Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Nieuwsbrief juli 2020

Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang
(Berthold Brecht)

 


Algemene Ledenvergadering Digitaal

Al maanden heeft u het Geel Katern 2020 in huis met daarin het Jaarverslag 2019, de Jaarrekening 2019 in concept en ook de verantwoording van de activiteiten van het bestuur in het afgelopen jaar.
 
Het bestuur heeft vanwege het coronavirus besloten dit jaar geen fysieke Algemene Ledenvergadering (ALV) te houden maar een digitale en wel op 3 september 2020 van 16:00 uur tot 17:00 uur. U kunt zich dan uitspreken over het Jaarverslag 2019 en de Jaarrekening 2019.
 
Aanmelden voor de digitale ALV kan via info@maculavereniging.nl.
Wilt u een exemplaar van het Geel Katern ontvangen, dan kunt u dat bij uw aanmelding aangeven. U kunt het Geel Katern 2020 ook downloaden via onze website.

 


Schrijfwedstrijd
Schrijfgrage lettertijgers opgelet: De Schrijfwedstrijd gaat van start! Ben je een verhalenschrijver in hart en nieren en wil je kans maken op prijzen zoals een publicatie in het Macula-Eventboek: Lezen om te zien, die wordt uitgegeven in de Macula-week of tickets voor het Macula-Event 2021? Goed nieuws, want de MaculaVereniging gaat samen met de Nederlandse Oogonderzoek Stichting op zoek naar de beste schrijftalenten van Nederland.

Doe mee aan de wedstrijd en geef een positieve kijk op slechtziend- en blindheid. Werp je deskundige blik eens over de kracht van visusverlies of neem de lezer mee in de verwonderde hilarische wazige wereld. Deel je anekdote of vertel wat blindheid je heeft gebracht.

Lees verder
 
Minder pijn door ademhalingstechniek

In het magazine OOG-september 2019 van de Oogvereniging heeft het artikel Minder pijn door ademhalingstechnieken gestaan. Door langzaam en zorgvuldig adem te halen, vinden patiënten ooginjecties minder vervelend. Dat merkte Lianne Bakker bij haar afstudeeronderzoek voor de opleiding tot Physician Assistent. 'Het werkt het beste bij mensen die echt veel pijn hebben.'

Lees verder
 


Schouw Waalkade Tiel

Heleen Schoots-Wilke
 

Tiel is een stad aan de Waal en mijn woonplaats. De Waalkade was in tegenstelling tot veel andere kades aan de rivier saai en bestond tot voor kort voornamelijk uit parkeerplaatsen. De herinrichting van het eerste deel van de Waalkade is nu klaar en voor de gemeente een reden om advies te vragen aan blinde en slechtziende inwoners over de toegankelijkheid van dit gebied voor deze doelgroep. Voor mij een aanleiding om me aan te melden. Al snel volgde een telefoontje en een afspraak om de Waalkade te bezoeken en te kijken wat er nodig is ten einde de toegankelijkheid te waarborgen.

Lees verder
 


Enquête juveniele macula-degeneratie
Een onderzoeksteam van het Radboudumc heeft de MaculaVereniging gevraagd haar leden met JMD te benaderen om mee te doen aan een kleine enquête. Een 50-tal mensen hebben al de enquête ingevuld, maar het onderzoeksteam zou graag meer respons willen hebben.

Lees verder

 
MaculaVisie beluisteren via de Webbox
De Webbox is een uniek hulpmiddel voor blinden en slechtzienden.  Met de Webbox luister je naar het laatste nieuws, kranten, tijdschriften, gesproken boeken, gesproken tv-ondertitels, radiostations en nog veel meer. Zo blijf je elke dag in contact met de wereld om je heen.
 
Maar wist u dat u ook de MaculaVisie kunt beluisteren via de Webbox? Voor € 10 extra boven op het lidmaatschap is dit mogelijk. Een aantal leden van de MaculaVereniging maakt al gebruik van deze mogelijkheid. U blijft dan ook nog de drukversie en/of mailversie ontvangen.
 
Via onderstaande link komt u op de website van de Webbox en kunt u lezen wat u nog meer met de Webbox kunt doen.

Lees verder
 

Macula-infolijn
Met vragen over macula-degeneratie, hulpmiddelen, etc. kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging:
Lid worden  |  Doneren
Website Website
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
MaculaVerenigingPostbus 3071 - 1801 GB Alkmaar
Telefoon: 030-298 07 07 - E-mail: info@maculavereniging.nl