Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
het logo van de macula vereniging

Nieuwsbrief februari 2021

Webinar 2021 Kijk op MD

Na het succes van het eerste webinar dat door ongeveer 600 mensen is bekeken, zal op zaterdag 6 maart a.s. van 10.00-12.00 uur een tweede webinar gehouden worden.

Dit webinar bestaat uit drie onderdelen:

1.inspirerend ervaringsverhaal over de impact van MD
2.prof.dr. Camiel Boon (LUMC) zal een presentatie houden met als titel Kijkend naar de medische ontwikkelingen van MD. Ook zal het mogelijk zijn enkele vragen aan hem te stellen
3.een presentatie van de OrCam MyEye, een spraakgestuurd apparaat dat meer onafhankelijkheid biedt door visuele informatie hoorbaar te communiceren. Met OrCam MyEye kunt u teksten lezen, gezichten herkennen, producten identificeren en meer.

Het volledige programma en de mogelijkheid tot aanmelden, zal volgende week verstuurd worden en op de website staan.

Online vragenuur over voeding en MD

stronk boerenkool

Van het online vragenuur over Voeding en MD is een geluidsopname gemaakt, die u binnenkort via de website kunt beluisteren.
Meer informatie over voeding en MD is te vinden op:

Wel of niet vaccineren tegen COVID-19?

Tijdens het digitaal vragenuur voeding en MD van 29 januari j.l. kwam ook vaccinatie tegen het coronavirus ter sprake. We hebben aan prof.dr. Caroline Klaver gevraagd of de vaccinatie voor mensen met MD op problemen kan stuiten.

Lees verder

Chirurgisch mondmasker in de taxi

Reist u met Valys of met de regiotaxi (Wmo-vervoer)? Dan hebt u vanaf zaterdag 6 februari een chirurgisch mondmasker nodig. Dat staat in het vernieuwde Sectorprotocol Veilig Zorgvervoer.

Lees verder

Rob Collin benoemd tot hoogleraar

Met ingang van 16 januari 2021 is moleculair geneticus Rob Collin benoemd tot hoogleraar ‘Moleculaire Therapie voor Erfelijke Netvliesaandoeningen’ aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Hij gaat zich als hoogleraar richten op erfelijke aandoeningen aan het netvlies.

Lees verder

Goed om te weten 

Als patiënt heb je recht op informatie over je ziekte, de behandeling en de mogelijke gevolgen daarvan. Je mag alleen worden onderzocht en behandeld met jouw toestemming. Ook heb je recht op inzage in je medisch dossier. En dat zijn nog maar een paar rechten. Per 1 januari 2020 is er een aanvulling van de Wet op de Behandel Overeenkomst (WGBO) van kracht geworden. Eén van de belangrijkste wijzigingen is dat de nadruk veel meer komt te liggen op ‘Samen Beslissen’.
 
Lees verder

Tip: samen online zingen

Op zaterdagmorgen van 10.00-11.30 uur deelt Bert van de Wetering zijn passie voor zingen met vele zangers door samen online te zingen. En dit lekker vanuit je eigen huiskamer. Je hoort en ziet Bert, dus je kunt lekker met hem meezingen. Verder hoort niemand jou behalve in je directe omgeving thuis. En toch voelen we verbinding met elkaar! 

Lees verder 

Macula-infolijn

Met vragen over macula-degeneratie, hulpmiddelen, etc. kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging:
Lid worden  |  Doneren
Website Website
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
MaculaVerenigingPostbus 418 - 2000 AK Haarlem
Telefoon: 030-298 07 07 - E-mail: info@maculavereniging.nl

Privacyverklaring - © 2021 MaculaVereniging


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MaculaVereniging · Oudeweg 115 · HAARLEM, 2031 CC · Netherlands