Copy
Bekijk deze mail in je browser
We hebben op onze schouders allemaal een Witte Wolf en een Zwarte Wolf zitten. Of liever 2 roedels aan wolven. 

Een Witte Wolf is een lieve wolf, die zegt fijne dingen tegen ons, die moedigt ons aan, die verwarmt ons hart.

Een Zwarte Wolf is een harde wolf, die schetst ons een zwart beeld over onszelf en over ons leven. Die verwijt ons als er iets fout loopt. Die praat ons schuldgevoelens aan. 

We hebben beide wolven nodig om te groeien en te ontwikkelen. Alleen is het zo dat bij de meeste mensen de Roedel Zwarte Wolven het sterkst is ontwikkeld en de  Roedel Witte Wolven het minst. 
In de vijfdelige reeks 'Witte wolven, Zwarte wolven, meer geluk en optimisme in je leven' werken we met de drie duo's wolven die een grote impact hebben op ons geluksgevoel. 
1. De Innerlijke criticus. Dat is onze meester zwarte wolf, die voert vaak de boventoon in ons hoofd. Dat is dat deel dat op alles kritiek heeft. Schrijf je een tekst dan zit die op je schouder en zegt je  'Dat trekt nu toch op niks! Kan je echt niet beter? Je zinsconstructies zijn zo banaal' 

De tegenpool van de Innerlijke Criticus is de Compassievolle Zelf. Onze Compassievolle Zelf, zegt lieve dingen: 'O wat schrijf jij mooi, zo oprecht, zo recht uit het hart. Je weet mensen te beroeren met je woorden.' 

Je zelfwaardegevoel verandert meteen, het voelt helemaal anders om naar je Innerlijke Criticus te luisteren dan naar je Compassievolle Zelf. 

In de eerste twee dagdelen oefenen we onszelf in het omgaan met de Innerlijke Criticus en zorgen we ervoor dat onze Compassievolle Zelf groter wordt. We gebruiken daarvoor de wetenschappelijk gefundeerde inzichten van de Compassietraining van Christine Neff. 

Heerlijk om grip te krijgen op die vervelende stemmetjes in jezelf die roet in je geluksgevoel gooien. 
2. De Schervenverzamelaar is Zwarte Wolf nummer twee die de harten van mensen vaak bezwaart. De Schervenverzamelaar is een specialist in het verzamelen van allerlei herinneringen die zwart en pijnlijk zijn. Hij blikt terug op een dag en ziet wat er allemaal slecht was. Hij kijkt naar het verleden en herkauwt negatieve gebeurtenissen en blijft maar nadenken over hoe hij het had kunnen voorkomen en wat je allemaal fout hebt gedaan. Kortom hij verzamelt scherven en laat die iedere keer opnieuw in je vel kerven. 

De tegenpool is de Schattenverzamelaar. Hij is gefocust op wat goed ging. Wanneer hij terugblikt op een dag kijkt hij naar wat er goed in was, naar de kleine vreugdevolle momentjes. Hij speurt zijn leven af en ontdekt de kostbare herinneringen. Die koestert hij met hart en ziel. Hij is voortdurend gericht op schatten en rijgt pareltjes van geluk aan zijn herinneringskoord. 

In het derde dagdeel leren we omgaan met de Schervenverzamelaar en ontwikkelen we de Schattenverzamelaar. Voor dit laatste beroepen we ons op de het beproefde trainingsprogramma van Madelon Peters dat geïnspireerd is op de inzichten van de positieve psychologie.

Je wordt zelfstandiger en bekwamer om in je leven te speuren naar wat je deugd doet. Zo ben je de negatieve gewoontes van je brein te slim af. 
3. De Doemdenker is de derde Zwarte Wolf die onze verwachtingen van de toekomst zwart inkleuren.  Hij kijkt vooruit en ziet alleen maar wat er allemaal kan mislopen. Hij voorspelt je een naar leven, een eenzaam leven, een triest leven. Hij is bang voor alles wat er op zijn pad komt en wil er alles aan doen om te voorkomen dat je toch ook maar een misstap zet. Hij denkt dus altijd in doembeelden. Door deze Doemdenker lopen we bedrukt rond in ons leven, de moed zinkt in onze schoenen en we durven niet te doen wat we graag doen. 

De tegenpool van de Doemdenker is de Bloemdenker, de optimist, de hoopvolle ik. Deze ik kijkt met grote verwachtingsvolle ogen naar de toekomst. Hij droomt van een mooi leven en ziet overal kansen en opportuniteiten. Hij heeft hoop dat je keuzes iets goeds gaan opbrengen, dat je een weg zal vinden doorheen moeilijkheden en dat je zal leren uit alles wat je tegenkomt. Kortom hij is een echte Bloemdenker, hij ziet jou openbloeien en groeien.

In de twee laatste dagdelen leren we omgaan met de Doemdenker en prikkelen we de Bloemdenker. We gebruiken hiervoor de beproefde trainingsmethode van Madelon Peters, over hoe je optimisme kan aanleren.

Hoe zalig is het om met een meer roze bril in het leven te staan, het geeft je energie en hoop en het zorgt ervoor dat je acties durft te ondernemen en stappen te zetten. 
Hoe zit het met jou? Herken je de sporen van de Zwarte wolven in je innerlijk, die stemmetjes die je slecht doen denken over je verleden, je heden en je toekomst? En verlang je naar versterkte Witte Wolven, die stemmetjes in jezelf die je hart verwarmen, die je op een positievere manier laten kijken naar je verleden, heden en je toekomst? Kom dan meedoen, teken in op deze laagdrempelige reeks van 5 vrijdagnamiddagen en train jezelf in geluk en optimisme.

Voel hoe je na de training steviger in je schoenen staat. Ervaar de weldaad van een positievere manier van kijken naar je verleden, naar je heden en naar je toekomst. Voel je sterker en meer opgewassen tegenover alles wat het leven met zich meebrengt. Kortom groei in je geluksvaardigheden. 

Waar? Atelier Arcus, Vianderstaat 67,  Tienen
Wanneer? Vrijdagnamiddagen 28 april, 5 mei, 12 mei, 2 juni en 9 juni
Tijdstip?: van 14u00 tot 16u00
Kostprijs?  12,50 voor de hele reeks (Een spotprijs die mogelijk is dankzij subsidies ) 
Begeleiding? Nancy Vandenberghe, orthopedagoge en specialiste in creatief zelfonderzoek.(https://www.de-wijze-toekan.com) bijgestaan door Katrien Van Genechten, Psychotherapeut. (https://www.footprint-tienen.be)

Inschrijven kan je via deze link. Max 8 deelnemers, dus wees er snel bij. 
Ja deze kans wil ik niet missen! Ik wil graag mijn geluksvaardigheden ontwikkelen en maak daarvoor tijd. Ik klik hier om me in te schrijven
De sessies gaan door in Atelier Arcus, een pas ingerichte praktijkruimte. Arcus is het latijnse woord voor regenboog. Die staat zowel symbool voor de veelkleurigheid van onze ziel als voor het samensmeltingsproces. Dat wat er ontstaat als regen zonlicht raakt. 
Heb je nog een vraag over deze reeks? Stel ze gerust, neem contact met me op! dewijzetoekan@hotmail.com 
Website
Facebook
Email
De Wijze Toekan is een kleurrijke vogel die de weg weet in het oerwoud van gedrag, gevoelens, gedachten en lichaamsgewaarwordingen. Hij staat symbool voor de veelkeurigheid van onze persoonlijkheid. 

Copyright © 2019

Mijn mailadres is:
dewijzetoekan@hotmail.com

Deze mails niet langer ontvangen? 
Schrijf je uit voor de nieuwsbrief