Copy
       
Een nieuwsbrief van Senza in een bijzondere tijd. Een uitzonderlijke tijd. Vol kopzorgen over de gezondheid van mensen in onze omgeving, zorgen over de problemen in de zorg en de problemen van de vele bedrijven die noodgedwongen zonder werk zitten. Tegelijkertijd zien we lichtpuntjes. Bewijzen dat we als samenleving zij aan zij staan. Dat geeft energie. En als de zon dan schijnt zoals deze week, gebruiken we die energie als team natuurlijk voor onze projecten. We nemen jullie graag mee naar een paar projecten die we de afgelopen tijd hebben afgerond.
 
...er in ons pand vroeger een taxicentrale zat met op de gevel een verkeersongevallenthermometer? En laten wij op deze plek nou bijna dagelijks bezig zijn met verkeersvraagstukken! Foto: Groninger Archieven
Projecten en campagnes
De Week van de Lieve Briefjes
Wat is er nou leuker dan zomaar een lief briefje krijgen? Daarom werkten we ook dit jaar mee aan de Week van de Lieve Briefjes. Van zaterdag 22 februari tot en met vrijdag 28 februari lagen er op allerlei plekken speciaal gedrukte lieve briefjes klaar om beschreven te worden. En in combinatie met twee spetterende acties was dat een enorm succes! Klik hier voor een impressie van de uitdeelacties. Meer weten over onze rol?
Lees verder >
How to hub? Een handige toolkit voor gemeenten
Begin maart veranderde het kantoor van Senza voor even in een hub-paradijs. In alle hoeken stonden dozen met hub-materialen. Tassen, waterflessen, notitieblokken, pennen en nog veel meer. De materialen gebruiken we voor het samenstellen van toolkits voor Groningse en Drentse gemeenten. Met die toolkits willen we de gemeenten inspireren en stimuleren om van hubs mooie, levendige plekken te maken. 

 
Lees verder >
Motorrijden? Mooi man!
Motorried'n is mooi! Tenminste, als het ook veilig is. Bij Senza zetten we ons dan ook regelmatig in om motorrijders veilig op pad te laten gaan. Op dit moment ontwikkelen we een nieuwe motorrijderscampagne voor het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. Daarnaast organiseerden we begin dit jaar de succesvolle deelname van de politie aan de Noordelijke Motorbeurs. Wil je weten hoe dat was?
Lees verder >
Brochures Verkeerseducatieaanbod
Kinderen die veilig deelnemen aan het verkeer: dat is erg belangrijk! Daarom verspreidt Verkeerswijzer Groningen activiteitenbrochures onder scholen in de provincie Groningen. Senza hielp hen dit jaar om deze brochures in een nieuw jasje te steken! Met als resultaat een overzichtelijk, rustig en modern geheel. Wil je weten hoe we tot dat resultaat zijn gekomen? En hoe de activiteitenbrochures er nu uitzien?
Lees verder >
Check jij vóór vertrek je telefoon?
Je hebt van die concepten waar je éxtra trots op bent, omdat het gewoon een keigoed concept is. De 'Checkplek' is zo'n concept. Wat voor plek? Een Checkplek; een plek waar mensen nog even rustig en relaxed hun telefoon kunnen checken, voordat ze op de fiets of in de auto stappen. Senza ontwikkelde dit concept in opdracht van en samen met het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe, Veiligheidsregio Drenthe, Veilig Verkeer Nederland, de politie en ANWB. Wil je weten wat het idee achter dit concept is?
Lees verder >
Wervingscampagne Maartens College 
Waarom moeten leerlingen naar het Maartens College? Waarin is het Maartens College uniek? En hoe verloopt het keuzeproces van een basisschoolleerlingen eigenlijk? Deze vragen kwamen bij ons op toen we werden gevraagd mee te denken over de wervingscampagne voor het Maartens College. We brainstormden over de profilering van de school, bouwden een merkhuis en vertaalden dit naar een communicatieplan. 
Lees verder >

Wat is eigenlijk de rol van de communicatieprofessional als het gaat om verkeerseducatie?

Peggy deelt haar visie in een gastcolumn voor het informatiebulletin 'De Schakel' van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie. 

Benieuwd?  
Twitter
Facebook
Website
E-mail
U ontvangt deze e-mail omdat u een relatie bent van Senza Communicatie. 
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Senza Communicatie · Aweg 13 · Groningen, Nederland 9718 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp