Copy
Let op: Voor een correcte weergave van deze e-mail dienen de afbeeldingen geladen te worden

N i e u w s b r i e f

De vakantieperiode is volop aan de gang, maar in het museum zitten we niet stil. Momenteel lopen er 2 nieuwe exposities Uit hetzelfde hout en Textilia van de nazaten van Gène Eggen en Rampjaar 1672 Kasteel Valkenburg, opgeblazen. 7 augustus start op de bovenverdieping een expositie van Franscz Witte.

Afgelopen 9 juli opende wethouder Kevin Rouwette de expositie Rampjaar 1672 Kasteel Valkenburg, opgeblazen. De expositie vertelt het verhaal rondom de laatste dagen van het kasteel en het gevolg voor Valkenburg. In het kader van deze exposities zijn eer een 3-tal lezingen gepland in augustus en september door Paul de Jong en Jacquo Silvertant. In de museumshop zijn een aantal boeken verkrijgbaar rondom dit thema. Tijdens het erfgoedweekend, 13 en 14 augustus, zullen in het museum rondleidingen voor deze expositie worden gegeven.

Van 10 juli tot 10 oktober is ‘Uit eigen hout’ te zien in het museum. Een overzichtstentoonstelling naar aanleiding van de 100ste geboortedag van de veelzijdige Limburgse kunstenaar Gène Eggen en een aantal van zijn kinderen die hun werk laten zien. Daarnaast is er een gedeelte van collectie kleding uit de diverse werelddelen te zien in Textilia van Coen Eggen. Elk kledingstuk met zijn eigen verhaal! Een ‘Meet en Greet’ met Coen Eggen kunt u bijwonen op de volgende zondagen 7 en 21 augustus, 4 en 18 september en 9 oktober van 14:00 -16:00 uur. Hij zal in het museum aanwezig zijn.
In de museumshop zijn verschillende items te koop. In augustus zullen gesigneerde litho’s van Gène Eggen verkrijgbaar zijn in de museumshop. De gehele opbrengst zal voor het museum zijn.

Hou de website in de gaten voor het laatste nieuws!

Onze tentoonstellingen
Onze evenementen
Onze museumshop

Laatste nieuws

Binnenkort: Franscz Witte expositie ‘Wandelingen in hoop, liefde en chaos’

Gepubliceerd op: 23-07-22

Binnenkort: Franscz Witte expositie ‘Wandelingen in hoop, liefde en chaos’

Franscz Witte - ‘Wandelingen in hoop, liefde en chaos’ van 7 augustus tot en met 1 oktober 2023

Lees meer op onze websiteUitgelicht: Marly Penders (#2) – Homeless

Gepubliceerd op: 10-07-22

Uitgelicht: Marly Penders (#2) – Homeless

Op dit moment hebben we de tentoonstelling ‘Homeless’ van de Limburgse Kunstkring. Op deze tentoonstelling is o.a. werk van Marly Penders te zien, hieronder lichten we weer een werk van haar uit.

Lees meer op onze websiteFoto Expositie ‘Watersnoodramp’

Gepubliceerd op: 08-07-22

Foto Expositie ‘Watersnoodramp’

Van 13- 17 juli zal  Museum Valkenburg aandacht besteden aan de herdenking van de watersnood in deze regio, nu een jaar geleden. Door de gemeente is die dagen een wandeling uitgezet die langs het museum loopt. Van buitenaf zullen foto’s en een video van de watersnood te zien zijn, alle gemaakt door getroffen inwoners. Bezoekers [...]

Lees meer op onze websiteUitgelicht: Marly Penders – ‘Homeless’

Gepubliceerd op: 05-07-22

Uitgelicht: Marly Penders – ‘Homeless’

Op dit moment hebben we de tentoonstelling ‘Homeless’ van de Limburgse Kunstkring. Op deze tentoonstelling is o.a. werk van Marly Penders te zien, hieronder lichten we een werk van haar uit.

Lees meer op onze websiteBinnenkort: Expositie Textilia, textiel uit Afrika en Azië

Gepubliceerd op: 04-07-22

Binnenkort: Expositie Textilia, textiel uit Afrika en Azië

Expositie Textilia - Textiel uit Afrika en Azië -Coen Eggen

Lees meer op onze website
 
Volg Museum Valkenburg op Socialmedia:
Facebook
Twitter
Instagram
Website
LinkedIn
Email
Bezoek onze website
Word Vriend
Bekijk deze e-mail in uw browser
Copyright © 2022 Museum Valkenburg.


Wilt u wijzigingen aanbrengen in de wijze waarop u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw
gegevens updaten of u uitschrijven van onze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp