Copy
Indien U de mail niet goed kunt lezen klik hier.
Jaargang # 2 | editie 8 | 1 juli 2020
Redactie: Bert Wassenberg & Wouter de Wijn

ZIN IN EEN STEDENTRIP…….

Lang gewacht, maar nu kan het weer op een verantwoorde manier. De geplande stedentrip naar Praag van 15 t/m 18 oktober gaat door!
Praag is al meer dan duizend jaar het politieke, culturele en economische centrum van de staat Tsjechië. De stad ligt prachtig aan de rivier de Moldau, halverwege Berlijn en Wenen en is onbetwist een van de mooiste steden van Europa. Praag kent een bijna overweldigende hoeveelheid aan goed bewaard gebleven historische gebouwen, die het laatste decennium grotendeels werden gerenoveerd en er werkelijk prachtig uitzien. Het is een fantastische ervaring om over de Karelsbrug te lopen en vanaf daar de stad te aanschouwen.

Op onze website staan alle details, een complete reisbeschrijving, een filmpje van de stad en uiteraard de kosten en wat allemaal inbegrepen is. Uiteraard kunt u via de website uw belangstelling kenbaar maken!

HET VRIJWILLIGERSCORPS GROEIT

Begin van dit jaar telde Gilde De Graven een kleine 40 vrijwilligers, maar inmiddels gaan we binnenkort de 50e vrijwilliger verwelkomen. De oproep in deze Nieuwsbrief en ook de persoonlijke benadering van potentiële kandidaten hebben een geweldig succes gehad, maar we zijn er nog niet……
Er is veel belangstelling voor tekenen (u leest het elders), voor boetseren, voor Duits! Mensen die op deze vlakken hun kennis willen delen, zijn uitermate hartelijk welkom.

En natuurlijk zijn we altijd en nog steeds op zoek naar andere mensen die hun bijzondere kennis, hun mooie hobby of anderszins hun professionele deskundigheid op vrijwillige basis beschikbaar willen stellen aan anderen.
Bij het organiseren van ons lezingenprogramma kunnen we hulp en ondersteuning gebruiken, maar ook in de opvang en begeleiding van onze gasten bij lezingen zoeken we mensen die hun kwaliteiten als gastvrouw of gastheer graag inzetten.

Schrijf eens een berichtje naar ons mailadres info@gildedegraven.nl of gebruik de reactiemogelijkheid op onze website https://gildedegraven.nl/contact/

Gilde De Graven zorgt goed voor haar vrijwilligers, want vrijwilligerswerk is de kurk waarop onze organisatie draait. Iedereen die met liefde en plezier haar/zijn taak uitvoert krijgt de ultieme beloning in de vorm van complimenten en een gulle lach van de deelnemers. En daarnaast doen we aan kleine materiële tegemoetkomingen, worden onkosten vergoed, houden we een paar keer per jaar gezellige bijeenkomsten, zorgen voor wat aardigheidjes en we hebben nog wel wat in petto.

WILT U DICHT BIJ HUIS EEN UNIEKE ERVARING BELEVEN?

In het kader van het jubileumjaar van Gilde De Graven bieden wij u een unieke gelegenheid om op 23 oktober 2020 de exclusieve International Butler Academy in Simpelveld te bezoeken. Geniet van een Walking high tea met een tour door Huize Damiaan.
U wordt door een butlerteam in de watten gelegd, krijgt uitleg over de prachtige locatie, over de bijzondere gasten die er ontvangen werden en ondertussen worden diverse culinaire hoogstandjes gepresenteerd in de vele luxueuze vertrekken van dit bijzondere gebouw.

Na inschrijving en bij voldoende deelname ontvangt U bericht hoe en wanneer de kosten kunnen worden overgemaakt om de deelname definitief te maken.

MET SPOED GEZOCHT…..TEKENDOCENT

Gilde De Graven gaat vanaf het komende seizoen voor het eerst een tekencursus aanbieden o.l.v. Mark Brugel. De belangstelling is overweldigend en we vrezen dat we veel belangstellenden moeten teleurstellen.
We kunnen makkelijk een 2e groep formeren, maar daarvoor zullen we iemand moeten kunnen aantrekken die bereid is op vrijwillige basis een cursus te geven; m.a.w. de cursisten zijn er, nu de docent nog!

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bert Wassenberg (06-82071498) om een afspraak te maken voor een verkennend driegesprek samen met Jeanny Schuttinga, coördinator creatieve cursussen.

DE NIEUWE WEBMASTER STELT ZICH VOOR

Wil Walraven

Mijn naam is Wil Walraven en sinds begin mei werkzaam als website-beheerder bij Gilde De Graven. Getrouwd, 2 kinderen en sinds kort 1 kleinkind.
Mijn loopbaan heeft zich altijd in de automatisering afgespeeld. Functies als Operator, Programmeur, Systeemanalist, Consultant en als laatste Manager Automatisering heb ik allemaal bekleed. Bedrijven waarvoor ik gewerkt heb waren divers : Smeets Diepvries (groothandel), Medtronic (de makers van medische apparatuur waaronder pacemakers), Vebego (Hago- schoonmaakbedrijf), IBM (hard-en software), Biohorma (de makers van Dr.Vogel-produkten - homeopatisch), Macintosh (kledingfabrikant), Bodycote (harden en coaten van metalen bijv. Grohe produkten) en software-houses : Holland International (niet het reisbureau) en Limbit. Daarnaast was ik een tijd ZZP-er. Maar tegenwoordig al een aantal jaartjes gepensioneerd en breng ik mijn tijd door met uiteraard PC’s (foto’s en videobewerking, animaties e.d. waarbij ik hoofdzakelijk gebruik maak van de programma’s van Adobe Photoshop, Premiere en After Effects).
Verder wandelen we veel met de honden van onze dochter, gaan we fietsen met als logisch bijverschijnsel : terrasjes pikken (Ja, het kan weer). Weekendjes weg en vakanties naar het buitenland staan ook regelmatig op het programma.

Om de website van Gilde De Graven in een nieuw jasje te steken was een leuke uitdaging voor mij. Ik had al meerdere websites in het verleden gebouwd o.a. voor een modezaak, een voetbalclub en een andere stichting in Urmond, de plaats waar ik ook woon. Na een aantal gesprekken met het bestuur van Gilde lagen er een aantal wensen op tafel die men graag in de nieuwe website gerealiseerd zou zien.
Belangrijke zaken waren:

  • Integratie met onze Facebook-pagina’s
  • Integratie andere social networks
  • Reacties van bezoekers op de website
  • Integratie GDG Nieuwsbrief

Dit alles, inclusief een fris uiterlijk, is op dit moment al gerealiseerd. Verder was het wenselijk zoveel mogelijk voor de mensen op kantoor te automatiseren. Dit om menselijke fouten te voorkomen. Ik ben begonnen met het automatiseren van het e-mail verkeer. Dit is zo goed als voltooid. Vervolgens proberen we verdere taken, zoals betalingen, wachtlijsten e.d. in de website te integreren en blijven we proberen het uiterlijk van de website te verfraaien.

Ik hoop dit allemaal te kunnen realiseren in goede samenwerking met het gehele vrijwilligersteam.

Copyright © 2020 Gilde De Graven, alle rechten voorbehouden.


Wilt U geen nieuwsbrief meer ontvangen schrijf U hier uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp