Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
het logo van de macula vereniging

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwste apparatuur kan blindheid tweede oog voorkomen

In de maand juni gaan de Nederlandse Oogonderzoek Stichting en de MaculaVereniging extra aandacht vragen voor een onderzoek dat voor veel mensen met leeftijdgebonden macula-degeneratie (LMD) een enorm verschil kan gaan maken in de mate van slechtziendheid. 

Lees verder

Onderzoek kan blindheid in tweede oog voorkomen

“Niemand wil toch blind worden? Het weten dat je zeer slechtziend gaat worden maar niet wanneer en steeds weer een stukje zicht verliest, maakt het moeilijk om je erop in te stellen.” Deze woorden zijn van Heleen Schoots, patiënte en bestuurslid van de MaculaVereniging.

Lees verder

Doneer voor dit onderzoek

Klik hier om te doneren

Webinar: (in)zicht in MD

Een boeiend en interessant webinar om inzicht in MD te krijgen, zowel de leeftijdgebonden macula-degeneratie als de juveniele macula-degeneratie komen aan bod. Ben je ook zo benieuwd wat er op je netvliesfoto te zien is? Ook hier gaan we inzicht in krijgen.

Lees verder

Bekijk hier de uitnodiging

GEZOCHT.......Deelnemers onderzoek Amsterdam UMC

Vermoeidheid is een groot probleem voor mensen met een visuele beperking en heeft een aanzienlijke impact op het dagelijks leven. Amsterdam UMC heeft een E-health training (E-nergEYEze) ontwikkeld om vermoeidheid te verminderen.
 
Lees verder

Scapino Ballet voor blinden? Hoe dan?!

Vanaf 30 april presenteert Scapino Ballet Rotterdam in samenwerking met Stichting komt het Zien! een unieke editie van The Great Bean: een on demand dansvoorstelling toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. Dankzij speciale audiodescriptie en een speciale inleiding kunnen visueel beperkten volgen wat er te zien is.

Lees verder

Macula-infolijn

Met vragen over macula-degeneratie, hulpmiddelen, etc. kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging:
Lid worden  |  Doneren
Website Website
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
MaculaVerenigingPostbus 418 - 2000 AK Haarlem
Telefoon: 030-298 07 07 - E-mail: info@maculavereniging.nl

Privacyverklaring - © 2021 MaculaVereniging