Copy
Nieuwsbrief Kennispact MBO Brabant - september 2019

Het laatste nieuws over
Kennispact MBO Brabant

Welkom bij de derde nieuwsbrief van Kennispact MBO Brabant. Door de nieuwsbrief willen we duidelijk maken wat dit samenwerkingsverband betekent voor de ontwikkeling van het middelbaar beroepsonderwijs in de provincie Brabant. Op strategisch niveau heeft Kennispact MBO Brabant het mbo al duidelijk op de kaart gezet. Door deze nieuwsbrief en via onze website www.kennispactmbobrabant.nl communiceren we over alle onderwerpen waar we ons mee bezighouden.

In deze nieuwsbrief o.a. een column van Peter van Mulkom, voorzitter College van Bestuur ROC Nijmegen, met daarin zijn pleidooi voor de ontwikkeling naar een lerende netwerkorganisatie.
Verder aandacht voor het netwerkevent ‘Talent voor Energietransitie” dat donderdag 3 oktober plaatsvindt en voor het Brabantse Agrifood Expertmeeting oftewel: het Beet! evenement dat op donderdag 7 november plaatsvindt. Voor beide evenementen is aanmelding nog mogelijk en we raden dat zeer aan.
Natuurlijk ook aandacht voor nieuws vanuit de betrokken instellingen en vanuit de thema’s die prioriteit hebben gekregen.

Door samen te werken aan dit soort thema’s worden mbo-instellingen versterkt, omdat ze gebruik kunnen maken van elkaars expertise. Kennispact MBO Brabant spreekt de komende tijd met alle betrokkenen over deze samenwerking in een poging nog beter in te spelen op de vraag die vanuit de partners wordt gesteld.
 

Column: Peter van Mulkom, voorzitter College van Bestuur ROC Nijmegen

Netwerkevent ‘Talent voor de Energietransitie’

 
In 2050 moet de energievoorziening in Nederland bijna volledig duurzaam zijn met energie uit bijvoorbeeld zon, wind en water en andere bronnen. Dat heeft grote gevolgen voor de manier waarop we gaan wonen, leven en werken. Van installateur tot wethouder, van werknemer tot vervoerder, werkgever en opleider … we krijgen er allemaal mee te maken.
 
Hoe zorgen we voor het talent dat nodig is om deze klus te klaren? Wat zijn de kansen van de energietransitie voor de arbeidsmarkt en wat betekent dat voor jou? Deze vragen staan centraal tijdens het event ‘Talent voor de energietransitie’ op 3 oktober a.s. in het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch. Onder leiding van onze energieke dagvoorzitter Simone van Trier maken we kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden en met diverse ‘energizers’ die deze kansen al pakken.

Meld je nu aan via deze link en schrijf je in voor 2 van de 9 inspiratiesessies.
 
   
De Brabantse Agrifood sector behoort tot de internationale top. Een koploper blijven kan alleen wanneer de sector oplossingen biedt voor grote maatschappelijke opgaven. Dat vraagt om krachtig onderwijs en ruimte voor innovatie.
 
Kennispact MBO Brabant, Provincie Noord-Brabant (FoodUp! Brabant / Landbouw Innovatie Campus) en ZLTO slaan daarom de handen ineen.
 
Ons doel:  meerwaarde creëren voor bedrijven, de maatschappij en het onderwijs door te inspireren, versterken en samen versnellen. Wil jij dat ook?

Kom dan op donderdag 7 november a.s. naar de Brabantse Agrifood Expertmeeting oftewel: het Beet! evenement.

Meld je nu aan, via
Beet!

Nieuws vanuit de Thema's:

  • Leven lang ontwikkelen: Een samenwerkingsinitiatief van het Werkgeversservicepunt (WSP), Curio (voorheen ROC West-Brabant) en Agridienst Uitzendbureau heeft voor acht uitkeringsgerechtigden vanuit het UWV een baan opgeleverd. Na een leerwerktraject van vijf maanden, met baangarantie, ontvingen de deelnemers woensdag 11 september trots hun getuigschrift Basisvaardigheden Groen.
    “Een opleiding volgen is één, maar een baan er aan over houden is het belangrijkste. Dat was ook de reden om samenwerking te zoeken met een werkgever die dat kon bieden. Al snel kwamen we uit bij Agridienst Uitzendbureau. Zij hebben meerdere opdrachtgevers en direct in te vullen vacatures. Maar belangrijker nog, zij steken hun nek uit voor deze uitkeringsgerechtigden, die zeker bij aanvang net wat meer tijd, aandacht en begeleiding vragen,” zegt Ivo van Opbergen, die de bedrijfsopleidingen bij Curio verzorgt. Lees hier het hele artikel.
  • Deskundigheidsbevordering: op maandag 23 september j.l. is bij het Koning Willem I College te 's-Hertogenbosch de opleiding Instructeur gestart. Helmi van den Akker, docent van het Koning Willem I College, is projectleider die de start vormgeeft vanuit Kind & Educatie. De opleiding is gestart met 16 kandidaten. Kennispact MBO Brabant heeft bijgedragen aan de voorgeschiedenis deze opleiding.

Nieuws vanuit de de ROC's


Koning Willem I College: Middelbare Horeca School in Den Bosch nu ook Herenboer.
Lees meer 

 

 

ROC Tilburg: Vanaf 1 augustus 2019 geldt een nieuw scholenstructuur voor de techniekscholen van ROC Tilburg. 
Lees meer

 


ROC West-Brabant: ROC West-Brabant heet voortaan Curio.
Lees meer

Meer informatie over onze thema's

Over Kennispact MBO Brabant


Kennispact MBO Brabant verbindt en draagt door het delen van kennis bij aan de matching van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt door een samenwerking van bedrijfsleven, overheid en mbo-kennisinstellingen
Bezoek onze website
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Education, Alle rechten voorbehouden.


Profielbeheer of Afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp