Copy
View this email in your browser
 DigiBij januari 2022 
Botswana: lessons learned 
De eerste week van januari gingen we op studiereis naar de Okavangodelta. We zijn teruggekomen met veel nieuwe (biomimicry) inzichten en kennis over watermanagement. Lees verder... 
Bedankt voor de leuke reacties over ons nieuwe kookboek!
Wilt u meer exemplaren bestellen? Het boek is voor 22,50 euro inclusief BTW en exclusief verzendkosten te verkrijgen. Bij interesse, neem contact met ons op.
 
Coalaitieakkoord: wat staat er in over het klimaat?
Een minister voor klimaat, een wetenschappelijke adviesraad en actieve betrokkenheid van de burger. Het nieuwe akkoord staat vol beloftes maar onduidelijke uitwerking.
Watermanagement in de Okavangodelta 
De hoeveelheid water vanuit Angola zorgt voor een divers ecosysteem in 's werelds grootste binnenlandse delta. Daarbij komt ook een hoop sediment mee. Toch slippen de rivieren hier niet dicht en is het water schoner dan in Nederland. Hoe kan dat? Lees het hier
Nieuwe EU-richtlijn voor duurzaamheidsrapportage
De nieuwe Europese CSRD-richtlijn voor duurzaamheidsrapportage in het jaarverslag gaat in vanaf 2023. In deze opleiding leert u hoe u deze richtlijn kan implementeren binnen uw organisatie. Als lezer van de Digibij ontvangt u eenmalig 250 euro korting! Vermeld hiervoor het woord "Digibij" in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier. 
Tip van Sil: Boycot de bladblazer
Bladeren bieden onderdak en voedsel voor veel dieren en planten. Daarbij werkt het bladerdek als een spons die water vasthoudt. De bladblazer is een doorn in het oog. Sil legt u in deze animatie uit waarom! 
Kijk terug: Transition Talk "korte ketens" 
Hoe kunnen we producten modulair en circulair ontwerpen? Wat kan een materialenpaspoort daar aan bijdragen? Hoe lost de natuur dit op? Kijk deze Transition Talk hier terug. 
 
Klimaatmonitor Duurzaam GWW: de volgende stap
Er ligt een concept voor de monitor Duurzaam Grond Weg en Waterbouw. Na afronden van het eerste werkpakket zijn de uitkomsten vertaald in zes KPI's. Komende dinsdag zal Els Martijn de resultaten presenteren in een digitale sessie van het ministerie van I&W. 
Moeten we gaan wonen als wilde dieren?  
Twee natuurlijke vijanden die een huis delen. Hyena's en zwijnen zijn van nature vijanden maar delen een zelfde hol. 's Nachts slapen de zwijnen er en overdag nemen de Hyena's hun intrek. Hoe kan dit bijdragen aan het woningprobleem in Nederland? U leest het hier

 

Vooraankondiging CO2-Richtlijnen
Hoe te beginnen met het opstellen van een CO2-voetafdruk? Deze praktische gids geeft u handvatten zodat je zelf aan de slag kan gaan. Verder legt het in 10 stappen uit hoe te certificeren op de CO2-Prestatieladder.

Geïnteresseerd? Medio februari komt het boek (180 blz, hardcopy) uit voor 29,95 inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Alvast een pre-order plaatsen? Neem dan contact met ons op. 

AGENDA
Evenementen:

01 februari: Webinar Duurzaam GWW 
07 februari: Nationale conferentie Circulaire Economie 
10 februari: Duurzame infra: alleen samen
16 februari: Transition Talk "Anders samenleven"
16 maart:    Transition Talk "Klimaattransitie"
22 maart:    Wereldwaterdag 
Opleidingsdagen:

11 februari: Masterclass CO2-voetafdruk 
                   Sustainability & Circulaire Economie
18 februari: Opleiding Sustainability & Business Development Manager
                   Opleiding  Sustainability Controller for Enterprise Excellence 
11 maart:    Opleiding Biomimicry Business Change Manager 
17 maart:    Masterclass Expert Duurzame Woningbouwcorporatie 
 
Firm of the Future Firm of the Future
Firm of the Future Firm of the Future
Firm of the Future Firm of the Future
Biomimicry Centre Biomimicry Centre
Biomimicry Centre Biomimicry Centre
Copyright © 2022 Firm of the Future, Alle rechten voorbehouden.