Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
het logo van de macula vereniging

Nieuwsbrief november 2020

foto van drie generaties van een familie buiten op het gras met een hond. In het midden van de foto zit een wazige vlek

Webinar was een succes

linker gedeelte prof.dr. Carel Hoyng tijdens een lezing. Rechter gedeelte een afbeelding van een oog
Zaterdag 24 oktober vond het eerste webinar van de MaculaVereniging plaats. Er hadden ruim 600 mensen zich aangemeld. Van de mogelijkheid om te chatten tijdens de lezingen werd veel gebruik gemaakt en een aantal deelnemers gaf ook aan dat het op deze manier heel laagdrempelig was om een vraag te stellen. Binnenkort hopen wij ons eerste digitale spreekuur te houden. Daarover later meer.


Lees verder
 

Het Oogcongres bij u thuis

een impressie van de zaal tijdens een lezing
Door het coronavirus bestaat het Oogcongres op zaterdag 14 november 2020 uit een webinar en een aantal informatieve podcasts. Zo vertelt de bekende viroloog Ab Osterhaus iets over corona en de gevolgen voor onze ogen. En vertelt prof. dr. Jeroen Klevering over Oogheelkunde anno 2020. Ook is er een podcast van prof.dr. J. Keunen over leeftijdgebonden macula-degeneratie & Covid 19.

Geef u snel op via de website van het Oogcongres.

 

Oogartsen slaan wederom alarm

flesje vloeistof en een injectienaald
“Mensen, sla je injectie niet over!", is een dringende oproep van oogartsen aan mensen die voor hun natte macula-degeneratie een ooginjectie nodig hebben.

Tijdens de eerste coronagolf merkten de oogartsen dat mensen hun afspraak voor een injectie afzegden. Een zorgelijke toestand. Dat was de reden waarom de MaculaVereniging in mei 2020 de podcast "Oogartsen slaan alarm” lanceerde. In deze podcast gaat Heleen Schoots in gesprek met prof. Hoyng. Nu zich weer dezelfde situatie voordoet wil de vereniging deze podcast opnieuw onder de aandacht brengen. Afschaling van de zorg horen we iedere dag op de TV maar de injectie moet ook in deze Coronatijd gewoon doorgaan.
afbeelding van een miicrofoon. door hierop te klikken kun je de podcast afluisteren
Klik op de illustratie om de Podcast te beluisteren.

Lees verder
 

Komt het Zien! THUIS - Sprookjessprokkelaar

Sterre op bezoek bij de sprookjessprokkelaar
Nu de regering besloten heeft dat onder andere theaters, bioscopen en pretparken hun deuren moeten sluiten, zorgt Komt het Zien ervoor dat u thuis kunt genieten van videoregistraties met audiodescriptie. Een daarvan is de musical Sprookjessprokkelaar. Volg Sterre haar spannende zoektocht naar verhalen in de Efteling.

Lees verder

 

Wist u dat...

afbeelding met diverse poppetjes, waarvan een oranje
De MaculaVereniging weet dat velen van u het moeilijk hebben met het ‘onzichtbare verlies’ van het zicht. Je wilt graag alles zelf kunnen doen en niet om hulp vragen. Gehoord worden wil voor ons zeggen: een plaats vinden waar je je verhaal kwijt kunt. Gezien worden wil voor ons zeggen: macula-degeneratie bekend maken.

Daar wil het bestuur zich de komende jaren extra op richten: intensivering van de ondersteuning van leden en gelden genereren voor voorlichting en belangenbehartiging! Helpt u de MaculaVereniging met een gift, een periodieke schenking of een vermelding in uw testament?

Voor meer informatie ga naar de website.

 

Macula-infolijn

Met vragen over macula-degeneratie, hulpmiddelen, etc. kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging:
Lid worden  |  Doneren
Website Website
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
MaculaVerenigingPostbus 418 - 2000 AK Haarlem
Telefoon: 030-298 07 07 - E-mail: info@maculavereniging.nl

Privacyverklaring - © 2020 MaculaVereniging


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MaculaVereniging · Oudeweg 115 · HAARLEM, 2031 CC · Netherlands