Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

VAN 4 & 5 MEI TOT MOEDERDAG


Deze week herdenken we de oorlog en vieren we de bevrijding. En op 8 mei vieren we Moederdag. Benieuwd wat er allemaal te doen is in Ede en omgeving? Bekijk onze tips:

DE TIP VAN RIA

Tekstschrijver ‘de Sociale Zaak’, o.a. bestuurslid Stichting Idee in Uitvoering
“Ik houd van alle vormen van communicatie, inclusief muziek, zang en dans en laat me graag verrassen door de unieke ‘Veluwse Opera’ in de bijzondere Stingerbol. Vertelster Larissa Verhoeff neemt ons mee in de oeroude Edese mythe van het ‘Witte Wief van Kernhem’. Met in de hoofdrol onze sopraan Tineke Roseboom en met de volle inzet van vele vrijwilligers, waaronder een keur aan lokale kunstenaars en artiesten. Geniet je mee?!”


Meer tips en inspiratie? Kijk op www.bezoek-ede.nl.

MILITAIRE GESCHIEDENIS EDE


Op de dagen rond 4 en 5 mei staan we stil bij vrede en vrijheid. Het is de periode om de gebeurtenissen rond de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Dat kan bijvoorbeeld met deze fiets- en wandelroutes of oorlogsverhalen:  

ROUTES LANGS MILITAIRE HISTORIE

Maar liefst dertig informatiepanelen met bijzondere verhalen vertellen meer over de oorlogsgeschiedenis van Ede. De panelen zijn geplaatst op de plekken waar de verhalen zich afspeelden. Tijdens een speciale wandel- of fietsroute ontdek je hier meer over!

OORLOGSVERHALEN IN EN ROND EDE

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft zich hier een groot aantal bijzondere gebeurtenissen afgespeeld. Benieuwd naar deze geschiedenis en de verhalen? Bekijk de oorlogsherinneringen van Ede.
Meer militaire historie-tips

ACTIVITEITEN ROND 4 & 5 MEI 

Op terrein De Hoef in Harskamp werd in 1941 een nieuw legerkamp gebouwd dat tot 1944 heeft gefunctioneerd. Duitse en Nederlandse jonge SS'ers of NSB'ers hebben hier hun basis infanterieopleiding gekregen. Tijdens deze wandeling kom je langs de restanten van dit kamp, met een uitleg van wat je ziet.
Op 5 mei geeft The Maestro & The European Poporchestra een Bevrijdingsconcert in het Openluchttheater. Het poporkest staat onder leiding van Maestro Guido Dieteren en combineert op harmonieuze wijze pop en klassiek.
Bekijk de hele agenda

MOEDERDAG VIEREN


Zondag is het Moederdag. Het ideale moment om je (schoon)moeder, oma, tante of ander moederfiguur in het zonnetje te zetten! Bekijk hier onze tips:

Ken je de StoryTile? Een ideaal cadeau! En deze 'Natuurlijk Ede' tegel laat verschillende highlights uit de gemeente Ede zien. De StoryTile is op meerdere locaties verkrijgbaar en ook online te bestellen! 
Geniet samen van een heerlijke high tea. Echte Engelse scones met clotted cream, quiches en verschillende soorten Engelse thee. En natuurlijk kunnen de zoetigheden en lekkere hapjes niet ontbreken op de etagère!
Breng wat quality time met elkaar door tijdens een mooie wandeling. Of jullie nu houden van een gemarkeerde wandelroute, een NS-wandeling of een boswandeling, er zijn genoeg wandelroutes te vinden!
Bekijk al onze moederdag-tips

TOP 3 #MOOIEDE

Heb jij ook een mooie foto gemaakt in de gemeente Ede? Deel deze met ons via #MooiEde en wie weet zie je jouw foto terug op @Bezoek_Ede en in deze nieuwsbrief.
Volg ons op Instagram
LANDGOED KERNHEM
@gemeenteede
EDE
@verwonder
HEIDEBLOEMPLAS
@bezoek_ede
 
Website
Facebook
Instagram
Copyright © 2022 Ede Marketing, Alle rechten voorbehouden.