Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Nieuwsbrief april 2020

“Al blijft ons een nauwe straat waardoor we mogen gaan, boven die straat staat toch de hele hemel.”

Deze uitspraak van Etty Hillesum een Nederlands-Joodse schrijfster, trof mij deze week. Heel toepasselijk in deze tijd van afstand en beperking van onze vrijheden, geschreven in een tijd toen alles door de oorlog onzeker was. In haar dagboeken lees je haar optimisme, de kunst van het uitzoomen. Niet laten meeslepen, maar er zijn voor de ander.

Heleen Schoots-Wilke
bestuurslid Communicatie

 


Bellen tegen eenzaamheid

Vanwege de coronacrisis ontstond bij het bestuur het idee om leden waarvan geen e-mailadres bekend is telefonisch te benaderen. Geen e-mailadres of internetaansluiting betekent dat die leden veel informatie van onze vereniging missen, zoals nieuwsbrieven en de website.

Lees verder
 
Waar kan ik heen met mijn hulpvragen?

Nu (bijna) iedereen in Nederland in een ‘intelligente lockdown’ zit, vraagt men zich wellicht af: kan ik dan nog wel naar de oogarts? En wat kunnen Visio en Bartiméus nog voor mij doen? Veel instanties hebben een telefonische hulplijn opgezet, waar u ook terecht kunt voor een gesprek.

Lees verder

 


Eiwit in bloed zet oogonderzoekers op nieuw spoor bij macula-degeneratie

Door prof.dr. Anneke den Hollander, hoogleraar moleculaire oogheelkunde Radboudumc Nijmegen

Onderzoekers van het Radboudumc hebben met buitenlandse collega’s een nieuw eiwit gevonden dat een belangrijke rol speelt bij leeftijdsgebonden macula-degeneratie (LMD). De ontdekking opent nieuwe mogelijkheden voor diagnose en behandeling van de ziekte schrijven ze in een publicatie in Nature Communications.

Lees verder

 


Blijf thuis! ….. Boeken verslinden!

Ja, dat kan! Ook voor slechtzienden. Veel van onze leden genieten dagelijks van de 80.000 gesproken boeken van “Passend Lezen”, onderdeel van het stelsel van openbare bibliotheken. Het aanbod, van streekroman tot thriller, van lectuur tot (vak)literatuur, van een klassieker tot de nieuwste bestseller, maakt dat je juist nú kunt blijven lezen. Beschikbaar als streamingdienst, download of toegestuurde cd.

Bent u zelf slechtziend of kent u iemand die te maken heeft met een leesbeperking, vraag dan de gratis wegwijzer “Zo blijf je lezen!” van Passend Lezen aan. Voor meer informatie over het lidmaatschap en het verkrijgen van de gesproken boeken van Passend Lezen klik hier. Veel luisterplezier!
 


Macula-infolijn
Met vragen kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging:
Lid worden Vacature secretaris  |  Doneren
Website Website
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
MaculaVerenigingPostbus 3071 - 1801 GB Alkmaar
Telefoon: 030-298 07 07 - E-mail: info@maculavereniging.nlThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MaculaVereniging · Churchilllaan 11 · Utrecht, Utrecht 3527 GV · Netherlands