Copy
 
WEER IN BEWEGING

1,5 Meter Sessies

We merken het aan onze telefoon, mailbox en agenda: OR’s komen weer steeds meer in beweging. Niet dat u tot voor kort stil gezeten heeft, maar u begrijpt vast wat wij bedoelen. Wij gaan daarmee weer stap voor stap richting ons ‘gewone’ werk. Aan tafel waar het kan, online als passend alternatief.  
 
Sommigen van u kennen het vast nog, de 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske. Een frisse en andere benadering van bestaande songs. Akoestisch en vaak met een ander arrangement leverde dat verrassende uitvoeringen op. Het concept was eigenlijk letterlijk en figuurlijk eenvoudig: maak van dat wat je gewend bent iets anders of voer het minstens anders uit. 

Voor die uitdaging staan wij nu met ons werk. Wij gaan noodgedwongen maar graag over naar 1,5 Meter Sessies. Met nieuwe uitdagingen, met behoud van minstens dezelfde waarde voor u, met soms zelfs meerwaarde en met ongetwijfeld ook af en toe een verrassing omdat wij het ook niet allemaal weten.
 
In deze nieuwsbrief vertellen we u wat u de komende tijd van ons kunt verwachten. In de volgende nieuwsbrief duiken we de inhoud weer in.
 
Wij zijn blij dat er weer wat beweging komt en kijken uit naar leerzame ontmoetingen met u en uw collega’s.
Nieuwsbrief de komende tijd

De nieuwsbrief en de speciale site ‘OR in corona-tijden’ zijn goed ontvangen. We hebben er veel positieve reacties op gekregen. We gaan er daarom zeker mee door. Omdat onze agenda’s zich langzaam weer vullen met trainingen, gaan we na deze week verder met één nieuwsbrief per twee weken. Op die manier zorgen we ervoor dat er voldoende inhoud in de nieuwsbrief terecht komt. Bij een speciale aanleiding (bijvoorbeeld vanwege maatregelen met directe consequenties voor uw of ons werk) besluiten we eventueel tot een extra editie.

Heeft u speciale wensen of ideeën voor de inhoud van de nieuwsbrief, laat het ons gerust weten. Vindt u het leuk om een keer geïnterviewd te worden, dan horen we dat ook graag.
Veilig en Verantwoord Trainen
Bijeenkomsten aan tafel
Om bijeenkomsten aan tafel veilig en verantwoord te laten verlopen, hebben wij een trainingsprotocol opgesteld. Dit krijgt u samen met het contract toegestuurd. U kunt het uiteraard ook ter kennisgeving opvragen. Dit protocol wordt steeds bijgesteld op basis van de kennis die er is over de maatregelen en verschilt ook per periode waarin de training gepland staat. Daarom delen we het protocol nu niet via de nieuwsbrief. Misverstanden ontstaan snel en dragen niet bij aan de benodigde veiligheid. Hoe ziet het er de komende tijd praktisch uit? Lees verder... 
 
Online bijeenkomsten
De trainers van Stavoor hebben zich met workshops, deskundigheidsbevordering en veel oefenen bekwaamd in het begeleiden en inrichten van kwalitatief goede online bijeenkomsten. Wilt u nog niet live aan tafel, maar al wel een slag maken in de ontwikkeling van de OR, overleg dan met ons over de online mogelijkheden. Wij zijn er klaar voor.
Aanbod 1,5 Meter Sessies

1,5 Meter Sessies! Zo zal het er de komende tijd uitzien. Wij richten al onze maatwerktrainingen hierop in en doen daarnaast een speciaal aanbod voor deze periode. De 1,5 Meter Sessies van Stavoor zijn veilig en verantwoord en geheel conform de richtlijnen. Met deze 1,5 Meter Sessies helpen we de OR de draad weer op te pakken en met elkaar opnieuw in beweging te komen. Inhoudelijk ondersteunen we u met de aandacht en kwaliteit zoals u van ons gewend bent in wat er de komende tijd zonder twijfel op de OR af komt.

Mocht een bijeenkomst door aanpassing van de maatregelen niet kunnen doorgaan, dan bieden wij  u een passend online alternatief. Indien dit niet past of u anders wenst, gaan we hierover in overleg. U loopt dus geen risico wanneer u nu met ons in zee gaat.

Waarvoor kunt u de komende tijd bij ons terecht? Natuurlijk voor het ‘gewone’ maatwerk en adviestrajecten voor de OR. Maar kijk ook eens naar ‘OR en DB in beweging’ en naar advies en ondersteuning bij toekomstplannen die uw organisatie zeker gaat maken. Daarmee bieden we de OR een solide basis voor een goed advies aan de bestuurder. Lees
hier meer over de mogelijkheden.  

Online met Stavoor
Individueel oefenen met Zoom of Microsoft Teams
De eerste weken van de maatregelen hebben we veel mensen ontmoet en geholpen tijdens de online bijeenkomsten rond Zoom en Microsoft Teams. Bent u niet bekend of vertrouwd genoeg met Zoom of Microsoft Teams? Dan is dit mogelijk interessant voor u: wij bieden een individuele oefensessie van een half uur voor een van deze platforms. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@stavoor.nl.

Een virtueel kopje thee voor ambtelijk secretarissen
Afgelopen weken dronken meerdere ambtelijk secretarissen een virtueel kopje koffie met elkaar en met de trainers van DASMO. Dat was gezellig. De koffie wordt nu thee. Even bijpraten, ervaringen uitwisselen, stoom afblazen…gewoon een laagdrempelig kopje thee met andere AS’sen. Dit doen we op 11 juni om 14.30 uur. U kunt zich daarvoor aanmelden tot 11 juni om 12.30 uur via info@dasmo.nl.   
Ervaringen uit de OR-praktijk  
Hoe vergaat het ondernemingsraden in andere organisaties? Welke keuzes maken zij en wat komen zij nu tegen? We gaan vanaf nu in elke nieuwsbrief met iemand in gesprek. Interessant om te lezen en misschien staat er een bruikbare tip in voor uw eigen OR.

Deze week weer twee interviews.

Met voorzitter Nynke Rosier en ambtelijk secretaris Marjo Smulders van de ondernemingsraad van het Amphia-ziekenhuis in Breda en met OR-voorzitter Marion Peters, vice-voorzitter Bettie Herckenrath en ambtelijk secretaris Mariëtte Verheul van Welkom Kraamzorg in Uden. Beide organisaties kregen als een van de eerste in Nederland te maken met het corona-virus. Lees hier de interviews met hen.
Ook wij werken anders...
Voor de trainers van Stavoor ziet de wereld er sinds medio maart ook heel anders uit. Geen trainingen meer, wel veel actie- en denkwerk achter de schermen. Thuiswerken is niet nieuw, maar thuiswerken in deze context wel. Voor wie het leuk vindt om te lezen delen wij onze ervaringen. Lees verder...
 
OR-kwesties in corona-tijden

Wilt u meer informatie over de OR in corona-tijden? 

Bezoek dan onze 
speciale site.

Vragen uit de OR-praktijk

De meest gestelde vragen en antwoorden.Heeft u een vraag of heeft u hulp nodig? Mail naar stavoorhelpt@stavoor.nl
            
                     
T: 085 - 401 91 88
Einfo@stavoor.nl

www.stavoor.nl
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © 2020 Stavoor, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp