Copy
View this email in your browser
Twitter
LinkedIn
Website

4. hírlevél - 2020. november

Üdvözöljük, Ön a BIMzeED projekt 4. hírlevelét olvassa. A BIMzeED egy EU által finanszírozott projekt, amelynek célja BIM és NZEB témájú szakképzési és felsőoktatási oktatási anyagok kidolgozása.


Friss híreinkért és egyéb információkért látogasson el weboldalunkra, kövessen minket a közösségi médiában, és jöjjön el hozzánk rendezvényeinkre.

BIMZeED a relektorfényben!

Írja be a naptárba! BIMzeED részvétel a zöld építkezésről és a fenntartható fejlődésről szóló 3. Horvátország Központi Konferencián

Elisabeth O'Brien, a BIMzeED koordinátora részt vesz egy panelbeszélgetésen a Horvát Zöld Építési Tanács konferenciáján, amelyre 2020. november 19-én, 9 és 10 óra 30 perc között (CET) kerül sor. Kattintson ide további információért.

 

Legyen résen: Az nZEB és a BIM kompetenciák hiánya kihat az AEC ágazatra

A BIMzeED projekt ismertetésre került az Organization, Technology and Management in Construction című nemzetközi folyóiratban a horvát partnerek által Az építészek, mérnökök és építőipari dolgozók kompetenciáinak javítása az NZEB követelményeknek való megfelelés érdekében című cikk részeként. Bővebben a témáról itt olvashat.

Hogyan tervezzünk az nZEB irányelvek szerint?

A Horvát Építész Kamara szakmai képzésének részeként számos ingyenes online előadást tartottak a „Hogyan tervezzünk az NZEB irányelvek szerint?” témában.
 
Online előadásokkerültek megtartásra együttműködésben a Wienerbergerrel, Bojan Milovanović-al (Zágrábi Egyetem Építőmérnöki Kar), a Baldini stúdióval és prof. Boris Trogrlić-al (Építőmérnöki, Építészeti és Geodéziai Kar Split városában). Bővebbena témáról itt olvashat.

Ideje együttműködni: BIMzeED a Fenntartható Helyek rendezvényen

Október 28-án a BIMzeED projekt megjelent a Fenntartható Helyek 2020 részeként az Energia-hatékony felújítás digitalizálási eszközei workshopon. A workshopon az EU által finanszírozott projektek kapcsán résztvevő szakemberek gyűltek össze, hogy az európai digitalizációról beszélgessenek, és megvitassák a technikai kihívásokat, amelyekkel szembesülnek a fejlesztések során.
 
A testület megvitatta azokat a technikai és nem technikai kihívásokat, amelyekkel szembesülnek a projektek kidolgozása során. A BIMzeED partnersége örömmel hallott más projektekről, és megismerte a velük való együttműködés számos lehetőségét.
 
Nézze meg a teljes videót itt.

BIMzeED modulok pilot képzések keretében

Horvát partnereink teljes gőzzel haladnak a nemrégiben kifejlesztett BIMzeED Learning Units (modulok) tesztelési szakaszába. A kísérleti programban 36 hallgató vesz részt a Zágrábi Egyetem Építőanyagok és a szerkezet elmélete és modellezése programjából. Bekapcsolódnak a modulok teljesítményértékelésébe, és visszajelzést adnak a program tovább fejlesztéséhez. Bővebben a témáról itt olvashat.

Ismerje meg a BIMZeED partnereket

ITEC - Tecnologia de Catalunya Konstrucció Intézet

Az ITeC egy nonprofit magánalapítvány, amely 1978 óta dolgozik az építőiparban. Céljaink az innováció támogatására:
(1) információk és ismeretek előállítása és átadása;
(2) Technológiai szolgáltatások nyújtása az építőipari ágazat képviselőinek: szervezetek, vállalatok és szakemberek versenyképességének javítása érdekében;
(3) Referencia-intézménynek lenni az építőiparban alkalmazott tájékoztatás, innováció és fenntarthatóság szempontjából.
 
Hat fő tevékenységre koncentrálunk:
(1) Innovatív és nem szabványosított termékek tanúsítása;
(2) új módszertanok és eszközök az építési folyamatok menedzselésére és döntéseinek meghozatalára;
(3) adatbázisok és BIM könyvtárak;
(4) fenntarthatóság az építőiparban;
(5) piackutatás;
(6) képzési tevékenységek
 
Az ITeC szoros kapcsolatban áll Spanyolország építőiparával, amely referenciapont az építőiparban az adatbázisok, a folyamatmenedzsment módszertanok és a BIM evolúció szempontjából.

UZ-FCE - Zágrábi Egyetem, Építőmérnöki Kar

A Zágrábi Egyetem Építőmérnöki Kar Horvátország legrégebbi (1919-ben létrehozott) építőmérnöki kara, amely egyetemi és posztgraduális szintű oktatást végez az építőmérnöki munka minden ágában. Folyamatosan fejleszti a felsőoktatást, a tudományos kutatási tevékenységeket és az általános oktatást, és aktívan részt vesz a szakma fejlődésében és az új technológiák bevezetésében.

A Zágrábi Építőmérnöki Kar (UZ-FCE) jelentősen hozzájárul az oktatási anyag és a képzési módszertan fejlesztéséhez, valamint a képzések teszteléséhez és értékeléséhez, köszönhetően az építőmérnökök oktatásában szerzett tapasztalatainak. Az UZ-FCE a multidiszciplináris megközelítés fontosságának növelésére összpontosít, amikor a diákokat (leendő  szakembereket) oktatja az energiahatékonyság területén, a BIM-et is integrálva tantervébe. Ezenkívül az UZ-FCE ismeri a különböző képzések és tanfolyamok kidolgozásához szükséges képesítési és / vagy tanúsítási követelményeket, didaktikai anyagokat fejleszt mérnökök és építészek, szerelők és munkások számára. Ezenkívül az UZ-FCE hozzájárul az építőipar általános imázsának erősítéséhez: intenzíven dolgozik az építőipari készségek piaci elismertségének javításán , számos szakmai szervezet és műszaki bizottság munkájában közreműködik, valamint szakmai konferenciákon vesz részt és számos szakmai és tudományos cikket jelentet meg. Számos projekt révén az UZ-FCE bebizonyította alkalmasságát a különböző érdekeltek bevonására és országos események megszervezésére.


Az EU Bizottság hírei

A NextGenerationEU: Zöld, digitális és ellenálló

A 2020-as State of the Union (#SOTEU) során Von der Leyen elnök terjesztette elő a NextGenerationEU terveit az Európai Unió számára. Nyilatkozatában megerősítette a Bizottság azon tervét, hogy folytassa és erősítse a Zöld ajánlattal kapcsolatos célkitűzéseket annak érdekében, hogy Európa zöldebbé, digitálisabbá és ellenállóbbá váljon.
 
A közleményben az elnök kijelentette, hogy Európa csökkenteni fogja az üvegházhatású gázok kibocsátását. A 2030-ban várható 40% -os csökkenést 55% -ra emelték az 1990-es szinthez képest. Ez egyértelmű üzenet volt a tervező és az építőipar számára, az épületeknek életciklusuk során „kevésbé pazarlónak, olcsóbbnak és fenntarthatóbbnak” kell lenniük, mivel ezek teszik ki a kibocsátás 40% -át. Von der Leyen elnök szerint a NextGenerationEU az „európai felújítási hullám katalizátora annak érdekében, hogy az Unió a körkörös gazdaság terén vezető szerepet töltsön be”.
 
„Európa digitális évtizede”. Ursula Von der Leyen asszony így említette a 2030-ra vonatkozó digitális Európa-terveket, kiemelve szakemberek készségeinek fejlesztését, mint a prioritások egyikét.
 
A BIMzeED projekt eleget tesz a NextGenerationEU terveinek, 12 modul kifejlesztésével a BIM és a közel nulla energia igényű épületek (nZEB) témában. Ez az egyedülálló program felkészíti a szakembereket és a hallgatókat arra, hogy olcsóbb és fenntarthatóbb tereket tervezzenek és építsenek a jövő generációi számára, a szakmai piac által megkövetelt ismeretek és készségek biztosításával.

 
 
A projektet az Európai Unió Erasmus + programja társfinanszírozza  no. 600946 szerződésszámmal.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.