Copy
Sundhedshøjskolen 2021
Se nyhedsbrevet i din browser
Sundhedshøjskolen

Nyhedsbrev

August 2022

 
Indhold
 • Velkommen tilbage fra sommerferie og tilbage til hverdagen
 • Sundhedstilstanden i Randers Kommune
 • Opstart af træning for Brødene Dahl
 • Teambuilding for Randers Maskinfabrik
 • Netværksmøder for idrætsforeningerne
 • Lokaldysten Randers 2022
 • Nye hold i efteråret i sundhedshøjskolerne
 • Træningsprogram

Velkommen tilbage fra sommerferie og tilbage til hverdagen


Sommerferien går på hæld, og for de fleste er hverdagen ved at indfinde sig. Vi håber, at alle har haft en dejlig sommer og fået ladet batterierne godt op.

I Sundhedshøjskolen ser vi frem til en sensommer og et efterår med en lang række spændende aktiviteter. I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om Lokaldysten, som er en motionsfest, hvor vi kårer Randers Kommunes mest aktive lokalsamfund. Derudover er vi i Sundhedshøjskolen toptunede til at fortsætte det gode samarbejde med idrætsforeninger og virksomheder.

Det kan være hårdt at vende tilbage til hverdagens rutiner – også for led og muskler. Til slut i nyhedsbrevet finder du derfor et træningsprogram, der har fokus på bevægelighed og stræk for hele kroppen, så du kommer bedst muligt tilbage til arbejde – hvad end det er bag et skrivebord, i et værksted, i en butik eller noget helt fjerde. God fornøjelse :-) 

Sundhedstilstanden i Randers Kommune


Hvert fjerde år spørger vi hele befolkningen: Hvordan har du det?

Den nationale Sundhedsprofil er en spørgeskemaundersøgelse, som gennemføres hvert 4. år. Formålet er at belyse, hvordan det går med trivsel, sundhed og sygdom blandt borgere over 16 år i Danmark - og samtidig følge udviklingen over tid. Resultaterne giver et dokumenteret grundlag, når kommuner og regioner planlægger målrettede sundhedsindsatser for at forbedre.
Omkring 180.000 danskere har besvaret spørgeskemaet i 2021.

I sundhedsprofilen kan vi få et indblik i, hvordan det står til med fysisk aktivitet i Randers kommune. 62,9% af borgerne i Randers Kommune opfylder ikke WHO’s minimums anbefalinger for Fysisk aktivitet. Det er en signifikant stigning fra den sidste sundhedsprofil i 2017, hvor tallet var 46%. Dette er blandt andet grundlaget for det arbejde, vi laver i Sundhedshøjskolen. Vi ønsker at få flere borgere i Randers til at bevæge sig.

WHO’s minimumsanbefaling for fysisk aktivitet (fra 18 år): Mindst 150-300 minutters (2,5-5 timer) fysisk aktivitet ved moderat intensitet pr. uge eller mindst 75-150 minutters (1,5-2,5 timer) fysisk aktivitet ved hård intensitet pr. uge eller en ækvivalent kombination heraf.

 

Opstart af træning for Brødrene Dahl


I foråret startede Brødene Dahl i Randers op på træning i arbejdstiden. De har 8 medarbejdere på en Sundhedsambassadøruddannelse, hvilken Sundhedshøjskolen selv står for. Her taler vi om, hvad det vil sige at være sundhedsambassadør, udfordringer man kan støde på og generel undervisning i sundhed og træning. Det er fedt at mærke det store engagement og gåpåmod fra ambassadørerne!

Brødrene Dahl er også et godt eksempel på, hvad det gør, når både ledelse og sundhedsambassadører støtter op om, og har stor motivation for træning i arbejdstiden. Omkring halvdelen af de cirka 100 ansatte er aktive hver dag – dét er flotte tal!

Derudover melder medarbejderne allerede positivt tilbage med forbedringer ift. smerter og mere energi. Særligt mærker de også forandringer i form det sociale element, som træningen også bidrager med! Det at grine og lave noget andet med sine kollegaer, har en stor betydning i dagligdagen.

Ønsker du og din private virksomhed i Randers kommune også at øge sundhed og trivsel med vores hjælp? Så kontakt Sundhedskonsulent Ronja Jørgensen på mail: ronja.jorgensen@randers.dk eller på tlf. 24 23 48 85

Teambuilding for Randers Maskinfabrik


Fredag den 26. juni afholdte Sundhedshøjskolen det årlige teambuildingarrangement for Randers Maskinfabrik.

Her blev først ”varmet op” med icebreakere, hvorefter selve teambuilding-dysterne startede. Her blev lavet alt fra blindebane, forskellige stafetter til mimeøvelser og 3 på stribe.

Vi havde en dejlig dag med højt humør og solskin.

De øvrige virksomheder vi samarbejder med, har ligeledes mulighed for et årligt teambuildingarrangement. Dette sker ofte i forbindelse med en fx sommerfest eller lignende, og har en positiv effekt på humøret og fællesskabet hos medarbejderne.

Netværksmøde for idrætsforeningerne


Med nye kræfter både i teamet i Sundhedshøjskolen samt i idrætsforeningerne kræver det nogle gang et genbesøg af samarbejdet.
Sammen med DGI Østjylland arbejder vi derfor mod at få kickstartet aktiviteter i idrætsforeningerne og skabe et godt samarbejde!
Formålet er at få endnu flere medlemmer i de enkelte foreninger, rekruttere frivillige instruktører, og få medlemmer til forblive aktive.
For at kunne gøre det, forsøger vi blandt andet at få skabt endnu større opmærksomhed omkring den enkelte forening.

En af måderne vi gør det på, er ved at afholde Lokaldysten, der både er en motionsfest for alle uanset aktivitetsniveau, og fungerer samtidig opsigtsvækkende i hele lokalsamfundet. Læs mere om arrangementet nedenfor.

Næste netværksmøde er:

Torsdag den 22. september 2022 kl. 17-19.30

Teamet for dette netværksmøde er: Hvilke håb er der for fremtiden? Helt konkret hvilke hold ønsker vi, og hvilke instruktører skal rekrutteres hertil. I denne sammenhæng også hvordan vi rekrutterer frivillige.

Vi mødes i Sundhedscenteret, hvor der er sørget for noget aftensmad undervejs. Vi glæder os til endnu et godt møde med nogle engagerede og hårdtarbejdende frivillige!
 

Lokaldysten Randers 2022


Sundhedshøjskolen er gået sammen med Bevæg dig for livet og DGI Østjylland om at skabe et fedt motionsevent, hvor alle kan være med, og som samler lokalsamfundet!

Lokaldysten Randers 2022 er et 2 timers motionsevent, hvor fire randrusianske landsbyer udfordrer hinanden til at tilbagelægge flest kilometer ved at gå, løbe og cykle.

Det er Randers Sundhedscenters sundhedshøjskoler i Havndal, Harridslev, Assentoft og Asferg/Gassum, der samler borgerne i lokalsamfundet om de fire motionsfester i uge 34 og 35. Man kan allerede nu tilmelde sig motionseventen i sin landsby via begivenheder på Randers Sundhedscenters Facebookside.

Motionseventen udvisker betydningen af alder og fysisk formåen. I stedet er sammenhold og kampgejst nøglen til pladsen på toppen af sejrsskamlen. Derfor er ildsjæle i hver landsby allerede trukket i motionstøjet med en klar plan om at få lokket flere med.
Tag familien, naboen, skolekammeraterne eller din træningsmakker med og deltag i nogle fede timer!

Tidspunkterne er som følger:

Uge 34
 • Tirsdag den 23/8 kl. 17.30-19.30 – Havndal
 • Onsdag den 24/8 kl. 17.00-19.00 – Asferg
 • Torsdag 25/8 kl. 17.30-19.30 – Harridslev
 
Uge 35
 • Onsdag den 31/8 kl. 17.30-19.30 – Assentoft
 
Når lokalsamfundenes samlede antal kilometer er opgjort, vil der være en præmieoverrækkelse i det vindende lokalsamfund. Datoen er den 14. september kl. 17.00, og overrækkelsen af præmien på 10.000 kr. til noget et motionsredskab/event til lokalsamfundet – og selvfølgelig håneretten.
 

Nye hold i efteråret i sundhedshøjskolerne


Der er heldigvis også stadig gang i sundhedshøjskolerne i idrætsforeningerne, og vi starter nye hold op inden længe! Her er en oversigt over efterårets kommende hold i samarbejde med Sundhedshøjskolen:

Stevnstrup:

Ryghold: Tirsdag kl. 18.00-19.00 (opstart uge 37)

Træning for Rigtige kvinder: Onsdag kl. 19.45-21.15 (opstart uge 37)

Asferg:

Kvit og fit: Tidspunkt følger.


Følg med i Sundhedshøjskolens hold her: 
https://www.randers.dk/borger/sundhed-og-sygdom/bevaeg-dig-randers/sundhedshoejskolen/ 


 

Træningsprogram - eksempel på 5 min. daglig træning


Træningsprogrammet har fokus på bevægelighed og stræk for hele kroppen og kræver intet udstyr. Det tager kun 5 min. at lave, og er et eksempel på, hvordan en daglig træning kunne se ud hos de virksomheder, der har tilknytning til Sundhedshøjskolen.

God træning :-)

 
Facebook
Sundhedshøjskolen Randers
Email
KONTAKT
SHH@randers.dk 
Randers Sundhedscenter
Biografgade 3
8900 Randers
Denmark
OPDATER
Vil du modtage nyhedsbrevet på en anden mailadresse fremover? 
Tilmeld dig nyhedsbrevet her

AFMELD
Ønsker du ikke at modtage flere mails fra Randers Sundhedshøjskole?
Afmeld nyhedsbrevet her  

Copyright © 2019 Randers Sundhedscenter, All right reserved. 
   


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sundhedshøjskolen · Biografgade 3 · Randers 8900 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp