Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

VIER VAKANTIE IN EDE! 


De krokussen staan op springen. De lammetjes worden geboren. Er hangt lente in de lucht. En... de voorjaarsvakantie in gemeente Ede gaat bijna van start. Bekijk hieronder onze voorjaarsvakantietips: 

DE TIP VAN SANNE

Stagiaire bij Ede Marketing
“Het is bijna voorjaarsvakantie! En dat betekent natuurlijk leuke dingen doen met het gezin. Mijn tip voor de vakantie: Lekker wandelen in de omgeving van Otterlo, bij de zandverstuiving en in de bossen. Dit kan nu ook met de Nature Game Otterlo. Aan de hand van een app loop je een route en onderweg krijg je de leukste opdrachten.”


Meer tips en inspiratie? Kijk op www.bezoek-ede.nl.

4 X LEUK VOOR KIDS

DE LAMMETJES ZIJN GEBOREN!

Het eerste lammetje is in de avond van 9 februari geboren bij de Edese Schaapskudden. Dit is de start van een heuse geboortegolf bij de kuddes op de Ginkelse en Eder heide. Er worden de komende weken in totaal zo'n 400 lammetjes verwacht! Dit jaar vindt het Lammetjesweekend plaats op 5 & 6 maart op de Ginkelse heide en 12 & 13 maart op de Eder heide.

SAGEN EN LEGENDEN: FEIT OF FABEL?

In sprookjes kom je genoeg feiten en fabels tegen, van een boze wolf en een sluwe vos tot een lezende uil. Maar klopt dit allemaal wel? Je leert het bij deze activiteit in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

VAKANTIETOUR LUNTEREN, HARSKAMP EN OTTERLO 

Van 2 t/m 4 maart vindt de Vakantietour plaats in Lunteren, Harskamp en Otterlo. Tijdens deze dagen kunnen kinderen van 6 t/m 16 jaar deelnemen aan verschillende activiteiten. Kies bijvoorbeeld voor een stoere mountainbiketocht🚵‍♀️, een potje rugby🏈 of doe mee aan een van de cultuurworkshops! 🎭

WINTERGRUFFALO | MENEER MONSTER

De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling, een speciale sneeuw-editie dit keer. Dus neem je muts en handschoenen mee en geniet nog eenmaal van de avonturen van de Muis. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap. Met sneeuwballen gevecht na afloop in de zaal!
Meer activiteiten voor kinderen

BEZOEK EEN MUSEUM


Regent het? Bezoek dan één van de vele musea. Ontdek historie, natuur of bezoek een creatieve tentoonstelling. Onze tips voor leuke (tijdelijke) exposities. Ook leuk als de zon schijnt!

Kröller-Müller Museum

De expositie 'Jan Dibbets - Constructies in het landschap' is nog t/m 18 april te bekijken.

Nederlands Tegelmuseum

De expositie 'Raakvlakken tussen oost en west' is nog t/m 31 maart te bekijken. 
Bekijk alle musea

TIJD OM TE SHOPPEN!

In Ede en de omliggende dorpen kun je goed winkelen. Zo zijn er mooie modeboetiekjes, winkels met bijzondere lifestyleproducten en genoeg andere unieke adresjes.

TIP: Op zoek naar een échte Edese souvenir? Sinds kort is de Storytile 'Natuurlijk Ede' verkrijgbaar op meerdere locaties. Deze tegel staat helemaal in het teken van de gemeente Ede en laat meerdere highlights zien.
Ontdek de winkels

WANDELROUTES: ONZE TOP 10


Heb jij alle 1.265 kilometer aan wandelroutes al ontdekt? Wij hebben onze top 10 Edese wandelroutes voor je op een rij gezet, inclusief startpunten, bezienswaardigheden en horecalocaties onderweg. Twee leuke routes voor de voorjaarsvakantie:

Veluwe Zwerf Route

De Veluwe Zwerf Route bestaat uit 22 wandeletappes die goed op elkaar aansluiten. De route slingert over de Veluwe met als doel om zoveel mogelijk mooie plekken te zien. 

Kinderwandelroute

Of het nou weer of geen weer is, een boswandeling is altijd een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor een Kinderwandelroute en ga op zoek naar de kabouters. Spot jij ze allemaal?
Bekijk de Top 10 wandelroutes

GENIET VAN EEN PANNENKOEK

Na een dagje ravotten in het bos, wandelen over de heide of een andere activiteit, smaakt er natuurlijk niets lekkerder dan een grote pannenkoek. In Ede en omgeving vind je sfeervolle pannenkoekenrestaurants. Eet smakelijk!
Bekijk de pannenkoekenrestaurants

TOP 3 #MOOIEDE

Heb jij ook een mooie foto gemaakt in de gemeente Ede? Deel deze met ons via #MooiEde en wie weet zie je jouw foto terug op @Bezoek_Ede en in deze nieuwsbrief.
Volg ons op Instagram
HET NATIONALE PARK DE HOGE VELUWE
@picturesby_rt
UITKIJKPUNT VALENBERG, OTTERLO
@foto_jacco
HET NATIONALE PARK DE HOGE VELUWE
@wilbert_staal
 
Website
Facebook
Instagram
Copyright © 2022 Ede Marketing, Alle rechten voorbehouden.