Copy
View this email in your browser
Twitter
LinkedIn
Website

4t Butlletí - Novembre 2020

Benvingut al quart butlletí informatiu de BIMzeED, el projecte finançat per la UE sobre el desenvolupament de material de formació en educació i formació professional i educació superior sobre BIM i NZEB.


Per consultar les nostres actualitzacions, recursos i més, visiti la nostra pàgina web, segueixi'ns en les xarxes socials i vingui a veure'ns en qualsevol dels esdeveniments en el futur pròxim.

BIMZeED en l'acte!

Reserva! Participació de BIMzeED a la 3era Conferència Central de Croàcia sobre construcció ecològica i desenvolupament sostenible

Elisabeth O'Brien, coordinadora de BIMzeED participarà en un panell de discussió en la Conferència del Consell d'Edificació Ecològica de Croàcia que es realitzarà en línia el 19 de novembre de 2020 de 9 a. m. a 10.30 a. m. (CET). Faci clic aquí per a més informació.

 

Mind the Gap: la falta de competències nZEB i BIM afecta a la indústria AEC

El projecte BIMzeED va ser introduït en Organització, Tecnologia i Gestió en la Construcció: una Revista Internacional per l'equip croat com a part de l'article Millora de les competències d'enginyers i treballadors en la indústria de l'arquitectura, l'enginyeria i la construcció per al lliurament de NZEB. Llegir més aquí.

Com dissenyar d'acord amb les pautes nZEB?

Com a part de la formació professional de la Cambra d'Arquitectes de Croàcia, es van dur a terme diverses conferències en línia gratuïtes sobre el tema "Com dissenyar d'acord amb les directrius de NZEB?".
 
Les conferències en línia es van realitzar en col·laboració amb Wienerberger, Bojan Milovanović (Facultat d'Enginyeria Civil, Universitat de Zagreb), Baldini studio i el prof. Boris Trogrlić (Facultat d'Enginyeria Civil, Arquitectura i Geodèsia de la ciutat de Split). Llegir més aquí.

És hora de col·laborar: BIMzeED en l'esdeveniment Sustainable Places

El 28 d'octubre, BIMzeED va participar al Taller d'eines de digitalització per a la renovació energèticament eficient com a part de Sustainable Places 2020. El taller va reunir una selecció de projectes finançats per la UE i els seus experts per a parlar sobre la digitalització a Europa i discutir els desafiaments tècnics i no-tècnics als quals s'enfronten en el seu desenvolupament.
 
El panell va discutir els desafiaments tècnics i no-tècnics que es troben en el desenvolupament dels projectes. BIMzeED va estar encantat d'escoltar altres projectes i conèixer diverses oportunitats de col·laboració amb ells.
 
Vegi el vídeo complet del taller aquí.

Pilots d'unitats d'aprenentatge BIMzeED

Els nostres socis croats s'estan movent a tota màquina cap a la fase de prova de les unitats d'aprenentatge BIMzeED desenvolupades recentment. 36 estudiants del programa de Teoria i Modelatge d'Estructura i Materials de Construcció de la Universitat de Zagreb participaran en el programa pilot. Estaran involucrats en l'avaluació de l'acompliment de les Unitats d'Aprenentatge i brindaran retroalimentació per a futures millores en el programa. Llegir més aquí.

Conegui als socis de BIMZeED

ITEC - Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya

L’ITeC és una fundació privada sense ànim de lucre que treballa en el camp del sector de la construcció des de 1978. Els nostres objectius com a organització per a donar suport a la innovació són:
(1) La generació i transferència d'informació i coneixement;
(2) La prestació de serveis tecnològics per a millorar la competitivitat dels agents del sector de la construcció: organitzacions, empreses i professionals;
(3) Ser una institució de referència en matèria d'informació, innovació i sostenibilitat aplicada al sector de la construcció.
 
Estem enfocats en sis activitats principals:
(1) certificació de productes innovadors i no estandarditzats;
(2) noves metodologies i eines per a gestionar i prendre decisions durant els processos de construcció;
(3) bases de dades i biblioteques BIM;
(4) sostenibilitat en la construcció;
(5) recerca de mercats;
(6) activitats de formació
 
L’ITeC té un fort vincle amb les indústries de la construcció a Espanya. És un punt de referència en el sector de la construcció per a bases de dades, metodologies de gestió de processos i per a l'evolució BIM.

UZ-FCE - Universitat de Zagreb, Facultat d'Enginyeria Civil

La Facultat d'Enginyeria Civil de la Universitat de Zagreb és la facultat d'enginyeria civil més antiga (establerta en 1919) a Croàcia que imparteix educació universitària a nivell de pregrau, postgrau i postgrau en totes les branques de l'enginyeria civil. Contínuament desenvolupa i promou l'educació superior, les activitats de recerca científica i l'educació en general, i participa activament en el desenvolupament de la professió i la implementació de noves tecnologies.
 
La Facultat d'Enginyeria Civil de la Universitat de Zagreb (UZ-FCE) proporciona una contribució significativa en el desenvolupament del contingut d'aprenentatge i la metodologia d'impartició de la formació, així com en el pilotatge i avaluació de les formacions a causa de la seva experiència en la formació d'experts en enginyeria civil a través de la seva activitats bàsiques de formació i aprenentatge permanent. UZ-FCE s'està enfocant a realçar la importància de l'enfocament multidisciplinari en ensenyar als estudiants (futurs professionals de nivell mitjà i superior) en el camp de l'eficiència energètica i també està introduint BIM en els seus plans d'estudi.
A més, UZ-FCE té coneixement dels requisits de qualificació i/o certificació per a desenvolupar diferents formacions i cursos a mesura que desenvolupa material didàctic per a enginyers i arquitectes, instal·ladors i treballadors. A més, UZ-FCE contribueix a millorar la imatge general del sector de la construcció: està treballant intensament per a millorar el reconeixement en el mercat de les competències en el sector de la construcció, a través de la seva participació en el treball de nombroses organitzacions, professionals i comitès tècnics, així com en conferències professionals, juntament amb la publicació de nombrosos articles professionals i científics. A través de nombrosos projectes, UZ-FCE ha demostrat la seva capacitat per a involucrar a diferents parts interessades i organitzar esdeveniments nacionals en els quals es debaten temes específics.


Notícies de la Comissió de la UE

The NextGenerationEU: verd, digital i més resistent

A l'Estat de la Unió 2020 (#SOTEU), la presidenta Von der Leyen va presentar els plans NextGenerationEU per a la Unió Europea. En la seva declaració, va reafirmar el pla de la Comissió de perseguir i enfortir els objectius del Pacte Verd amb la finalitat de fer que Europa sigui verd, digital i més resilient.
 
A l'anunci, la presidenta va declarar que Europa augmentarà l'objectiu de reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle. La reducció esperada del 40% en 2030 es va elevar al 55% en comparació amb els nivells de 1990. Aquest va ser un missatge clar per al sector del disseny i la construcció, els edificis han de ser “menys malbaratadors, menys costosos i més sostenibles” en el seu cicle de vida, ja que representen el 40% de les emissions. NextGenerationEU és un “punt d'inici en l'ona de renovació europea per a fer de la Unió un líder en l'economia circular”, segons la presidenta Von der Leyen.
 
La "Dècada Digital d'Europa". Així és com la Sra. Ursula Von der Leyen aborda els plans de l'Europa digital per a 2030, destacant la millora de les competències professionals i al treballador com una de les prioritats.
 
El projecte BIMzeED compleix amb els plans NextGenerationEU mitjançant el desenvolupament de 12 unitats d'aprenentatge sobre el tema de BIM i edificis d'energia gairebé nul·la (nZEB). Aquest programa únic prepararà a professionals i estudiants per a dissenyar i construir espais que siguin menys costosos i més sostenibles per a les generacions futures en brindar els coneixements i habilitats requerides pel mercat professional.

 
 
El projecte està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea en virtut de l'Acord de subvenció n. 600946

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.