Copy
Bekijk de e-mail in je browser
Nieuwsbrief NBS Dirk van Veen
September 2022

Agenda

Ma 3 okt t/m 7 okt: Groene voetstappen 
Ma 3 okt: GMR
Woe 5 okt t/m 14 okt: Kinderboekenweek
Do 20 okt: Parro open voor inschrijven ouderavond
Vrij 21 okt: Studiedag. Alle leerlingen zijn vrij! 

Zomerfeest 2022


Na twee Corona jaren was er eindelijk weer een Zomerfeest!  We hadden er extra veel zin in!
 
Met het Zomerfeest opent de Dirk altijd traditiegetrouw het schooljaar! Het is een feest voor ouders, kinderen en het team. Een gezellig samenzijn waar tijd en ruimte is om, na een vakantie periode elkaar weer te ontmoeten en bij te kletsen. 

Het thema dit jaar was: WarmingUpDeDirk: Denken, Dansen, Doen! 
 
Een feestmiddag voor alle kinderen van De Dirk en Dirk&Ko, ouders en teamleden. Dit jaar had het feest ook een educatief karakter, want we denken na over de opwarming van de aarde en onze CO2-footprint.

Voor kinderen was er veel te doen zoals een afvalbandenrace, silent disco, bloembommen maken, gebruikte kleding op pimpen en nog veel meer. Er was extra aandacht voor gezond, duurzaam en lokaal eten. En uiteraard geen wegwerpglazen maar een speciaal Dirk van Veen glas. Er was muziek en veel gezelligheid.
 
We doen het samen!
 
Het Zomerfeest is er van, voor en door ons allemaal samen. Trots op onze grote ouderbetrokkenheid. De organisatie omvat de nodige voorbereiding. 
Veel dank gaat uit naar de ouders van de werkgroep. Zij waren de stuwende kracht achter het feest! Onze dank is groot!!!! 
Veel ouders hebben meegeholpen tijdens het feest. Dat maakt het feest zo bijzonder. De “Papa’s van de Dirk” hebben gezorgd voor heerlijk eten en lekkere drankjes. Vaders en moeders assisteerden bij de vele activiteiten die er voor de kinderen waren georganiseerd. Het zorgt er voor dat het een groot saamhorigheid 
gevoel oplevert. 

We doen het samen!!!

Ondersteuning kwam ook vanuit Breda Actief. Zij ondersteunden de sportieve activiteiten voor de kinderen. De kinderen van het kinderdagverblijf kwamen onder begeleiding van oud-leerlingen naar het feest. 

Kortom: HET WAS GEWELDIG!!!

Kunstwerk


Beste ouders en kinderen,

Wat een geluk! We hebben al zo'n prachtig schoolplein, maar we mochten het plein nog fleuriger maken met alle kinderen van de school! 
Net voor de zomervakantie begon, zijn wij met alle kinderen naar Atelier Breda gegaan om te werken aan een prachtig kunstwerk. 

Iris en Arjan van het Atelier begeleidden ons hierbij. Het thema van het kunstwerk is 'groei en bloei'. Alle leerlingen hebben een eigen klei-tegel gemaakt, die uiteindelijk een groepswerk vormt. In de klas was er al een ontwerp gemaakt, zodat iedereen gelijk aan de slag kon gaan met het maken van een reliëf in de klei. Alle kinderen hebben hun eigen invulling gegeven aan het thema. Zo zie je bijvoorbeeld tegels waarbij je kan zien wat kinderen later willen worden, of wat de school voor de leerlingen betekent. Als verrassing mochten de kinderen ook nog een speksteentje bewerken en mee naar huis nemen. 

De tegels zijn na het drogen de keramiekoven in gegaan op 1240 graden en waren daarna sterk genoeg om te worden verwerkt tot een mooi groepswerk op het plein. 
Arjan heeft dit in de zomervakantie gedaan en daarbij geweldige hulp gehad van de kinderen van de vakantie-BSO. 
Op de eerste schooldag was het een drukte van jewelste rondom het kunstwerk (bij het buitenklasje op het grote plein). Iedereen zocht zijn eigen tegeltje en was verrast met het eindresultaat. 
We willen Arjen en Iris bedanken voor de geweldige begeleiding vanuit Atelier Breda en alle ouders bedankt voor het rijden naar het Atelier. 
Mochten jullie het kunstwerk nog niet hebben gezien, kom vooral kijken! 

Verkeer


Een hot item op onze school. Wat staat er de komende tijd op het programma?
U leest het hier.
Lees meer

Kinderboekenweek
 

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen?

Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten.

Boekenberglesbrief


Ook dit jaar werken we weer met de ‘Boekenberglesbrief’. In deze lesbrief wordt op verschillende manieren aangesloten bij het thema van de Kinderboekenweek. Voor ieder leerjaar zijn er twee titels uitgewerkt.
De lessuggesties betreffen overwegend taal- en leeswerkvormen om kennis en beleving te verdiepen.
De uitgewerkte titels zijn inmiddels in alle klassen aanwezig, het kinderdagverblijf sluit met de peutergroep ook weer gezellig aan.
 
We openen de Kinderboekenweek op dinsdagmiddag 4 oktober met een leuke openingsact.

Nieuws over de bibliotheek


Wat zijn we trots op onze collectie boeken in de bieb en natuurlijk ook op de ouders die deze zo enthousiast en behulpzaam uitlenen.
Dit innemen en uitlenen is een hele klus. Daardoor is er minder tijd om samen met een kind een boek te zoeken of hierin te adviseren.
Hoe fijn zou het zijn om dit administratieve gedeelte te vergemakkelijken?
Nou, dat is ons gelukt… in samenwerking met “de Nieuwe Veste” zijn we aan de slag gegaan met het invoeren van een scansysteem.
Er worden individuele - en groepspassen uitgereikt, zodat we een beter overzicht hebben waar de boeken zijn.
We krijgen hierdoor ook eenvoudiger een overzicht van alle boeken en kunnen makkelijker zoeken of een boek aanwezig is. 
Het aanschaffen van nieuwe boeken kan zo selectiever gedaan worden, we kunnen zien welke boeken geliefd zijn en welke nooit gelezen worden.
Kortom …ons leesaanbod wordt verrijkt door de aanschaf van dit systeem.

Dankzij de inzet van onze enthousiaste biebouders kunnen we 5 oktober, tevens de start van de kinderboekenweek, onze “nieuwe bieb” openen.

Wij wensen alle kinderen van de Dirk heel veel leesplezier!

Vacature pedagogisch medewerker | bso Dirk & Ko - Kober


Wil jij werken als pedagogisch medewerker bij bso Dirk & Ko in Breda? Dan zijn wij opzoek naar jou. Bekijk hier de vacature en solliciteer direct!
Solliciteer hier
NBS Dirk van Veen
Laan van Mecklenburg 30
4818 GD Breda
T 085-3001222


www.nbsdirkvanveen.nl


Voorkeuren aanpassenUitschrijven voor deze nieuwsbrief