Copy
Bekijk de e-mail in je browser
Nieuwsbrief NBS Dirk van Veen
April 2022

Agenda

Vrij 15 april: Voorjaarsontbijt  
Ma 18 april: 2de  paasdag  
Woe 20 t/m vrij 22 april: Eindcito groep 8  
Vrij 22 april: Middag koningsspelen 
Ma 25 april t/m 8 mei: Vakantie  
  
Do 12 mei: Schoolfotograaf  
Di 17 mei: Ouderavond  
Woe 18 mei: Praktisch verkeersexamen  
Woe 25 mei: Meester- en juffendag  
Do 26 mei en vrij 27 mei: Vrij  

Onze communicatie


  We maken gebruik van drie communicatiekanalen:  
  • Parro  
  • Mail via ParnasSys   
  • Ouderportaal  
Inmiddels heeft iedereen wel zijn weg gevonden via Parro. De leerkracht van uw kind stuurt updates van de groep en u kunt ook rechtsreeks met de leerkracht via Parro communiceren over uw kind. Parro is ons eerste en belangrijkste communicatie kanaal.   
Via ParnasSys ontvangt u ook e-mail. Dit betreft o.a. onze nieuwsbrief maar ook de betaling van bv. het overblijven (TSO). Soms zijn er tussentijds berichten, deze proberen we zoveel mogelijk te beperken of via Parro te versturen. Uiteraard zijn we ook direct bereikbaar via de mail. We beantwoorden de mail binnen twee werkdagen.  
Via Parnassys is ook Ouderportaal beschikbaar. Hier kunt u de resultaten op de methode gebonden toetsen inzien. Ook vindt u hier korte notities over een oudergesprek, wanneer uw kind absent was, wie de klasgenootjes zijn en de gegevens van uw kind.  
Wanneer zijn we bereikbaar?  
Via Parro is de leerkracht bereikbaar tussen 7.30u en 18.00u. Heeft u een dringende vraag onder schooltijd, dan kunt u het beste rechtstreeks naar school bellen. Tijdens het lesgeven worden berichten vaak niet gezien. Ons schoolnummer is 085- 3001222.  
Vaak zijn de 06 nummers van de leerkrachten ook bij u bekend. We willen u vragen deze enkel na schooltijd te gebruiken als het zeer dringend is en u de leerkracht niet via Parro kunt bereiken.   
De schoolleiding (Babette en Simone) kunt u na schooltijd en bij dringende vragen altijd bereiken op hun 06 nummer.  

Verkeer
 

21 en 22 maart kregen de groepen 7 les over, met, in en rond een vrachtwagen om alles te leren over de dode hoek. Een goede opmaat voor het theoretisch verkeersexamen van 31 maart! In deze week stonden de Groene Voetstappen weer centraal. Ook nu haalden we met iedere leerling die te voet of te fiets naar school komt de CO2- uitstoot omlaag en zamelden we tegelijkertijd geld in voor gezinnen die zich geen fiets kunnen permitteren.  

Voorjaarsontbijt
 

Vrijdagochtend 15 april gaan de kinderen genieten van een heerlijk voorjaarsontbijt op school. De kinderen maken een mooi versierd ontbijt voor een ander kind uit de groep. Op woensdag 6 april is een brief meegegeven aan de kinderen met uitleg over de invulling van het voorjaarsontbijt.  

Koningsspelen


Vrijdag 22 april staan de koningsspelen op het programma. We gaan op deze dag een sponsorloop organiseren om geld op te halen voor Oekraïne (Giro 555). De sponsorloop zal vanwege de afronding van de eindcito in groep 8 starten na de kleine pauze. Verdere informatie ontvangt u via Parro.  

Informatieavond 17 mei 


"Heeft uw kind wel eens moeite om zelfstandig huiswerk te maken, een paar boodschappen te onthouden of goed met verlies om te gaan?   

In een uur tijd neemt neuropsycholoog Marald Mens u mee op een reis door het kinderbrein. Wat gebeurt er allemaal in het hoofd van uw kind, thuis of in de klas? En hoe kan het dat uw kind echt niet dom is, maar toch simpele dingen vergeet? Zijn we overgeleverd aan de grillen van het kinderbrein of hebben we er wel degelijk invloed op? Het antwoord laat zich raden: natuurlijk hebben we als ouders invloed! Maar hoe doe je dat, als je kind meer geïnteresseerd lijkt in zijn mobieltje dan in jouw mooie woorden?  
Na afloop van deze avond gaat u niet alleen naar huis met meer (brein)kennis, maar ook met praktische tips om thuis direct toe te passen."  

Google Streetview op school  


Alle scholen van de Stichting Nutsscholen krijgen binnenkort bezoek van een bijzonder camerateam. Zowel binnen in de school als op het plein zullen er 1 juni opnames gemaakt worden zodat we iedereen die geïnteresseerd is in de Dirk van Veen een kijkje rond en in onze school kunnen geven. Op het plein wordt gefilmd en net als in Google Streetview wordt iedereen hier anoniem gemaakt. In de school maken we een mooie sfeerimpressie van ons gebouw, maar natuurlijk ook van het onderwijs dat onze kinderen krijgen. Voor de kinderen die in de school tijdens het filmen in beeld aan een activiteit werken, houden we natuurlijk de privacy voorkeuren aan die u aan het begin van dit jaar heeft aangegeven in de parro-app.   
De beelden kunnen gebruikt worden op onze website, op youtube, social media of andere promotiedoeleinden. 
Mocht u privacy voorkeuren willen wijzigen, geef dit dan voor 20 mei via info@nbsdirkvanveen.nl aan ons door. Dit kan nu niet via Parro.

Schoolreisje


We mogen weer op schoolreisje!
Hierbij de data en tijden per groep. 
 
 Groep  Bestemming  Datum  Terug op school 
Groep 1-2  Pukkemuk  7 juni  15.30 uur 
Groep 3  Dippiedoe  9 juni  16.30 uur 
Groep 4  Beekse Bergen  7 juni  16.30 uur 
Groep 5   Archeon  9 juni  16.30 uur 
Groep 6  De ontdekfabriek  10 juni  16.30 uur 
Groep 7  Toverland  10 juni   16.30 uur 
NBS Dirk van Veen
Laan van Mecklenburg 30
4818 GD Breda
T 085-3001222


www.nbsdirkvanveen.nl


Voorkeuren aanpassenUitschrijven voor deze nieuwsbrief