Copy
Öppna detta brev i din webbläsare

Senaste nytt från Kattfonden!


Under året som varit har vi firat att Kattfonden funnits till i 20 år, och vi kommer fortsätta fira hela året ut!

Det är tack vare våra generösa givare som vi kunnat hjälpa hemlösa katter i så många år, och vi i styrelsen ser fram emot att se fler och fler katter få hjälp till en ljusare framtid.


Här nedan kan ni läsa om några exempel på hur vi kunnat bidra med hjälp under året så här långt:
  • Under året har vi haft en kastreringskampanj, och vi har gett stöd till katthjälpare runt om i Sverige genom att finansiera hela 200 katter! 
  • Vi har tagit på oss att stå för katten Escobars veterinärvård. Han har fått en andra chans av Tassens katthjälp, som kommer att se till att han får leva ett värdigt kattliv. Du kan läsa mer om Escobar längre ner i brevet.
  • Vi har samlat in pengar för olika ändamål via vår Facebooksida, och många av våra följare har även gjort egna insamlingar som kan gå till att hjälpa flera hemlösa katter.
  • Lilla katten Olof hade fått en spricka i sitt ben, och trots ljusa framtidsutsikter var det en dyr behandling. Vi gick in och betalade för hans veterinärvård, och nu lever han med sin nya familj och har inte ont längre.
  • En annan liten katt som fått hjälp är Maxi, som hittades ute och som visade sig ha polyper i öronen. Maxi har fått hjälp av Solgläntans katt-och smådjurspensionat, och tack vare en gemensam insamling har han nu fått den veterinärvård han så behövde. Ni kan läsa mer om Maxi längre ner i brevet.
Vi strävar hela tiden efter att växa så att vi kan hjälpa fler, och tillsammans kan vi höja kattens status och bidra till en ljusare framtid för alla utsatta katter. Tack för ditt stöd, som hjälper hemlösa katter till bättre liv!

Lovisa Nöid, ordförande Kattfonden

Almanackan 2021 är här!

Julklappen för alla kattälskare där ute. Med både katt- och människonamnsdagar, härliga kattberättelser och fina bilder är årets almanacka ett måste under julgranen.

I årets almanacka samarbetar vi med Andra chansen Mora Orsa, Djurskyddet Jämtlands katthem, Råmossens katthem, och Solgläntans katt- och smådjurspensionat.

Almanackan kostar 120 kr, plus 50 kr porto oavsett antal. Beställ genom att betala in på Plusgiro 55 73 08-4, eller Swish 123 024 33 37, och ange hur många du vill beställa samt var de ska skickas. Beställ almanackan senast 15 december för att få den innan jul. Har du frågor kan du kontakta info@kattfonden.se.
 

Lilla Maxi med öronen

Maxi är en liten kattunge som hittats ute, till synes helt frisk men mager och hungrig. När jag besiktade honom upptäckte jag att han hade något som såg ut som polyper i båda öronen. Efter en vecka när han kom på återbesök så hade han en massa vätska i öronen och det visade sig att han hade en bakteriell infektion i det högra örat. Polyper gör att det lätt blir infektioner i öronen.

Black cat gets careJag ordinerade daglig tvätt med en antibakteriell öronrengöring. Vi remitterade också vidare honom till en annan veterinär för en second opinion, där det bekräftades att han hade polyper, samt så gjordes en odling för att ta reda på vilken behandling som skulle sättas in. Efter det bokades han in för operation av polyperna på Väsby djursjukhus.

Medan vi inväntade tid för operation så behandlades infektionen. Operationen gick bra och därefter följde örontvätt och en månads väntan för att se att inte polyperna skulle återkomma. Då han ändå inte blev helt bra efter operationen, samt tvätten, så togs beslutet om en datortomografi.

Glädjande nog hade inga polyper kommit tillbaka, men datortomografin visade att han hade en inflammation ända in i mellanörat på ena örat. Så efter det blev behandlingen antibiotika både i tablettform och som örondroppar.

I dagsläget mår han bra och han växer så det knakar. Vi tror och hoppas på ett fullt tillfrisknande, så att han äntligen kan få flytta till sin alldeles egna familj. 

Leg. Veterinär Moa Laurell, Solgläntans Djurklinik

Escobar med allergierna

Älskade lilla Escobar som lämnades åt sitt öde i en låst bur är nu i trygghet och visade sig vara en riktig charmör. Han fick hjälp av Tassens katthjälp, och när han kom in i värmen och tryggheten upptäcktes det att han ständigt slickade bort sin päls och kliade konstant.

Escobar on a bedFörsta provsvaret som kom visade att Escobar hade en urinvägsinfektion och en ögoninflammation. Han fick omedelbar antibiotika utskriven, och veterinären rekommenderade immunterapi för hans allergiska besvär.

Escobar har nu påbörjat en långvarig immunitetsterapi där behandlingen kan ta allt mellan 3-12 månader, men med goda chanser att besvären lättar och gör framtiden lite lättare för honom. 

Då kostnaderna för behandlingen är stor sökte sig Tassens katthjälp till oss för att få ekonomiskt stöd. Vi berördes av hans historia och styrelsen röstade alla för att vi skulle gå in och betala för hans vård. 

Vi fick nyligen en uppdatering om Escobar, och han väntar nu på att få starta behandlingen, men har det varmt och tryggt medan han väntar. Urinvägsinfektionen och ögoninflammationen är under kontroll, och han har nu en ljusare framtid i sikte.

Beställ senast 15 december för att hinna få korten innan jul.

Beställ julkort! 

Gör dina nära och kära lite extra glada så här inför jul med det fina julkortet, som även bidrar till att hjälpa hemlösa katter i nöd.
1 julkort kostar 25 kr + porto 11 kr.
5 julkort kostar 100 kr inkl porto.

Maila din beställning till info@kattfonden.se, eller beställ genom att betala in på vårt Plusgiro 55 73 08-4, eller Swish 123 024 33 37, ange hur många julkort du vill beställa samt var de ska skickas.

Bidra du också!

Det är tack vare era gåvor som vi kan hjälpa så många katter varje år. För att vara med och bidra till Kattfondens verksamhet kan du donera via vårt Plusgiro: 55 73 08-4, eller via Swish: 123 024 33 37.
Du kan även starta egna insamlingar till Kattfonden via Facebook. Det gör du enkelt genom att följa denna länk

Du kan även ladda ner våra gåvobrev om du vill ge bort en gåva i present.

Nytt ansökningsformulär för katthjälpare

Nu är det ännu lättare för katthjälpare att ansöka hos oss. Med vårt nya formulär lämnas all den information som kan behövas för att vi ska besluta i ärendet. Tipsa gärna din lokala katthjälpare om att hjälp finns att få.
Tillsammans kan vi hjälpa fler hemlösa katter!

Ansökan hittar du här.

Med varma hälsningar

 

Kattfondens styrelse

Facebook
Facebook
Hemsida
Hemsida
Epost
Epost
För att avregistrera dig från att ta emot Kattfondens nyhetsbrev, följ denna länk.


This email was sent to <<Mailadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kattfonden - Insamlingsstiftelse för hemlösa katter · Box 82 · Vallentuna 186 22 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp