Copy
View this email in your browser
I denne måned lader jeg mig inspirere af Stine Bosse (Dansk erhvervsleder) som har et budskab til fremtidens ledere: Hvis du vil lykkes, skal du bruge dit personlige lederskab langt mere end tidligere.

Ifølge Stine Bosse betyder nye teknologiske tendenser, at ledere skal turde sætte sig selv på spil. Dels grundet den hastighed, hvormed beslutninger skal træffes, men også fordi ledere skal være det menneskelige modstykke til netop teknologi og kunstig intelligens.
 
For tiden bruger jeg størstedelen af min tid som ekstern konsulent på ledersparring til ledere på kommunale institutioner og private virksomheder. Mit fokus er som Stine Bosse beskriver det, på det personlige lederskab. Jeg udfordrer og støtter den enkelte leder til at prioritere tid i hverdagen til at reflektere over ens lederskab.

Det kommer nok ikke bag på nogen, at den største udfordring for ledere, i ikke at lykkes med at får sat tid af til refleksion, er driften der hele tiden skubber på og trækker os fremad.
Er det muligt at sætte tid af i en travl hverdag til sit personlige lederskab?
 
  • ”Hvad skriver jeg i min kalender, ”møde med mig selv”?
  • ”Jeg kan da ikke bare gå en tur, det må da se lidt forkert ud, bare at gå?
  •  ”Hvad skal jeg reflekter over”, hvordan gør jeg?
  • ”Der kommer altid lige en hasteopgave ind på skrivebordet, og det er mere vigtigt”
Og jeg kunne blive ved med spørgsmål og undskyldninger fra ledere.
Ja det er svært at sætte tid af, det er faktisk svært fordi hjernen f.eks. i en drift situation opererer i den del af hjernen, som vi kalder reptilhjernen. Den del af hjernen har 3 strategier, flygt, kæmp, frys. Vi skal agere her og nu og tager hurtige beslutninger.

 
Når vi fokuserer på det personlige lederskab, bevæger vi os op i den del af hjernen, hvor vi blandt andet har frontallapperne, det er her vi reflekterer, metallisere (ser bagom om vores adfærd) osv. Det kræver noget andet end flygt, kæmp, frys. Men det er her, vi kan komme i dybden med hvem vi er og hvilke strategier der skal ligges osv.
 
Ledersparring gennem de sidste fire måneder har haft stor betydning for ledelsen på Limfjordsskolen i Løgstør.
 
Vi har haft et stort udbytte af at få udarbejdet ledelsesprofiler og få sparring med Mette. Gennem dette har vi fået indsigt i og bevidsthed om, hvor vores individuelle styrker og svagheder er, og hvordan vi komplimentere hinanden i ledelsesteamet. Sparringssessionerne har været øer i en travl hverdag, hvor Mette har hjulpet os med at komme i helkopterperspektiv og få sat mål og retning.  
 
Jesper Toft og Jens Lyngby

 
Vil du også have kickstartet dit personlige lederskab?

Så tag kontakt til mig her og lad os komme i gang.

Et ledersparringforløb kan f.eks. starte op med
  • En personprofil fra PeopleTools, hvor vi får fokus på dine styrker og udfordringer, hvordan du kommunikere, leder, træffe beslutninger osv.
  • Flere ledere har startet ud med at købe et klippekort med 10 timers sparring og booket mig 2 timer hver måned for at komme godt i gang.
  • Der er flere muligheder, så lad os snakkes ved.
 
Copyright © 2020 Indehaver, Proces- og Udviklingskonsulent Mette Holmgaard, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp