Copy
WE DOEN HET SAMEN
Beste adviseurs en assistenten,
 
Allereerst hopen we dat jullie allemaal fit en gezond zijn en jullie -veelal vanuit huis- klanten kunnen blijven adviseren in deze onzekere en ongebruikelijke tijd. In eerdere nieuwsbrieven hebben we jullie geïnformeerd over de mogelijkheden van online advies (met bijhorende werkwijze van identificatie) én een optionele tijdelijke betaalstop voor bestaande klanten. Dit in verband met de huidige coronacrisis die ons allemaal in meer of mindere mate raakt. Aanvullend hebben we inmiddels een Q&A opgesteld die we periodiek zullen updaten als daar aanleiding voor is. Je vindt dit overzicht op onze website: https://www.vistahypotheken.nl/coronavirus-update/.
 
Digitaal ondertekenen bindend krediet aanbod (BKA)
We hebben afgelopen weken regelmatig vragen gekregen of het mogelijk is een bindend aanbod digitaal te ondertekenen. We snappen dat het, door uitbraak van het coronavirus, lastig is voor sommige klanten om een bindend krediet aanbod met een natte handtekening te ondertekenen. Vanaf vandaag is het mogelijk om een bindend krediet aanbod digitaal te ondertekenen. De klant kan hiervoor gebruik maken van: Bij digitale ondertekening is het van belang dat:
 • De identiteit van de ondertekenaar(s) wordt geverifieerd via SMS of IDIN (bij voorkeur via IDIN)
 • Uit het digitaal ondertekend BKA blijkt dat één van bovenstaande online dienstverleners is ingeschakeld  
 • Bewijslast van het proces (openen en ondertekening van het bindend krediet aanbod) van digitale ondertekening wordt toegevoegd aan je klantdossier
 • De audittral/transactiebon wordt toegevoegd aan je klantdossier
 • De klant expliciet toestemming geeft voor digitale ontvangst van de Algemene Voorwaarden en dit wordt vastgelegd in je klantdossier
Het proces bij digitale ondertekening van het bindend krediet aanbod ziet er – op hoofdlijnen – als volgt uit:
 • Je maakt een account aan bij Docusign, Ondertekenen.nl of Stiply 
 • Je uploadt het bindend krediet aanbod (incl. bijlagen) en voegt identiteitsverificatie toe
 • Je verstuurt het bindend krediet aanbod (incl. bijlagen) naar de klant
 • Klant krijgt de tijd om het bindend krediet aanbod (incl. bijlagen) door te nemen
 • Nadat je het bindend krediet aanbod (incl. bijlagen) hebt doorgenomen met je klant, kan de klant overgaan tot digitale ondertekening
 • Het gehele digitale traject wordt vastgelegd en je ontvangt hiervan een bevestiging
Verdere detailinformatie over de werkwijze van digitale ondertekening tref je aan op de websites van bovenstaande online dienstverleners.

Bovenstaande werkwijze geldt tot uiterlijk 1 juli aanstaande. Wij onderzoeken de mogelijkheden om digitale ondertekening structureel mogelijk te maken.

Renteaanbod
Het renteaanbod mag vanaf nu ongetekend door de klant worden geretourneerd (altijd via HDN). 

Praktische vragen
Mocht je door de huidige gezondheidscrisis tegen praktische problemen aanlopen in je aanvraagtraject? Of heb je specifieke vragen? Bel of mail ons! Wij zijn bereikbaar op tel. 06-58942787of via mail op info@vista-hypotheken.nl. Wij denken graag met je mee!
 
Blijf gezond!

Team Vista Hypotheken
 
 
LinkedIn
Link
Twitter
Website
Email
Copyright © APRIL 2020, Vista Hypotheken 
*Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend


Mail ons op
info@vista-hypotheken.nl