Copy
Indien U de mail niet goed kunt lezen klik hier.
Jaargang # 3 | editie 2 | febr 2021
Redactie: Bert Wassenberg & Wouter de Wijn

Beste lezer

Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief en we hopen dat deze aan jouw verwachtingen voldoet. Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering. En daarin is jouw mening erg belangrijk voor ons! Daarom vragen we je onze nieuwsbrief van feedback te voorzien. Stuur een e-mail met je suggesties of andere op- of aanmerkingen naar redactie@gildedegraven.nl. Bij voorbaat dank voor je medewerking.

In deze Nieuwsbrief lees je wat Pierre Rietrae (Luisterkring Klassieke Muziek) en Ed Villevoye (Wijnproefcursus) voor je in petto hebben. Ook een bijzonder persoonlijk verhaal van Paul Hazelhof, die heeft besloten te stoppen als coördinator en bestuurslid. Tenslotte word je vanuit onze coördinatorengroep op de hoogte gebracht van hun ideeën over de nabije toekomst. We blijven positief; ook nu het voor iedereen erg lastig is.

De Redactie.

BESTE WIJNVRIENDEN EN WIJNVRIENDINNEN,

Omdat de wijncursus i.v.m. corona geen doorgang kan vinden, zal ik maandelijks een verhaaltje vertellen over één van mijn favoriete wijnhuizen of wijnen.

Ik start met het wijnhuis ANTINORI.
Wie in Italië wijn zegt, zegt Antinori! Deze familie maakt al meer dan 6 eeuwen wijn. Met respect voor de tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk hiermee bezig.
Onder het familiemotto “Te Dulce Proficio” (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori’s strijd voor kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen. Ze staan te boek als een gedreven producent, die Italië de weg wees naar vernieuwing. Het is het grenzeloze streven naar excellentie en oog voor zowel traditie als innovatie, die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: De top van Italië.
De afgelopen jaren heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngoederen in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de doelstelling om een nog hogere kwaliteit wijn te kunnen maken en het bedrijf gezond door te geven aan een volgende generatie.
Om deze doelstelling na te streven heeft de familie Antinori in 2012 een geheel nieuwe wijnkelder met kantoren geopend in het hart van de Chianti Classico regio, genaamd Antinori Chianti Classico Cellars. Hier heeft de markies Piero Antinori altijd al van gedroomd; een futuristisch wijnhuis, vergroeid met de heuvels van Chianti. Het werd een monumentaal project, dat vijftien jaar van zijn leven opslokte. Het gebouw kreeg al snel de bijnaam “De Toscaanse wijntempel” en dat is niet voor niets en zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Met vriendelijke wijngroet,

Ed Villevoye 

EEN FUGA À LA BACH OP HET WOORD COVID 19

Op 3 maart 2021 start weer de LUISTERKRING en als inleider hoop ik dat het vanaf die datum weer mogelijk wordt om samen van klassieke muziek te genieten.
Nu kwam ik afgelopen week een compositie tegen van Nicholas Papadimitriou. U kent allemaal het lied “Vader Jacob”, dat in canon wordt gezongen. Bij een canon zet de tweede stem na enkele tellen in met dezelfde melodie op dezelfde toon. Wanneer echter de tweede, derde en vierde stem, na enkele tellen inzetten op een andere toon dan spreken we over een fuga.
Bach was een genie op dit gebied en nu maakt deze jonge Griekse componist op zijn 27ste een fuga à la Bach op de letters en cijfers van het woord COVID 19.
Nicholas Papadimitriou heeft o.a. orgel gestudeerd in Amsterdam en is momenteel organist in Haarlem.
Mocht uw interesse zijn gewekt ga naar YouTube en vul in: watch?v=A_i8qdfW5u8, of klik op de link hieronder.

Veel kijk- en luisterplezier.

Pierre Rietrae

WAT ZOU NOG KUNNEN?

De behoefte aan deelname aan activiteiten groeit, de angst voor het virus echter ook. Vol goede moed wordt bekeken wanneer en hoe een verantwoorde start gemaakt kan worden. Waar en wanneer zou dat kunnen en is het virus dan voldoende onder controle?

Inmiddels zijn er ideeën voor een andere manier voor activiteiten, die onderzocht gaan worden.
Bijvoorbeeld:
1. De groepen verkleinen.
2. Uitzoeken hoe lessen via Zoom gegeven kunnen worden.
3. Buiten activiteiten indien groepen groter mogen zijn dan 2 pp.
4. Is er een mogelijkheid om met een kleine groep te starten met de cursus buitenfotografie? Hoe kan dit veilig aangeboden worden?
5. Lesgeven 1 op 1 of 1 op 2 als de Lockdown maatregelen streng blijven.

Wat vinden jullie hier als lezers van? Hebben jullie soms andere suggesties?

De coördinatoren

AFSCHEID VAN PAUL HAZELHOF ALS COÖRDINATOR

Vanwege toenemende gezondheidsklachten, behorende tot de risicogroep en toenemende maatregelen rondom Covid-19 heb ik moeten besluiten om het coördinatorschap van de talen en leesclubs neer te moeten leggen. Geen gemakkelijk besluit maar rationeel gezien het beste besluit. Het coördinatorschap is overgedragen aan Nicolle Felix in oktober 2020 en deelname aan het bestuur eindigde per 31-12-2020.
Mijn gezondheid ging in korte tijd zichtbaar achteruit. Als Q-koorts patiënt is het belangrijk om overbelasting te voorkomen, aangezien ons herstelvermogen "beschadigd" is. Voor meer informatie over Q-koorts verwijs ik graag naar de website Q-koorts.nl.
Waar een deur sluit, zal een andere deur openen. Nog steeds is mijn wens om in rustigere tijden terug te keren bij het Gilde. In welke hoedanigheid weet ik nog niet. Er komt vast iets moois op mijn pad. Voor nu is het even pas op de plaats en voor u willen zeggen: blijft gezond, koester uw naasten en hou vertrouwen.

Paul Hazelhof
Coördinator talen & leesclubs

P.S. Het complete persoonlijke ervaringsverhaal van Paul is hier te lezen

Copyright © 2021 Gilde De Graven, alle rechten voorbehouden.


Wilt U geen nieuwsbrief meer ontvangen schrijf U hier uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp