Copy
In de beneden- en bovenzaal vanaf 29 november tot 3 januari STEDELIJKE KUNSTENAARS VII. In de nieuwe kunstruimte, Den Bosch. Openingstijden: 11 - 17 uur.  View this email in your browser

stedelijke kunstenaars 7
29 november tot en met 3 januari
van dinsdag tot en met zondag geopend van 12 uur tot 17 uur; of op afspraak.
vanwege de feestdagen zijn wij gesloten van 23 december t/m 1 januari. 

Op zondag 29 november opent om 15 uur in de beneden- en bovengalerie van de nieuwe kunstruimte, de expositie Stedelijke Kunstenaars VII. Met werken van Frans Beerens, Arthur den Boer, Gerard van den Dobbelsteen, Cees Gunsing, W-J Kersten, Jessica Knoot, Charles Popelier en Pieter Zouwen.

Gastkunstenaar is Benita Mylius uit Den Haag/Berlijn


Frans Beerens
Studeerde aan de Academie van ’s-Hertogenbosch (1976-1983) en de Jan van Eyckacademie in Maastricht (1984-1986). Hij exposeerde werken o.a. in Huize Marseille in Amsterdam, Museum de Pont in Tilburg, museum Coda in Apeldoorn en Museum Belvedére in Heerenveen, het Kunstpalast in Düsseldorf en Ludwig Museum in Boedapest. Beerens nam deel aan talloze groepstentoonstellingen, o.a. in Kunsthal Boschveld, de Kunstkamer in Hoogeloon en de Keg in Schijndel.

Arthur den Boer
Studeerde aan de Koninklijke Academie voor kunst en vormgeving in Den Bosch (1987-1991) en de academie Sint Joost in Breda (1996–1997). Den Boer ontving in 1998 met vier andere kunstenaars de Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. Arthur den Boer was geruime tijd verbonden aan galerie Jan van Hoof in Den Bosch en nam deel aan groepsexposities in o.a. Amsterdam, Breda, Heusden en Maastricht. 

Gerard van den Dobbelsteen
Studeerde aan de academie Sint Joost (1975-1978), Koninklijke Academie voor kunst en vormgeving in Den Bosch (1978-1981) en hij volgde onderwijs aan het Instituut voor Sociologie in Utrecht (1981-1982). Van den Dobbelsteen zijn werk werd o.a. tentoongesteld in Museum het Kruithuis, het Noordbrabants Museum, Museum het Valkhof en het Nationaal Museum Gabarone in Botswana. Zijn werk bevindt zich in openbare en particuliere verzamelingen.

Cees Gunsing
Studeerde aan de Koninklijke Academie voor kunst en vormgeving in Den Bosch (1969-1975). Hij exposeerde oa. in de Melkfabriek, in Galerie Cesare, Museum de Wieger in Deurne en de Verbeke Foundation in Kemzeke (B). Gunsing nam deel aan groepstentoonstellingen in Nederland, Polen, Tsjechië, Schotland en Duitsland, en ondernam kunstprojecten met Marc Bijl, Wim Doedel, Jan van de Langenberg en Johan Lubbers. Gunsing werd ook bekend als bestuurslid en curator van de Nederlandsche Cacaofabriek, Helmond.

W-J Kersten
Studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Zijn eerste expositie was in 1977 in de Moriaan (Gem. Tentoonstellingsdienst, de voorloper van het Stedelijk Museum) samen met Jan de Bie. Kersten tekeningen werden in 1980 bekroond in Wroclaw, Polen. Hij stelde werk tentoon in het Noordbrabants Museum, en exposeerde o.a. bij Galerie Asselijn, galerie Zero, galerie Erdmann, galerie van den Berg, galerie Baks, galerie de Zaal, galerie Kokon en galerie Arti Capelli.

Jessica Knoot
Studeerde aan de academie van Rotterdam en Den Bosch. Zij stelde werk tentoon in het stedelijk Museum Roermond, het Kunstmuseum Den Haag en museum Heerenveen. Knoot nam deel aan groepstentoonstellingen o.a. in Keulen, Passau en Bad Aibling in Duitsland, Malaga in Spanje, en in Ulft, het WAD in Delft en de KEG in Schijndel. 

Benita Mylius
Gastkunstenaar Mylius is kunstschilder en graficus. Zij woont en werkt in Berlijn en Den Haag. Mylius studeerde aan de Vrije Academie in Den Haag (2001-2008). Ze nam deel aan groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. Mylius stelde werk tentoon in o.a. Den Haag, Enschede, Eindhoven, en in Berlijn, Düsseldorf, Leipzig, Offenbach in Duitsland. Haar werk hing in Museum Heerenveen, het Kunsthaus Sootbörn in Hamburg en het Atelierhaus in Aken. Mylius had een solo-tentoonstelling bij galerie Rehorst in Den Haag.

Charles Popelier
Studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Hij exposeert sedert 1991 regelmatig in galerie Borzo in Amsterdam en bij galerie Rob van Rijn in Maastricht. Zijn werk bevindt zich in diverse openbare en particuliere collecties, o.a. van Z.M. Koning Willem Alexander en H.M. Koningin Maxima. Popelier nam deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zijn werk hing o.a. op de prestigieuze TEFAF, het theater Chassé en het Koninklijk Concertgebouw. 

Pieter Zouwen
Studeerde beeldhouwen aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving en was lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Hij is beeldhouwer en ook als collagist. Zouwen stelde zijn werk tentoon op diverse groepstentoonstellingen en pop-up locaties. Aan de Maaspoortweg staat een openbaar kunstwerk van zijn hand. Zouwen zijn voornaamste werkmateriaal als beeldhouwer is papier. De kunstenaar houdt atelier in Nova Zembla aan de St. Josephstraat.

Stedelijke kunstenaars is een reeks tentoonstellingen als onderzoek naar de brede en diverse kunstpraktijk in de stad Den Bosch met steeds een gast kunstenaar uit Brabant/Vlaanderen en Nederland.

afbeelding: tekening Arthur den Boer
De nieuwe kunstruimte is een professioneel platform voor beeldende kunstenaars uit Den Bosch, Brabant, maar ook Vlaanderen (het Bourgondische cultuurgebied) én Nederland en beschikt over tentoonstellingsruimte op straatniveau en een grote benedenzaal.
Mondkapje is verplicht. Geef elkaar de ruimte. Houd 1,5 meter afstand.
Kom niet als u klachten heeft. De nieuwe kunstruimte is een
zogenaamde doorstroomlokatie, dat wil zeggen dat we maximaal 30
personen tegelijk kunnen ontvangen. 
Openingstijden de nieuwe kunstruimte: dinsdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur.  Op maandag gesloten. 
Bezoekadres: Pastoor de Kroonstraat 18, Den Bosch (vlak bij de Markt, naast Winkelcentrum en Q-park Arena)
Email: info@denieuwekunstruimte.nl
Website: www.denieuwekunstruimte.nl
Aankondiging Stedelijke Kunstenaars VI
Copyright ©  2020 De Nieuwe Kunstruimte, All rights reserved.
Natuurlijk vinden ook wij privacy erg belangrijk en gaan we zorgvuldig met uw gegevens om.
Wilt u geen emails van ons meer ontvangen dan u kunt dit hieronder aangeven. 
unsubscribe from this list.