Copy
View this email in your browser
Twitter
LinkedIn
Website

2n. Butlletí - Desembre 2019

Benvingut al segon butlletí informatiu de BIMzeED, el projecte finançat per la UE sobre el desenvolupament de material de formació d'FP i educació superior sobre BIM i NZEB.


Hem aconseguit completar les nostres enquestes per a avaluar les bretxes d'habilitats i l'anàlisi de les necessitats i l'oferta de formació. Actualment ens estem movent cap a l'àrea de revisió dels programes de fomació existents de NZEB i BIM en tots els països socis. Aquest és un moment realment estratègic, ja que observem els resultats de l'aprenentatge de la formació, no sols dels programes existents, sinó també dels nostres homòlegs finançats per la UE amb materials de BIMCert i BIMplement.
 
El nostre consell assessor d'experts ens assessorarà, i s'ha creat un grup directiu nacional en cada país per a continuar desenvolupant les nostres unitats de formació i aprenentatge en cada país per a garantir el reconeixement mutu i l'ajuda a la mobilitat.
 
Per veure les nostres actualitzacions, recursos i més, visiti la nostra pàgina web, segueixi'ns en les xarxes socials i vingui a veure'ns en qualsevol dels esdeveniments en el futur pròxim.

Què està succeint als nostres països socis en relació amb BIM i NZEB?

Espanya: Primers resultats de BIMzeED disponibles i ja en ús en Màster MER de CIM-UPC


Primers resultats de BIMzeED disponibles i ja en ús en Màster MER de CIM-UPC

El 25 d'octubre de 2019 CIM-UPC va donar inici a la 6a edició del Màster MER, Màster d'Edificació Digital per a Modelatge i Construcció.
 
Després de les actualitzacions del marc legal i la Declaració del BIM Summit 2016, era necessari crear una titulació acadèmica que pogués formar a la mà d'obra espanyola de la construcció. El principal objectiu del màster MER, fundat pel soci de BIMzeED CIM-UPC, és formar professionals en els camps de l'arquitectura i la construcció en un entorn 100% BIM, a través de casos pràctics i projectes reals que acostin als estudiants a la realitat professional.
 
La revisió de la literatura sobre les necessitats de BIM i nZEB a la indústria de la construcció desenvolupada per BIMzeED es va utilitzar per a explicar l'estat de l'art de BIM a Espanya durant les sessions d'introducció de l'edició actual del Màster. L'informe està disponible gratuïtament a la nostra pàgina web.
Els conferenciants van abordar principalment els següents temes:
1. Grups, institucions i esdeveniments BIM celebrats a Espanya
2. Marc legal del país en relació amb BIM
3. L'estat de la tècnica de les licitacions públiques
4. Estàndards BIM espanyols més habituals

Irlanda: canvis en les especificacions i la formació d'aprenentes de nZeb
 

Irlanda ha modificat recentment les seves normes de regulació de la construcció per a incloure NZEB. Com a resultat, ara és un requisit legal des de l'1 de novembre de 2019, que tots els edificis nous i els edificis remodelats (més del 25% de la superfície de l'envolupant de l'edifici renovada) compleixin amb NZEB. Per exemple: tots els habitatges nous requeriran una Qualificació Energètica d'Edificis (BER), de 45kwh / m², mentre que els habitatges existents, que són reformades o renovades requereixen que la BER abast> 125kwh / m².
 
Per enfortir el compromís dels governs amb NZEB, la indústria, els responsables polítics i els organismes educatius, com el coordinador de BIMzeED, Limerick Institute of Technology (LIT), també han llançat, desenvolupat i recolzat les especificacions nacionals de competències de NZEB per a l'habitatge.
 
Llegir més.
 

Primeres reunions del Grup Directiu Nacional a Hongria i Espanya

Hongria: el 23 de maig de 2019 es va celebrar en Szentendre la primera reunió del Grup Directiu Nacional (GSN), organitzada per ÉMI Nonprofit Ltd. i la Universitat de Óbuda. L'objectiu de la reunió va ser mesurar i resumir l'opinió dels experts de la indústria de la construcció hongaresa sobre l'ús dels requisits BIM i nZEB.  Llegir més.

Espanya: L’ITeC i la Fundació CIM-UPC van organitzar la primera reunió del National Steering Group (NSG) per a recopilar informació sobre el sector en matèria de construcció BIM i nZEB, a l'Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya a Barcelona el mes de maig passat. Llegir més.

                   

Presentem a l'equip BIMzeED

L'Agència d'Energia de Tipperary ha estat recolzant amb èxit a Tipperary per a reduir la seva demanda d'energia durant 20 anys. L'agència té una capacitat provada per a permetre que les persones, les comunitats i el sector públic siguin més sostenibles en el seu ús d'energia.
 
“Hem identificat una oportunitat d'energia sostenible de 500 milions d'euros per al comtat i continuarem treballant per a accelerar la transició de Tipperary cap a un futur amb baixes emissions de carboni. Comptem amb una vasta experiència en les àrees d'Energia Comunitària, Energies Renovables, Gestió Energètica i Energia en Edificis. Hem liderat importants projectes de modernització d'habitatges, desenvolupaments pioners de parcs eòlics comunitaris i nombrosos projectes de biomassa reeixits. Ens esforcem per implementar solucions viables d'energia sostenible que reduiran els costos i l'ús d'energia. El nostre model d'empresa social ens permet brindar serveis professionals rendibles a nivell local i nacional. Com a resultat del nostre treball, l'Ajuntament de Tipperary continua sent una autoritat local líder en rendiment energètic. Els nostres esforços han donat com a resultat projectes pioners com l'únic parc eòlic operat per la comunitat d'Irlanda en Templederry, la primera ecoaldea d'Irlanda en Cloughjordan i un enorme projecte fotovoltaic en 9 edificis públics ".


 

ESDEVENIMENTS

Mantingui's actualitzat amb els nostres esdeveniments

CIM-UPC at BILT Europe Congress, Edinburgh


L'equip de BIMzeEd sempre tracta de mantenir-se al dia amb els últims desenvolupaments europeus i globals relacionats amb BIM i la digitalització al sector de la construcció. El soci de BIMzeED, CIM-UPC, va assistir al Congrés BILT Europe, que es va celebrar a Edimburg del 10 al 12 d'octubre de 2019.

BILT és un esdeveniment col·lateral de la Digital Build Week Europe o, com els mateixos organitzadors prefereixen anomenar-lo, 'un esdeveniment de la comunitat d'usuaris, per a usuaris, dedicat a millorar la forma en què la indústria treballa en conjunt amb l'objectiu de crear una indústria millor i més intel·ligent i un entorn construït més fort i sostenible '.
CIM-UPC va tenir l'oportunitat d'assistir a sessions inspiradores no sols enfocades en l'ús d'eines BIM, sinó també en processos, fluxos de treball i estratègies BIM, que ara són més necessaris que mai en la indústria AEC. Aquests coneixements es tindran en compte per CIM-UPC quan treballi en les futures Unitats d'Aprenentatge del projecte BIMzeED.
 

BIMzeED al BIM Trends and Innovation 2019, Porto
 

BIMzeED va ser presentat al BIM Trends and Innovation pel soci del projecte ITeC. Durant el congrés van explicar com la metodologia BIM permet arribar als edificis nZEB més enllà de les instal·lacions de calefacció / refrigeració. A més, també va mostrar com BIMzeED estableix el desafiament d'augmentar i millorar les habilitats de BIM i nZEB per a la indústria de la construcció actual i futura.
 
L'esdeveniment va ser organitzat per ISEPBIM amb l’objectiu promoure i difondre la metodologia BIM en les comunitats tècnica i acadèmica. Llegir més.


 

Fòrum Mundial de NZEB, Dublín
 

L'esdeveniment World Fòrum for NZEB es va dur a terme a Dublín el 14 de novembre de 2019, amb Lis O’Brien del Limerick Institute of Technology (LIT) en representació de BIMzeED. LIT va formar part del panell per a desenvolupar i dissenyar les especificacions d'habilitats nacionals de Nzeb per a Irlanda i va continuar desenvolupant programes per a artesans, treballadors de la construcció i personal de les autoritats locals i propietaris d'edificis amb una variada gamma de mòduls i cursos de NZEB. Aquesta feina es va dur a terme amb els nostres socis Waterford Wexford Educational Training Board WWETB amb el suport de SOLES, que és l'agència estatal a Irlanda per a l'educació superior i les habilitats i aprenentatges.
 
Un excel·lent treball amb aquestes organitzacions i BIMzeED espera usar algunes d'aquestes unitats d'aprenentatge per a transferir-les a través d'Europa com una acreditació mútuament reconeguda.
 
Llegir més. 

Segona Conferència Central sobre Construcció Ecològica i Desenvolupament Sostenible, Zagreb


Dins de la 2a Conferència Central sobre Edificació Ecològica i Desenvolupament Sostenible, el projecte Horitzó 2020, Net-*UBIEP va organitzar un panell de discussió titulat “BIM i noves tecnologies a la indústria de la construcció”, que va ser moderat per la Facultat d'Enginyeria Civil de la Universitat de Zagreb, durant el qual també es va presentar el projecte BIMzeED i en el qual es van discutir alguns temes vitals relacionats amb la implementació de BIM a Croàcia.
Aquesta va ser una gran oportunitat per a difondre la idea del projecte BIMzeED, els primers resultats i per a connectar a les parts interessades de la indústria amb els proveïdors d'educació (tant HEI com VET). Una de les conclusions més importants del panell de discussió va ser que l'educació de totes les parts interessades és el punt de partida més crític per a una implementació reeixida de BIM a Croàcia i que projectes com BIMzeED podrien ser excel·lents proveïdors de fomació, quan manquen de capacitació en HEI i VET.
 
Durant la sessió plenària de la conferència, es va presentar el projecte SPHERE de la Unió Europea (Horitzó 2020) (https://sphere-project.eu/). El projecte té com a objectiu desenvolupar una plataforma de programari de bessó digital per a permetre la replicació virtual d'edificis amb la finalitat d'augmentar la seva eficiència energètica, optimitzar el seu cicle de vida i reduir costos. Llegir més.


 

Iniciatives relacionades

BIMalliance: l'aliança de BIMcert, BIMplement, Net-*UBIEP i BIMEET


Quatre projectes de l’Horitzó 2020 sobre BIM (BIMcert, BIMplement, Net-*UBIEP i BIMEET) estan col·laborant sota el títol BIMalliance per a explorar àrees d'oportunitat mútua i minimitzar la petjada energètica en el sector de la construcció.
L'enfocament de treball de BIMalliance és:

• Objectius energètics i estalvi d'energia: determinar la posició de BIM en els fulls de ruta europeus d'energia i clima més enllà de 2020, amb la finalitat d'explorar possibles fonts de finançament per a les activitats.
• Difusió i comunicació - Establir una plataforma comuna de comunicació i col·laboració dels projectes amb la finalitat d'informar millor els grups d'interès i seguidors.
• Acreditació i certificació: iniciar un esquema comú de certificació paneuropeu reconegut d'habilitats BIM i EE en la indústria AEC (memoràndum d'entesa signada amb buildingSMART)
• Explotació de resultats: preparar i distribuir una enquesta per a avaluar el progrés en la maduresa i acceptació de BIM, com a resultat de les activitats dels projectes; Desenvolupar un informe comú amb guies per accions futures.
• Oportunitats col·laboratives futures
 
Llegir l'article complet

Pla de construcció


La Fundació Laboral de la Construcció (Espanya) són els coordinadors d'aquest projecte Erasmus + Construction Blueprint finançat per la Sector Skills Alliance per a implementar un nou enfocament estratègic (Blueprint) per a la cooperació sectorial en competències.
El Blueprint Sectorial Skills Strategy reuneix lliçons apreses d'altres iniciatives (és a dir, Build Up Skills, projectes H2020 i Erasmus +, BIMzeED) i s'esbossarà des d'un enfocament holístic, identificant factors polítics, econòmics, socials, tecnològics, legals i ambientals, que poden estar afectant les competències del sector i l'oferta formativa. Abastant activitats, fites, resultats i productes, les activitats es desenvoluparan durant el transcurs del projecte. El coordinador de BIMzeED Limerick institute of Technology (LIT) és responsable d'implementar capacitacions i conscienciació mitjançant:
 
• Recopilar bones pràctiques a nivell nacional i regional per a il·lustrar i promoure altres iniciatives que aborden les bretxes d'habilitats.
• Dissenyar i impartir un MOOC (Massive Open En línia Course) per a conscienciar als treballadors de la construcció sobre nous impulsors d'habilitats: digitalització, eficiència energètica i economia circular.
 
Llegir més.

El projecte està cofinançat pel programa Erasmus + de la Unió Europea en virtut de l'Acord de subvenció n. 600946

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.