Copy
Nyhetsbrev nr 3 - 2019 - Glad påsk!
View this email in your browser

Det här nyhetsbrevet går ut till klubbar, län och gårdar i Sveriges 4H och är riktat till anställda och förtroendevalda. Det innehåller viktig information från riksorganisationen och lyfter goda och inspirerande exempel på verksamhet som sker runtom i 4H. Vi hoppas detta kan inspirera och underlätta arbetet och samarbetet i hela organisationen. Vi ber dig som får mejlet att vidarebefordra det till personer som du tror har nytta av informationen. Vill du lyfta något i nyhetsbrevet? Mejla till info@4h.se.

I våra senaste nyhetsbrev har vi behövt få ut en massa information och påminnelser om saker som behöver göras. Nu vill vi fokusera lite mer pepp, tips och inspiration tillsammans med en påskhälsning.  

Glad påsk!

Under påskhelgen kommer riksförbundskansliets personal att gå på ledighet. Vi kommer åter tisdag 23 april. Vi önskar er alla riktigt fina dagar och att ni får njuta lite äggstra av det fantastiska vädret som utlovats. Tagga gärna bilder från era aktiviteter med #viär4h så samlas fler minnen från hela Sverige på ett och samma ställe.  

Glad påsk önskar personal och styrelse på riksförbundet! 

Nylansering av medlemshandboken

Ni har kanske sett att 4h.se ändrats om en del? Bland annat skapades en meny som vi kallat för Medlemshandboken där vi samlat information om allt från hur det går till att starta en 4H-klubb till tips om hur man värvar medlemmar och skriver protokoll. Ganska snabbt insåg vi att det fanns så mycket att dela med sig av att menyerna inte räckte till. Därför har vi nu skapat en helt separat hemsida för Medlemshandboken. Ni hittar den här: https://www.4h.se/medlemshandbok/ och den finns såklart länkad från 4h.se.  

Vi kommer fortsätta utveckla den kontinuerligt framöver. Är det något du önskar det skulle finnas information eller kunskapsstöd kring? Mejla gärna oss på info@4h.se så ska vi se över vad vi kan göra.  

Vi hoppas att denna handbok ska komma väl till användning och fungera som stöttning för alla aktiva medlemmar i 4H och för de som vill bli aktiva.  

Skälby 4H:s tre tips för att få fler medlemmar

Isabelle Hall Wilkens som arbetar på Skälby 4H gård i Kalmar delar med sig om hur de har gjort för att ha fler registrerade medlemmar än någonsin så här tidigt på året.  

“Vi har gjort tre saker som har gjort markant skillnad hos oss” 

  • Jag har mailat ut länken direkt till vår klubb där de ska bli medlemmar, på så vis behöver de inte leta upp klubben själva 🙂 

  • Jag har stämt av med alla som går på kurser och aktiviteter om de kommit in i systemet, har de inte de tar jag personlig kontakt, Mail, Facebook eller när de är på gården och berättar vikten varför de måste blir medlemmar och hur de gör i vårt nya system. 

  • varje gång vi har en ny kurs som startar mailar jag dem (för vi har inte alla kurser i membersky än) med länken och berättar hur de blir medlemmar och varför de måste detta. 

Uppmuntrar till medlemskap via sociala medier 

Många 4H klubbar har delat inlägg i sina sociala medier för att uppmuntra till att bli medlem och gett information om hur det fungerar med förnyelse av medlemskap. 

Ett exempel är i Tånga Heds 4H där de är duktiga på att i både inlägg och i event påminna om vikten av att bli medlem och länka direkt till sidan för att bli medlem i just deras klubb hur de blir det.  

För att få bra spridning på inlägg i sociala medier är det viktigt att så många personer som möjligt interagerar med inläggen och eventen. Ju fler som klickar gilla, skriver kommentarer, delar, klickar i att de kommer på eventet osv desto bredare spridning får dom. Så hjälps gärna åt i i klubben och i 4H i stort att öka spridningen. 

Berätta och dela varför du tycker 4H är viktigt

Ett bra sätt för att värva fler medlemmar är att dela med sig av varför 4H är eller har varit viktigt för just dig och varför det är så viktigt att vara medlem för att 4H att kunna genomföra sin verksamhet. Du kan också ge några exempel på vad ni gör för verksamhet i just er klubb. Det kan man göra i ett personligt möte och samtal men också på sociala medier.  

Kampanj i sociala medier
Det bästa är om ni i er klubb bestämmer att nu ska vi alla göra detta under den här veckan för att göra det större och öka spridningen men det går också bra att bara dela detta helt på egen hand. 

  1. Skriv ett inlägg eller spela in en enkel film med din mobilkamera och dela på sociala medier. Rörliga medier syns och sprids allra bäst.  

  1. Använd annars bilder att komplettera din text med.  

  1. Lägg till en länk till instruktioner om hur man blir medlem. Det kan vara länken till våra instruktioner på hemsidan https://www.4h.se/bli-medlem/ eller en länk direkt till att bli medlem din klubb i medlemssystemet. 

  1. Dela på sociala medier som exempelvis Instagram, Facebook, snapchat osv. 

  1. Samla ihop berättelserna och skicka in till lokal media. Förhoppningsvis skriver de om detta och hjälper till att nå ut till fler personer och visa upp för bidragsgivare och potentiella finansiärer att ni finns och vad 4H betyder för många. 

Tänk på att detta inte behöver vara proffsigt eller snyggt gjort. Filma dig själv som en selfiefilm eller ta en bild på dig vid en aktivitet med 4H. Det handlar om att just du berättar din historia och då kommer ditt engagemang fö 4H att lysa igenom. Det kommer göra skillnad.  

Bli inspirerad av en värvningskampanj

Ett tips för att få inspiration till något liknande som vi pratar om ovan är att kika på Röda Korsets Ungdomsförbund som nu under våren kör en medlemskampanj med värvning där de bland annat använder sociala medier.
 

Klicka här för att se deras värvningskampanj
Det här mejlet går ut till klubbar, län och gårdar i Sveriges 4H och är riktat till anställda och förtroendevalda. Det innehåller viktig information från riksorganisationen som vi hoppas underlättar arbetet och samarbetet i hela organisationen. Vi ber dig som får mejlet att vidarebefodra det till personer som du tror har nytta av informationen.


This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Riksförbundet Sverige 4H · Box 2012 · Katrineholm 641 02 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp