Copy
Indien U de mail niet goed kunt lezen klik hier.
Jaargang # 2 | editie 5 | 1 april 2020
Redactie: Bert Wassenberg & Wouter de Wijn

GILDE DE GRAVEN......….EVEN OP SLOT!

Het jaar 2020 had het jaar moeten worden waarin Gilde de Graven allerlei nieuwe cursussen en activiteiten kon presenteren en natuurlijk het gehele jaar het 25-jarig jubileum onder de aandacht kon brengen.
Wij zijn voortvarend van start gegaan. Nog nooit heeft Gilde de Graven zoveel cursisten en deelnemers als dit jaar bij haar activiteiten mogen begroeten. Daar zijn wij als Bestuur echt trots op!
En dan gebeurt er iets onverwachts waar niemand ooit rekening mee heeft gehouden. Door de Corona pandemie zijn wij helaas genoodzaakt alle fysieke bijeenkomsten op te schorten tot na de zomervakantie. Hopelijk gaan we na de Open Dag in september weer met hetzelfde enthousiasme van start met waar we met alle activiteiten gebleven zijn. 
Graag wil ik alle vrijwilligers, docenten en bestuursleden bedanken voor de wijze waarop  jullie zijn omgegaan met de omstandigheden en met elkaar in deze bijzonder lastige periode.
Rest mij U allen het allerbeste te wensen in deze moeilijke tijd. Zorg goed voor U zelf en anderen om U heen.

Blijf ondanks alles fit en <………….…………> houd afstand!

De Voorzitter

ONLINE CURSUS KAARTEN MAKEN

Nu alle cursussen van Gilde De Graven in verband met de Coronacrisis zijn opgeschort tot na de zomervakantie, heb ik toch iets bedacht. Namelijk: een cursus op afstand, dus zonder fysiek contact!

Wat gaan we doen:
Onder het motto “échte post is zoveel leuker”, gaan we een cursus wenskaarten op afstand doen met de allernieuwste materialen. Persoonlijke kaarten maken voor verjaardagen, jubilea, feestdagen of zomaar…. Wie wil die nu niet ontvangen?
U zorgt nog steeds zelf voor het basisgereedschap zoals snijliniaal, snijmesje, schaartje, etc. (zie website) en ik zorg, samen met Gilde De Graven, dat het pakket met gebruiksmaterialen bij u aan huis geleverd wordt. Hoe leuk is dat! In een lesgroep is samendoen natuurlijk veel gezelliger, maar dat kan nu helaas even niet.
De cursus wordt Online via WhatsApp gegeven op dinsdagmorgen van 10:00 tot 12:30 uur op de volgende dagen: 7 en 21 april, 12, 19 en 26 mei 2020. Er is plaats voor 10 deelnemers.

Dus kom op! Doe mee met dit bijzondere project en maak een kaart voor iemand in deze moeilijke tijd. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website van Gilde De Graven.

Cécile

VIDEOBELLEN POPULAIRDER DAN OOIT

Net voordat alle activiteiten van Gilde De Graven werden stop gezet heb ik de 31e cursus iPad & iPhone nog net kunnen afronden. In de afgelopen weken hebben diverse oud-cursisten aangegeven hoe blij ze nu zijn met alles wat ze tijdens de cursus hebben geleerd.
Nu velen thuis moeten blijven en niet meer bij elkaar op bezoek gaan is het maar goed dat er tegenwoordig allerlei moderne communicatie op afstand mogelijk is. Naast e-mailen en WhatsAppen is nu ook Videobellen met b.v. Facetime, Zoom, Skype, etc. heel populair geworden.
Als cursusleider heb ik mij afgevraagd hoe ik de "Vrienden van Gilde De Graven" in deze tijd zou kunnen helpen? Eén van mijn cursisten stelde voor om dat op dezelfde wijze te doen als waarop ik dat, buiten de lessen om, met mijn cursisten doe. Ik wijs ze over een behandeld onderwerp de weg naar aanvullende uitleg op internet en ik beantwoord persoonlijke vragen; meestal via e-mail.

Videobellen:
Videobellen is: bellen, terwijl je elkaar tegelijkertijd ook ziet. Dat kun je met één of met meerdere personen tegelijk doen en meestal is dat kosteloos. Ideaal dus voor b.v. het contact met familie of voor overleg met je collega's. Via de link hier rechts vind je uitleg over de beste Apps voor Videobellen.

Heb je vragen over dit onderwerp of andere onderwerpen betreffende het gebruik van iPad of iPhone? Mail je vraag dan naar de Redactie van deze Nieuwsbrief

Wouter de Wijn
Cursusleider iPad & iPhone

VOGELKASTJES

De Lente staat er aan te komen en de zomertijd is ingegaan. Nu door de overheid maatregelen zijn genomen dat er geen gelegenheid meer is voor groepsactiviteiten raad ik U aan een keer alleen of met uw partner op pad te gaan (zolang het nog mag) en de natuur op te zoeken.
Luister naar het fluiten van de vogels en kijk naar de pracht van de bloei van de bomen en bloemen die nu op zijn mooist zijn. Probeer hiervan te genieten, want “De zin van het leven, is zin in het leven”
Mocht U een wandeling willen maken in Munstergeleen, dan kunt U op diverse locaties mooie beschilderde vogelkastjes zien. Enkele cursisten van de schildergroepen hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten bij het schilderen van deze vogelkastjes. Er hangen er in totaal 25 in en om het dorp, in het kader van het 25-jarig jubileum van Gilde De Graven.

John Arets

“Herinner je gisteren, droom van morgen, leef vandaag met plezier en vooral in goede gezondheid”

GEPLANDE ACTIVTEITEN:

Copyright © 2020 Gilde De Graven, alle rechten voorbehouden.


Wilt U geen nieuwsbrief meer ontvangen schrijf U hier uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp