Copy
View this email in your browser
Twitter
LinkedIn
Website

3er Butlletí - Maig 2020

Benvingut al tercer butlletí informatiu de BIMzeED, el projecte finançat per la UE sobre el desenvolupament de material de formació en educació i formació professional i educació superior sobre BIM i NZEB.


Per a consultar les nostres actualitzacions, recursos i més, visiti la nostra pàgina web, segueixi'ns en les xarxes socials i vingui a veure'ns en qualsevol dels esdeveniments en el futur pròxim.

BIMZeED en l'acte!

Les segones reunions del grup directiu nacional de BIMzeED es van digitalitzar.
Fes clic a la bandera!

Hongria
Tots els països socis van realitzar enquestes per mapejar les habilitats BIM i nZEB que manca i necessàries. Sobre la base dels resultats de les enquestes d'acord amb els socis, el ITeC va desenvolupar els 12 mòduls presentats.

Espanya
Durant la segona reunió espanyola del Grup Directiu Nacional (NSG) es van presentar les Unitats d'Aprenentatge. Aquestes Unitats d'Aprenentatge van ser creades a través del consens entre tots els socis de BIMzeED tenint en compte les habilitats que havien sorgit gràcies a l'anàlisi de necessitats del sector comparant les habilitats establertes del projecte PROF/TRACK i BuildingSmart.

Irlanda
El segon Grup Directiu Nacional de BIMzeED a Irlanda es va dur a terme amb 15 membres experts d'educadors, formadors i indústria.

Croàcia
El 31 de març de 2020, la Facultat d'Enginyeria Civil de la Universitat de Zagreb va organitzar una segona reunió virtual del Grup Directiu Nacional (NSG).

 


BIMzeED en el centre d'atenció a Croàcia


XVII Conferència Anual de l'Associació de Teuladors de Croàcia
El representant de la Facultat d'Enginyeria Civil de la Universitat de Zagreb, prof. Ivana Banjad Pečur, va presentar el projecte BIMzeED a la 7a Conferència Anual de l'Associació de Teuladors de Croàcia, on 120 participants (artesans i productors) van conèixer la idea i els objectius del projecte BIMzeED.

Projecte BIMzeED presentat a la conferència “nZEB en la pràctica”
Organitzada per la Facultat d'Arquitectura de la Universitat de Zagreb i el Clúster per a l'Eficiència Energètica i la Sostenibilitat en l'Enginyeria d'Edificació - nzeb.hr, la conferència "nZEB a la pràctica: Disseny d'edificis d'acord amb els estàndards nZEB" es va celebrar el 20 de febrer de 2020.

XXI Simposi Internacional de Qualitat - Croàcia
Els socis croats de BIMzeED van publicar l'article “Educació en BIM i nZEB per millorar la qualitat dels edificis” al 21è Simposi Internacional de Qualitat - “Qualitat ahir, avui i demà”. El document té com a objectiu identificar les necessitats d'habilitats, bretxes, barreres i formació actuals i previstes en el camp de BIM i NZEB dins del sector de la construcció a tots els països socis del projecte Erasmus+ BIMzeED.

Conegui als socis de BIMZeED

Universitat d’Óbuda

La Universitat d’Óbuda és una de les universitats tècniques més importants d'Hongria i té com a objectiu aconseguir el triplet d'excel·lència en educació, excel·lència en recerca i excel·lència en innovació. La Universitat ofereix un entorn emocionant, actualitzat, amigable per als estudiants, creatiu i de suport per als estudis, posant l'accent en les recerques bàsiques i aplicades, la internacionalització, el desenvolupament verd i sostenible, les millores en la tecnologia, la recerca i la innovació, per a tota la vida, aprenentatge i interacció i cooperació amb la indústria.La Universitat d’Óbuda (OU) a Hongria té sis facultats: Facultat Tècnica Alba Regia, Facultat d'Enginyeria Mecànica i de Seguretat Donát Bánki, Facultat d'Enginyeria Elèctrica Kálmán Kandó, Facultat de Negocis i Gestió Károly Keleti, Facultat d'Informàtica John von Neumann i Sándor Rejtő Facultat d'Indústria Lleugera i Enginyeria Ambiental. Dels aproximadament 11.000 estudiants, 650 són internacionals, impartits per 580 professors, recolzats per 900 empleats. OU és una universitat científica jove que té 3 escoles de doctorat, 1 centre d'excel·lència i 8 laboratoris de recerca dedicats. La universitat té 15 sòlids programes de llicenciatura orientats a la pràctica, 10 sòlids programes de mestratge basats en la teoria i 4 sòlids programes de doctorat reconeguts internacionalment que se centren en els camps de l'enginyeria, la informàtica, les ciències naturals, l'economia i la formació de professors. OU és un actor actiu de la comunitat científica internacional, participant en moltes organitzacions internacionals i en programes bilaterals i internacionals (dels quals més de 20 són projectes científics finançats per la UE). La institució té relacions internacionals amb 90 països d'Europa, Àsia, Austràlia, Amèrica del Nord i del Sud. OU participa en 300 programes i associacions d'educació superior i té 185 acords d'educació i 143 contractes de mobilitat.

ACE

El Consell d'Arquitectes d'Europa (ACE) és l'organització europea que representa a la professió arquitectònica a nivell europeu. L'oficina de l’ACE es troba a Brussel·les, Bèlgica. Actualment, l’ACE té 43 Organitzacions Membre, que són els organismes reguladors nacionals i/o representatius professionals dels arquitectes en tots els Estats membres de la Unió Europea (UE) i països en vies d'adhesió, Suïssa i Noruega. A través d'ells, la ACE representa els interessos de més de 565.000 arquitectes de 31 països d'Europa. L’ACE és el líder de difusió i comunicació d'aquest projecte Erasmus+.
 
L'equip de l’ACE està fent ús de totes les eines web per a col·laborar activament dins del projecte BIMzeED i difondre'l. El soci TREA col·labora amb l’ACE i gestiona el contingut del lloc web i les xarxes socials de BIMzeED.

Notícies de la Comissió de la UE

La Comissió Europea demana una recuperació verda després de la crisi del COVID-19
 
El 28 d'abril, Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, va parlar en un vídeo llançat per la CE sobre el paper del Pacte Verd Europeu en la recuperació econòmica després de la crisi del COVID-19. Es va referir al compromís de la Unió Europea amb una recuperació ecològica, destacant la inversió en la renovació d'habitatges amb eficiència energètica per a proporcionar un futur millor per a les generacions següents. La transformació digital també és una prioritat en el full de ruta de la Comissió Europea per la recuperació i les inversions es dirigiran a “tecnologies i capacitats netes i digitals, juntament amb una economia circular”.
 
L'equip de BIMzeED es complau a contribuir a la recuperació brindant programes de formació sobre temes BIM i nZEB, formant als professionals i treballadors de la construcció en tots els nivells per a lliurar edificis de millor qualitat. 

Cooperació de BIMZeED amb altres projectes de la UE

BIMZeED s'uneix a BIMalliance Irlanda
 
El projecte BIMzeED s'ha sumat a BIMalliance amb altres projectes de la UE: BIMcert, BIMplement, Net-*UBIEP i BIMEET amb l'objectiu de minimitzar la petjada de carboni de l'ús d'energia en la construcció, posicionant BIM a l’European Energy and Climate Roadmaps més enllà de 2020. BIMalliance se centrarà principalment a crear una plataforma col·laborativa que vinculi tots els projectes, desenvolupar una biblioteca digital per a compartir materials i recursos amb finalitats formatives, desenvolupar enquestes i informes comuns amb pautes per a accions futures.
 
Lis O'Brien de LIT està treballant amb Paul McCormack de Belfast Metropolitan College, desenvolupant una biblioteca digital mitjançant la recopilació de materials i recursos BIM i nZEB existents per a ajudar a desenvolupar les unitats d'aprenentatge BIMzeED, que es posaran a prova en diverses institucions educatives (superiors i vocacionals) i PIMEs a Irlanda, Espanya, Croàcia i Hongria durant 2020 i 2021. LIT participa activament en el desenvolupament de continguts d'aprenentatge per abordar els desajustaments d'habilitats al sector de la construcció i identificar bretxes de coneixement en relació amb BIM i nZEB en totes dues indústries i educació. Faci clic aquí per més informació.


Projectes que ens agraden

Icaro
 
Qualificacions innovadores per a la innovació tecnològica i organitzativa al sector de l'edificació és un projecte germà d'Erasmus+ de BIMzeED, que té com a objectiu formar una nova generació de tècnics d'obra perquè puguin afrontar els reptes imposats per les noves tecnologies i els nous marcs reguladors en el sector de l'edificació. Aquesta qualificació combinada de “Tècnic d'obra” es refereix a un perfil tècnic multifuncional capaç de supervisar les activitats en l'obra, coordinar el procés d'edificació i / o rehabilitació, seguir la planificació, direcció i supervisió de les obres, optimitzant els recursos humans Els objectius d’Icaro són essencialment tres:
 
1. Revitalitzar el sector de la construcció mitjançant un profund canvi generacional, orientant als joves i aturats cap a professions qualificades;
2. invertir la tendència que fa que hi hagi poques dones ocupades en la construcció;
3. Incrementar les possibilitats d’ocupació a través de la incorporació de l'aprenentatge basat en el treball en el procés de formació de les empreses.
 
L'impacte del projecte serà especialment rellevant en els tres països que participen en el projecte: Lituània, Espanya i Itàlia. Els socis del projecte són tres Centres Nacionals de Formació Professional que operen en el sector de la construcció (FORMEDIL, FLC, VSRC), un Centre Regional (FLC ASTÚRIES), un Centre Provincial (IIPLE), una Associació Professional Europea (ACE), una Cambra de Comerç (CAMBRA DE PANEVEZYS) i una Universitat (ALMA MATER –UNIBO). 
El projecte està cofinançat pel programa Erasmus + de la Unió Europea en virtut de l'Acord de subvenció n. 600946

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.