oktober) van Woest&Bijster vinden zeven verschillende locatievoorstellingen plaats op bijzondere plekken in het landschap. Tickets zijn vanaf eind september verkrijgbaar. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws. 
Naar de website

SIDE PROGRAMMA


28 augustus, 25 september en 23 oktober

Ontmoet tussen 13.00-17.00 uur de kunstenaars bij hun kunstwerk. Toegang is gratis.


28 augustus, 8 oktober en 29 oktober

Kom zingen bij de kunstwerken. Ga mee op pad en luister naar muziek speciaal gemaakt voor die plek. Zang door Tineke Roseboom, gitaar door Peter Bouter. Reserveren is verplicht. Kosten €15 p.p. Meer informatie over ticketverkoop volgt. 


3 en 4 september

Graffiti kunstenaars laten zich inspireren door kunstwerken van Woest&Bijster en maken 10 graffitiwerken in Ede Centrum. Vrij te bezoeken.


t/m 30 oktober 

Onder begeleiding wandel je met een groep langs de kunstwerken. Minimale groepsgrootte: 10 personen (maximaal 25 personen). Kosten: €20 p.p voor een hele dag; €10 p.p voor een halve dag. Aanmelden via info@woestenbijster.nl

Naar het programma
Dit overzicht is onder voorbehoud

MEER BUITENKUNST

 

In en rondom Ede ligt de kunst letterlijk op straat. Op pleinen, rotondes, plantsoenen, schoolpleinen en straten vind je beelden, tableaus, streefart en kunstwerken. Tijdens een wandeling door het centrum van de dorpen, in de natuur, bij musea of op onverwachte plekken... Laat je verrassen! 

Buitenkunst in Ede
Website
Facebook
Instagram
Copyright © 2022 Ede Marketing, Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op onze nieuwbrief via de website of heeft aangegeven op de hoogte gehouden te willen worden.

Ons e-mailadres is:
info@ede-marketing.nl

Aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Update je voorkeuren of schrijf je uit.