Copy
View this email in your browser

JAZZ IGEN!


Endelig! Nu ser det ud til, at Sorø Jazzen kan vende tilbage med levende musik på byens scener. I tillid til genåbning af samfund og kulturliv er tre koncerter straks sat på programmet. Jazzen lægger ud fredag den 21. maj med en groovy kvartet anført af saxofonisten Hans Mydtskov på Café Tre Konger. Ugen efter, den 28. maj, spiller tre elegante damer i de smukke lokaler på Sorø Kunstmuseum. Og torsdag den 3. juni vil et 18-mands bigband give koncert for fuld udblæsning i Victoria Teatret. Vi jubler af forventningens glæde og håber, at publikum vil leve med i musikken.

Fredag 21. maj

Kl. 19.00 Soul Stationswingende groove

Café Tre Konger, Østergade 3, 4180 Sorø

Billetter på tlf. 57 83 41 14, britt@cafetrekonger.dk

 

Fredag 28. maj

Kl. 16.00 Sophisticated Ladies

Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø

Billetter på www.sorokunstmuseum.dk/kalender/ eller tlf: 57 83 22 29, butik@sorokunstmuseum.dk

 

Torsdag 3. juni

Kl. 20.00 TipToe BigBand med Viktoria Tolstoy

Victoria Teatret, Storgade 15. 4180 Sorø,

Billetter på www.victoriateatret.dk

 

Swingende no-nonsense jazz på Café Tre Konger 

Tenorsaxofonisten Dexter Gordon (kendt og elsket som ”Bent Gordonsen fra Valby” under sine mange års ophold i København) var for et halvt århundrede siden blandt de store udøverne af den såkaldte ”hard-bop” genre, hvor det bare går derud'af med groove og swing. Nu følger den særdeles nulevende instrumentkollega Hans Mydtskov i sporet. Han har guitaristen Simon Krebs, bassisten Mariusz Prasniewski og trommeslageren Anders Mogensen med sig fredag aften 21. maj på Café Tre Konger. De fire musikere kalder deres kvartet for ”Soul Station”. Hermed signalerer de, at det er med sjæl og inspiration fra rhythm’n’blues og gospel, de dyrker den kontant swingende hard bop stil.

Fredag den 21. maj kl. 19.00

Soul Station: Hans Mydtskov, tenorsax, Simon Krebs, guitar, Mariusz Prásniewski, bas, og Anders Mogensen, trommer

Café Tre Konger, Østergade 3, 4180 Sorø

Entré: 150 kr. eller 350 kr. med 2-rettersmenu (tunmousse/roastbeef) fra kl. 17.30 – musikstart kl. ca. 19.00

Reservation: tlf. 5783 4114, e-mail: britt@cafetrekonger.dk

Tre livsglade kvinder giver koncert på Sorø Kunstmuseum 

En koncert med Sophisticated Ladies er en særlig oplevelse. Alvor, humor, engagement og musikalsk overskud er centrale elementer i en musikalsk rejse der bringer både smil og tårer frem. Pianisten Marie Louise Schmidt, bassisten Helle Marstrand og trommeslageren Benita Haastrup har sammen taget turen op i jazzens superliga og har nået den herlige modne alder, hvor der er ro og livsglæde i alle toner, så selv ikke-jazzfans må bøje sig og klaske hænderne sammen af glæde og i dyb beundring. Sophisticated Ladies er meget mere end et orkester - det er også blevet et livslangt venskab, en livslang rejse gennem musikkens vidunderlige og udfordrende landskab. Repertoiret er en god cocktail af Duke Ellington, evergreens og original kompositioner.

Fredag 28. maj kl. 16.00

Sophisticated Ladies: Marie Louise Schmidt, klaver, Helle Marstrand, bas, og Benita Haastrup, trommer

SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø

Entré: 195 kr. (medlemspris: 170 kr.) incl. Museumsentré. Evt. tilkøb for 125 kr. af frokosttapas fra kl. 13-15.

Reservation: www.sorokunstmuseum.dk/kalender/ eller tlf: 57 83 22 29, butik@sorokunstmuseum.dk

Bigband med sangerinde i front i Victoria Teatret

Det 18 mand store TipToe BigBand har en sangstjerne med til koncerten i Sorø den 3. juni. Det er svenske Viktoria Tolstoy. Hun er kendt for sin rene, klare stemme, sin elegante fremtoning og sin overlegne rytmiske fornemmelse. Hun mestrer den klassiske jazztradition og er samtidig forankret i den svenske folkemusik – samt i den russiske arv fra sin verdensrømte tipoldefar Leo Tolstoy (forfatter til ”Krig og Fred” og ”Anna Karenina”). TipToe BigBand har eksisteret siden 1994 og er hjemmehørende i Odense. Orkestret har de senere år redet på en bølge af succes med mange totalt udsolgte koncrter og samspil med kendte solister som f.eks. Eran DD, Birthe Kjær, Sys Bjerre.

Torsdag den 3. juni kl. 20.00 

TipToe BigBand med Viktoria Tolstoy: Viktoria Tolstoy, vokal, Torben Sminge, dirigent, Saxer: Ole Visby baryton, Finn Henriksen, tenor, Morten Øberg, alt, Guy Moscoso, alt, Hans Mydtskov, tenor. Basuner: John Kristensen, Anders Ringgaard, Stefan Ringive, Mikkel Aagaard Nielsen. Trompeter: H.C. Erbs, Søren Phille Bærbak, Tomasz Dabrowski, Jacob Holdensen, Rytme: Michael Salling, klaver, Morten Nordal, guitar, Kasper Tagel, bas, Chano Olskær, trommer.

Sted: Victoria Teatret, Storgade 15, 4180 Sorø

Entré: 275 kr.

Reservation: www.victoriateatret.dk

Følg os på facebook
Følg os på facebook
Del på facebook
Videresend

Sorø Jazz er arrangeret af Victoria Teatret (non-profit selskab, som siden 1983 har drevet Sorøs biograf og anden kulturel virksomhed) i samarbejde med Allan Aistrup, som forestår kunstnerisk tilrettelæggelse, programlægning og administrative pligter i selskabet Jeronimus ApS.

Ved henvendelser angående booking, markedsføring m.m., kan du kontakte Allan Aistrup:
Tlf. 74 46 67 70 - Email: aa@jeronimus.dk
 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sorø Jazz · Strandvejen 45 A · Reersø · Gørlev 4281 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp